Jump to content

3 mislukte icsi's; wat nu ?


choco72

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik heb al 3 icsi's achter de rug en ben op koninginnedag weer ongesteld geworden. We hebben flink zitten huilen want wat hebben we nu nog voor kansen ? In het ziekenhuis hebben ze gezegd dat een 4e of 5e icsi geen zin heeft en dat het daarom ook niet vergoedt wordt. We zijn nu al 2 1/2 jaar bezig waarvan het laatste jaar via het ziekenhuis en ik ben er zo kapot van. Ik kan en wil me er niet bij neerleggen dat ik nu nooit meer zwanger raak. Ik word al misselijk als ik een zwanger vrouw zie lopen zo diep zit het verlangen. Wat moet ik nou ?

 

Ik las net iets over Assisted Hatching in Duitsland. Kan iemand mij vertellen hoe je daar terecht komt (is het in een ziekenhuis ?).

Link to comment
Share on other sites

Beste Choco,

 

 

 

laat je niet te snel afschepen: ik ben met mijn vierde IVF zwanger geraakt en had bij iedere poging slechts één follikel met de punctie: het ziekenhuis heeft ons altijd gezegd dat de kans heeeeeel erg klein zou zijn en dat we niet te veel hoop zouden moeten hebben. Ik ben nu bijna 16 weken en het gaat prima! In Belgie hebben ze bijvoorbeeld ook geen limiet van 3 IVF/ICSI; daar doen ze er 6, dus waarom kijk je niet wat daar de mogelijkheden zijn? Ik hoor hele goede verhalen over Jette en Palfijn in Gent. Dusseldorf weet ik niet zoveel van, maar ik zou het zeker niet zomaar opgeven omdat een nederlands ziekenhuis de moed opgeeft! Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!

 

 

 

liefs van Mira

Link to comment
Share on other sites

Guest Butterfly

Jeetje, ja dat is hartstikke moeilijk.

 

Ik weet wel dat iedereen zijn/haar grens ergens anders ligt en je dus alleen maar zelf (samen) kan beslissen wanneer je stopt of wanneer je nog doorgaat en op welke weg.

 

In de MMM gaan je gevoelens en gedachten zo van het ene moment op het andere moment ineens een heel andere kant op.

 

 

 

Ik wens je veel sterkte met het nemen van beslissingen die voor jullie goed zijn !! Volg je hart en luister naar je lichaam.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Choco

 

 

 

Wat een ellende, ik geloof goed dat je je zo ellendig voelt, zo'n verlangen ku je ook niet zomaar naast je neer leggen!

 

Ik ben hte met Mira eens dat je je niet zomaar moet laten afschepen, inderdaad, wie weet is het zinvol om over de grens te kijken of een second opinion in een ander ziekenhuis? Ik weet niet waar jullie nu zijn maar de verschillen tussen de ziekenhuis zijn best groot.

 

Over de grens kijken is ook uiteraard een optie alleen daar hangt (helaas) een kostenplaatje aan en dat moet je wel op kunnen hoesten, sorry klinkt even heel zakelijk maar is helaas harde realiteit....

 

Meid, ik hoop zo dat het jullie alsnog gaat lukken, het is ook jullie van harte gegund!!!

 

 

 

heel veel sterkte en succes gewenst

 

 

 

lieve groeten

 

Meiske74

Link to comment
Share on other sites

Choco wat een onzin dat er maar drie pogingen vergoed worden omdat meer geen zin heeft! Onze gynaecoloog heeft ons verteld dat je medisch gezien over het algemeen de meeste kans maakt met vijf tot zes pogingen. Als het dan nog niet gelukt is, heeft doorgaan meestal geen zin. En dit heb ik ook wel vaker gelezen en gehoord. Die drie is puur een verzekeringskwestie, meer wil men niet vergoeden (Unive vergoedt overigens wel vier pogingen).

 

 

 

Natuurlijk kan het zo zijn dat jullie omstandigheden de kansen heel klein maken. Ons is ook verteld dat als poging drie net zo verloopt als de eerste twee, een vierde wordt afgeraden. Zelf zouden we ondanks dat een vierde poging willen proberen. Het is altijd een gok en wat zijn drie kansen nou helemaal? Ik zeg altijd maar: als stellen die spontaan zwanger kunnen worden ook na drie pogingen moesten stoppen, zouden we snel uitsterven.

 

 

 

Misschien kun je in een ander ziekenhuis een second opinion aanvragen, of in je huidige ziekenhuis nog een gesprek. Probeer te achterhalen waarom ze een vierde poging afraden. Is dat standaard beleid of specifiek vanwege jullie situatie?

 

 

 

Het is helaas uiteindelijk ook een feit dat een deel van de stellen die aan ivf/icsi begint, toch kinderloos blijft. Dit is heel hard, maar wel iets wat je je moet realiseren. Ik word zelf ook heel erg verdrietig en opstandig bij het idee, maar hoe ver wil en kun je uiteindelijk gaan? Fysiek en mentaal, maar ook qua tijd en kosten... We hebben daar een tijdje terug een topic over gehad: hoe ver wil je gaan?

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Lieve Choco,

 

 

 

Jou verhaal is heel herkenbaar.

 

Wij zijn inmiddels al bijna 5 jaar aan het proberen zwanger te raken, kregen na 3x ICSI (waarvan de 1e overigens IVF) ook te horen dat ze ons adviseerden om te stoppen, wij hadden echt zoiets van waarom????

 

Er is toch een kans???? Ook al is die klein.....

 

We zijn verder op zoek gegaan en inmiddels net een ICSI in Belgie (gent) gedaan, helaas niet zwanger.

 

Hier passen ze ook assisted hatching toe.

 

Je moet het alleen wel zelf betalen (tenzij je bij unive verzekerd bent voor ook een 4e keer, dan wordt het gedeeltelijk vergoed).

 

 

 

Ik kan me er ook heeeeel moeilijk bij neerleggen om mijn moederwens op te geven, wilde altijd al een gezinnetje, en denk vaak: waarom nou niet???

 

Maar helaas is daar geen antwoord op!!

 

 

 

Sterkte meid, en succes!!

Link to comment
Share on other sites

Je kunt gewoon naar duitsland bellen als je dat wilt en een afspraak maken met dr Scholtes. Ze doen daar idd ook assisted hatching.

 

Als je dit nr belt krijg je een nederlands secretaress aan de lijn.

 

00491722175130. Zo ben ik ook begonnen in duitsland , gewoon bellen.

 

Informatief gesprek kan altijd, en dan kun je nog zien.

 

Als je bij Unive verzekerd bent wordt er nog 3500 euro vergoed van de 4e poging. (ook in duitsland).

 

Stuur me maar een pb-tje als je nog meer vragen hebt.

 

 

 

Ikketje

Link to comment
Share on other sites

Guest Vonnie

Hoi Choco,

 

 

 

Ook ik ben het ermee eens dat je je niet te snel moet laten "afschepen" door het ziekenhuis met de mededeling dat een vierde poging geen zin zou hebben. Ik weet uit ervaring dat dat niet zo hoeft te zijn. Uit onze vierde ICSIpoging zijn twee dochters geboren.

 

 

 

De kans van slagen van een vierde poging kan natuurlijk wel afhangen van o.a. je leeftijd, de reden van onvruchtbaarheid en weet ik wat nog meer. Maar laat je zeker verder informeren of het inderdaad zinloos zou zijn om door te gaan. Overigens moet je natuurlijk wel bij jezelf nagaan of je meerdere pogingen financieel en emotioneel aankunt. Immers, de kans dat een vierde poging niet lukt is helaas nog steeds groter dan dat tie wel lukt.... :sad:

 

 

 

Ik wens je enorm veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

hoi choco,

 

 

 

laat je niet zo gauw afschepen!!

 

dit zeiden ze bij onze derde icsi ook! we moesten maar een donor vinden of adopteren of er maar mee stoppen vanwege dat mijn mannetje geen levend zaad had bij de laatste drie potjes!

 

dus na wat onderzoeken in een ander ziekenhuis zijn we op zoek gegaan naar iets anders en uiteindelijk in dusseldorf terecht gekomen.

 

je kunt er inderdaad gewoon heen bellen .

 

en eigenlijk vlug terecht en geen wachtijd!!

 

en hun hebben het zaad van mijn vriend meteen getest en er bleek zaad te zijn en ze hebben zelfs 5 rietjes ingevroren!

 

dus laat je niet zo snel uit het veld slaan, vraag eventueel een second opinion aan in een ander ziekenhuis of kliniek!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Choco,

 

 

 

Idd zoals al meer gezegd: vraag gewoon een second opinion aan in een ander ziekenhuis.

 

 

 

Ennuhhh er zijn enkele verzekeringsmaatschappijen die meer dan 3 pogingen vergoeden.

 

Unive er een van. Zij hebben dit in hun voorwaarden staan: als je overstapt en je neemt bij de basisverzekering direct aanvulling 4 (meest uitgebreidde), dan wordt je ALTIJD geaccepteerd.

 

Je hoeft IVF/ICSI ook niet aan te vragen daar en zij vergoeden (met aanvulling 4) EUR 3.500,- van de 4e poging. Is neit alles, maar wel een groot deel.

 

 

 

Ik heb dit ook gedaan en ben nu zwanger van de 4e ICSI.

 

Succes meid.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hallo,

 

 

 

Onze gynaecoloog is juist voorstander van meer dan 3 pogingen. Want de aanhouder wint is zijn motto en het getal 3 is inderdaad bedacht door de verzekeringsmaatschappij. Ik ken een stel dat bij 5e IVF een tweeling heeft gekregen. Het ligt er natuurlijk wel aan waarom het tot nu toe niet gelukt is. Wij zijn onbegrepen onvruchtbaar en hebben echt het advies gekregen door te gaan, omdat we nog alle kans hebben. Op een gegeven moment komt er misschien wel een moment dat je er klaar mee bent (vooral psychisch zwaar!), maar zo lang je zelf dat gevoel niet hebt, moet je je niet laten leiden door het magische getal 3.

 

 

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use