Jump to content

Even voorstellen


Zwaan

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik had me al eerder voorgesteld bij het topic KID,maar zag nu dit voorstelrondje pas, dus ik meld me hier ook nog even. Wij gaan voor KID, na ongeveer 4 jaar mmm met ICSI.

 

In onze omgeving heeft iedereen nu kinderen of is zwanger en voor zover wij weten is er maar een iemand die ook in de mmm heeft gezeten, maar die is met de eerste IVF zwanger geraakt en vreemd genoeg hebben we aan hen helemaal geen steun. De afgelopen jaren hebben we veel onbegrip en rare opmerkingen gekregen van mensen uit onze omgeving. Dit heeft ons best veel verdriet gedaan, omdat we hoopten juist aan familie en vrienden steun te hebben in deze moeilijke tijd. Nu we verder gaan met KID hebben we besloten dit voor onszelf te houden. Niet alleen vanwege het onbegrip, maar ook stel dat we een kind zouden mogen krijgen, we willen dat die het als eerste hoort, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk (sommigen kiezen er ook voor om het helemaal niet te vertellen, dat kan ook). Ik vind het daarom wel heel fijn om met mensen te kletsen die wel weten wat dit allemaal met je doet via dit forum. Ik schrijf verder onder het onderwerp KID als jullie meer willen weten. Ook al zijn de kansen heel klein, we gaan ervoor!

 

Voor iedereen die ook het mmm-schuitje zit: heel veel sterkte en succes!!!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ik wil je ook hier nog even welkom heten!

 

 

 

Het onbegrip lijkt me enorm zwaar.

 

Dit is ook de reden dat wij het tot nu toe geheim hebben gehouden.

 

Ik verwacht helaas ook geen steun en begrip.

 

 

 

Maar zoals je al gemerkt hebt vind je de steun op het forum wel!

 

Het is heel fijn om met mensen te 'praten' die hetzelfde hebben meegemaakt en weten welke gevoelens en gedachtes het los kan maken.

 

 

 

Ik hoop dat jullie snel gezond zwanger mogen raken!

 

Ik ga je volgen.

 

 

 

Liefs Dreamer

Link to comment
Share on other sites

hallo Zwaan

 

 

 

welkom op de site, wat goed dat jullie de keus hebben kunnen maken om met KID verder te gaan en wat erg dat jullie met zoveel onbegrip te maken hebben gekregen de afgelopen jaren.

 

Ik kan me heel goed voorstellen dat je dat al helemaal niet verwacht van mensen die ook met IVF te kampen hebben gehad...

 

Van de mensen die het in onze omgeving weten krijgen wij veel steun maar ik heb wat dat aangaat een zus met 0 komma 0 inlevingsvermogen....ik zie het maar als een tekortkoming van haar en probeer me er niet meer druk over te maken..wil me alleen nog op positieve dingen richten.

 

 

 

maar Zwaan ik wens jullie alle geluk en heel veel succes, ik hoop dat het snel lukt!!

 

 

 

lieve groeten

 

meiske74

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use