Jump to content

Kunnen de follikels te vroeg springen?


Luna

Recommended Posts

Hallo,

 

 

 

a.s. maandag heb ik de punctie en vanavond moet ik de pregnyl zetten. Alleen nu voel ik mijn buik sinds vandaag bijna niet meer, terwijl ik al vanaf woensdag goed last van mijn onderbuik had.

 

 

 

Zou het kunnen dat de follikels al gesprongen zijn? Of heeft iemand anders dit ook gehad en bleken ze er gewoon allemaal nog te zitten?

Link to comment
Share on other sites

hallo luna

 

 

 

door de hormonen is het vrijwel niet mogelijk dat je een eisprong krijgt. daar zorgt de pregnyl voor dat je 36 uur na prikken een eisprong hebt.

 

 

 

dus je hoeft je geen zorgen te maken.

 

 

 

groetjes svenja

Link to comment
Share on other sites

In theorie kan het wel. De gyn. heeft het me uitgelegd, zal proberen het kort op te schrijven. Normaal maak je één follikel, die geeft hormonen af waardoor je weer het hormoon LH aan gaat maken. Bij een bepaalde waarde van het LH volgt je eisprong. Waar die grens ligt is bij iedereen anders.

 

Bij ivf wordt de LH piek of productie onderdrukt / voorkomen... zodat je geen spontane eisprong krijgt. Maar je maak tegelijk wel meerdere follikels aan, dus geven die ook meer hormonen af dan die ene in je natuurlijke cyclus. Het zou dus mogelijk kunnen zijn dat je toch die natuurlijke LH grens bereikt waarbij jouw lijf een eisprong in gang zet.

 

 

 

Ik ben ervoor gewaarschuwd dat we dat risico lopen als we de volgende poging langer met de punctie gaan wachten. Nu blijken na de punctie de eitjes niet rijp. Als we ze langer door laten groeien zou het kunnen zijn dat mijn natuurlijke LH piek wordt bereikt ondanks de cetrotide en dat ze springen (tja, geen eitjes of niet rijpe eitjes...moeilijke keuze he).

 

 

 

Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd en dat het klopt (ben tenslotte geen gyn.) Maar het gebeurt echt bijna nooit volgens mij. En of het met decapeptyl ook zou kunnen weet ik eigenlijk niet, volgens mij legt dat veel meer plat dan cetrotide in een kort schema.

 

 

 

En trouwens, nu ik erover nadenk was ik de vorige keer ook even bang voor een spontane eisprong omdat ik opeens minder buikpijn had. En ze zaten er gewoon allemaal nog hoor!

 

 

 

Nou een heel verhaal om te zeggen: zou me geen zorgen maken :-D Het kán wel, maar is heeeeeeel onwaarschijnlijk.

Link to comment
Share on other sites

Meiden, ik wil alleen maar even zeggen, het is niet heeeeel onwaarschijnlijk. Het is mij vorige week overkomen!

 

Luna, volgens mij heb je gereageerd op mijn topic op ZP. Ik ben benieuwd of jouw punctie vandaag wel goed is gegaan.

 

 

 

Ter info: ik had het korte schema met Puregon en Orgalutran. Na het zetten van de Pregnyl kreeg ik een dag later erge steken in de buik die een kwartier aanhielden. Waarschijnlijk was dat het moment waarop de eitjes gesprongen zijn. En waarschijnlijk ligt mij LH grens niet eens zo heel hoog, want het waren maar 4 follikels.

 

De volgende middag bij mijn 'punctie' waren alle eitjes namelijk weg! Heel onwaarschijnlijk, maar ECHT gebeurd.

Link to comment
Share on other sites

Ik wil ook niet vervelend zijn, maar bij mijn nicht die eiceldonor was voor ons is het ook gebeurt.

 

zij snoof synarel en spoot gonal f

 

 

 

volgens mij is toen de gonal-f toen verhoogd. en is het de mnd later wel goed gekomen. 9 eitjes toen.

 

 

 

Maar goed het is bij jou goed afgelopen, 13 eitjes heb ik in een andere topic gelezen!

 

 

 

Op naar TP en cryos

 

 

 

succes

 

 

 

liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sikki en de andere meiden,

 

 

 

Dat was ik inderdaad. Gelukkig is het bij mij goed gekomen. Er waren er zelfs meer dan bij de echo van afgelopen vrijdag; we hadden 13 eicellen! Ik vind het toch zo raar dat ik vrijdag nog erg last van mijn buik had en tot aan de punctie niet meer! Heb er echt een slecht weekend van gehad. Ik ben heel blij dat mijn gevoel niet juist bleek te zijn.

 

Ik vind het wel een ontzettende domper voor jou hoor Sikki en dat is nog zacht uitgedrukt!

 

 

 

Ik had een kort schema met decapeptyl en puregon.

 

 

 

Liefs,

 

Luna

Link to comment
Share on other sites

Gelukkig Luna! Dat zal een opluchting geweest zijn.

 

 

 

Sikki wat rot dat het jou wel overkomen is. Alles voor niks, echt ontzettend frustrerend. Hormonen zijn bij iedereen weer anders, zo zie je maar weer. Hoop voor je dat het de volgende keer wel goed gaat. Weet je al of ze dan iets gaan veranderen aan het schema ofzo?

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use