Jump to content

hallo


magsieb
 Share

Recommended Posts

Ik ben ook nieuw hier en wil me eerst even voorstellen.

 

Ik ben ook een korte tijd op een ander forum geweest en heb altijd veel steun en iemand anders z'n advies gehad. Deze site ligt eruit maar ik ben toch op zoek naar mensen die weten wat er door me heen gaat.

 

 

 

Mijn man en ik zijn al lange tijd bezig in de MMM.

 

Mijn man heeft zaadbalkanker gehad en daardoor een verminderde zaadproductie.

 

Daardoor was bij ons al erg snel duidelijk dat wij alleen in aanmerking komen voor ICSI.

 

In het UMCG zijn we behandeld en is er iedere keer gebruik gemaakt van z'n ingevroren zaad (dit is ingevroren voordat hij chemo heeft gehad).

 

Hierbij hadden we voor het grote deel matige kwaliteit embryo's, 5 a 6 cellig en we hebben ook nooit cryo's gehad!

 

Doordat ik ook weinig follikels heb, tijdens hyperstimulatie 1x 8 en de 2e keer 4, is er in het UMCG besloten dat er geen behandeling meer voor ons in zat. Dus hebben we vorig jaar besloten om in het buitenland te gaan zoeken. We zijn nu in het UZGent en hebben daar net onze eerste behandeling achter de rug.

 

2 Supermoie embryo's zijn terug geplaatst, 8 en 9 cellig en dmv vers zaad van m'n man!!!

 

Gelukkig mochten we voor het eerst in ons leven horen dat we zwanger waren maar dat was helaas van korte duur.

 

Na een tijd van veel hoop en vrees zagen we op de echo van 6 weken en een week later 2 lege vruchtzakjes zitten.

 

En doordat de miskraam niet vanzelf op gang kwam heb ik in de 10e week medicijnen gekregen om dit op te wekken.

 

Gelukkig is alles in 1x eruit gekomen en was een curretage niet nodig.

 

Nu is het wachten wanneer we een cryo TP kunnen krijgen (er zitten 4 in de vriezer). Ik verwacht dat dit voor de zomer nog kan.

 

 

 

Hierbij dus het hele verhaal in het kort.

 

 

 

Groetjes Maureen

Link to comment
Share on other sites

Hoi Maureen,

 

 

 

Welkom hier op het forum.

 

Wat een elende hebben jullie al meegemaakt. Het positieve is wel dat jullie weten dat er een mogelijkheid is om zwanger te worden. Helaas moest het deze keer eindigen in een miskraam. Veel sterkte toegewenst met het vervolg en het verwerken.

 

 

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hey magsieb,

 

 

 

Welkom op dit gewelige forum, waar je veel steun vind.

 

Mijn man heeft ook zaadbalkanker gehad.

 

Wij zitten op dit moment in onze 5e ICSI poging.

 

De vorige 4 keer was er wel bevruchting, en steeds 2 teruggeplaatst van 6 of 8 cellen. Elke keer mooie kwaliteit.

 

We hebben het met vers en met ingevroren zaad geprobeerd, maar het verse bleek inderdaad beter dan het ingevroren.

 

Ik zit nu in de wachtweken van de 5e poging.

 

(de 4e en de 5e poging hebben we in duitsland gedaan, omdat ons vertouwen om in nederland nog een keer hetzelfde te doen er niet was).

 

 

 

Hoop voor je dat je cryo's je geluk gaan brengen!

 

 

 

liefs ikketje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use