Jump to content

Menstruatie door hormonen toch in de war?


elinorac

Recommended Posts

Beste mede-Forummers,

 

 

 

Dit onderwerp is vast al eerder ter sprake geweest hier, maar ik ben nog relatief nieuw en kon geen duidelijk antwoord vinden.

 

 

 

Het is toch zo dat je normale menstruatiecyclus door de hormonen die je gebruikt in de war is, of niet? Ik bedoel, ik las net in een topic dat iemand het advies werd gegeven om een dag nadat de menstruatie had moeten beginnen te testen. Maar door de hormonen is het toch niet meer reëel om 28 dagen aan te houden?

 

Ik vraag het omdat ik morgen ongesteld zou moeten worden, als ik 28 dagen aanhoudt en uit ga van de eerste dag dat ik begon met spuiten. Ik heb echter lang door moeten spuiten, vier keer een echo gehad, waardoor de punctie later was dan gemiddeld. Ik mag dan ook pas op 15 juli testen, over ruim een week. Nou heb ik vandaag steeds het gevoel dat ik ongesteld ga worden, hoofdpijn, zeurderig gevoel, warm, jullie kennen het vast wel. Maar ik moet morgen toch gewoon negeren en geen extra hoop hebben als het morgen niet komt?

 

 

 

Is een beetje een warrig verhaal geworden (op dit late tijdstip) maar ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel en dat iemand er iets zinnigs over kan zeggen. :help:

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Bij mijn weten moet je uitgaan van de dag van de tp en dan zit je op dag 15 toch? Omdat idd de hormonen alles stilleggen en er een eigen cyclus van maken.

 

Volgens mij hanteerd elk ziekenhuis een eigen beleid waar je je toch aan moet houden.

 

 

 

Sterkte...... met alle onzekerheid

 

 

 

Sandra

Link to comment
Share on other sites

mijn gyn zei dat de punctie a.h.w. de eisprong is. Als je normaal een regelmatige cyclus hebt dan zou je toch denken dat normaal je menstruatie 14 dagen daarna kan komen? Als het er dan nog niet is kan dat ook nog komen door de utrogestan. Ik werd echter stipt 14 dagen na de punctie ongesteld.

 

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Caroline,

 

 

 

Mij werd gezegd te testen 15 dagen na de tp. Dus niet je eigen cyclus aan te houden. Je lijf moet namelijk wel genoeg tijd hebben om hcg aan te maken als je zwanger bent. Ik voelde ook van alles (steken, krampen enz...) en dacht echt dat ik ongesteld ging worden!!! Ongikrampen bleven ook nog een week of 2 nadat ik positief had getest. Soms nu ook nog. Dus je kunt er niks van zeggen. Maar ik zou zeker niet eerder testen, hoe moeilijk en lang de wachtperiode ook is!

 

 

 

Sterkte met wachten!

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use