Jump to content

Voorstellen en vraag vakantie


Madelief

Recommended Posts

Dag allemaal,

 

In 2007 ben ik m.b.v. IVF trotse mama van een meisje geworden. Nu ga ik binnenkort weer beginnen voor hopelijk een brusje.

 

En ik begin hier maar meteen met een vraag:

 

We zijn als ik moet beginnen met de Lucrin nog op vakantie in Zuid-Frankrijk. Kan ik het gewoon zo meenemen/ bewaren? Iemand tips?

 

 

 

Groet Madelief

Link to comment
Share on other sites

Hoi madelief,

 

Welkom hier. Wat super dat je al een kind hebt gekregen m.b.v. icsi! Succes met jullie pogingen voor nog een kind.

 

Lucrin heb ik niet gebruikt. ik weet wel dat ik mijn decapeptyl en puregon in de koelkast moest bewaren. De puregon mocht eruit vanaf het moment dat ik ging spuiten (is een ampul die in een pen moet). Kijk even op de bijsluiter of je het koel moet bewaren. Mocht dat het geval zijn dan moet je dus zorgen dat je de spuiten tijdens de reis koel kunt houden en op plek van bestemming in de koelkast moet kunnen leggen. Verder moet je volgens mij gewoon weg kunnen.

 

succes nogmaal!

 

ps we wonen vlak bij elkaar!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ja, verpakking zal ik er eens bij pakken. Ik hoef het nu niet in de koeling te houden; het is een flesje met losse spuitjes. We hebben wel een koelkastje mee.

 

Grappig dat we bij elkaar in de buurt wonen.

 

 

 

Groet Madelief

Link to comment
Share on other sites

Wie van jullie heeft dit al wel eens gedaan: Lucrin mee op vakantie naar een warm land? Het moet namelijk op kamertemperatuur; 15 tot 25 graden. Hoe hou ik de temperatuur stabiel? Een koelkast is te koud, de tent te heet.....

 

Iemand ervaringen?

 

 

 

Groet Madelief

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

hoi madelief,

 

Ook ik spuit Lucrin momenteel en ben ermee naar Duitsland op vakantie geweest, ik moest er daar halverwege de vakantie mee beginnen. Nou was het daar alleen niet zo warm, dus die ervaring heb ik niet. Wat ik zelf had bedacht vantevoren, want of het warm zou worden, wist ik natuurlijk nog niet, is een electrische koelbox in de auto. Deze blijft aardig koel, met koelelementen erbij helemaal, maar het moet natuurlijk niet te koud (niet onder de 15 graden). Zonder extra koelelementen wordt het niet zo heel koud. Misschien is het een idee om dan een klein thermometertje te kopen en de Lucrin toch in zo'n koelbox te bewaren. Met de koelelementen er wel bij en in een hete tent loopt de temperatuur hopelijk niet te veel op.

 

Nou weet ik ook niet op wat voor een camping je terecht komt, maar misschien kan je de eigenaar oid vragen of je de Lucrin in hun huis/kantoor mag zetten. Ook zomaar een idee.

 

Nou meid, heel veel sterkte ermee (best een beetje een gedoe he?).

 

Succes met alles en fijne vakantie!

 

groetjes, Siene

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Bedankt nog voor je antwoord. Was al op vakantie :)

 

Ik zal hier nog even vertellen hoe het gegaan is, misschien heeft iemand er iets aan.

 

Ik heb een kleine koeltas (van goede kwaliteit) gekocht, waar de bus Lucrin, een koelelement (en lenzenvloeistof, haha) en een handdoek ruim in konden. Het was in ons vakantiegebied ruim 30 graden. 's ochtends en halverwege de middag haalde ik een ingevroren koelelement op (hebben een kleintje die toch moest slapen, dus toch meestal camping-gebonden). En zo was het onder de 25 graden te houden. Echt helemaal ideaal vond ik het niet, maar we zijn nu wel lekker op vakantie geweest. Ik heb ook overwogen om het aan de campingeigenaren te vragen, maar aangezien het ruim 30 graden was ( soms ruim 35) leek me een huis ook niet altijd even koel/ betrouwbaar. Ook moest ik al spuiten en dat zou betekenen dat ik het steeds aan hen moest vragen. Maar ik heb het gered zo.

 

Misschien heeft iemand er iets aan?

 

 

 

Groet Madelief

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use