Jump to content

Erasmus MC 3D echo


knabbelspekje

Recommended Posts

In het Erasmus MC doen ze een onderzoek naar hoe het embryo zich ontwikkelt in het eerste trimester. Dit wordt gedaan door een wekelijkse 3D echo.

 

Nu wordt dit aangeboden bij elke IVF/ICSI zwangerschap die daar ontstaat. Nu ben ik nieuwsgierig of er hier dames zijn die hier aan meedoen.

 

Ik ben iig een deelnemer, en mag elke week even loeren hoe het daar binnen gaat!

 

Dus wie doet er nog meer mee?

Link to comment
Share on other sites

Lijkt me onwijs leuk om te zien, maar helaas mag ik niet meer mee doen.

 

Heb de folders wel gezien in het EMC toen wij bezig waren, maar deze niet meegenomen.

 

Geniet lekker van je kleintje!!!

 

Blijft toch elke keer weer een wonder om te zien.

 

Groetjes van Daan

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hi Knabbelspekje.

 

 

 

Wat leuk dat je aan dit project mee kunt doen. Ik heb vorige week in het EMC nog gekeken voor de folder maar kon deze niet vinden...

 

Hoe gaat dit precies in z'n werk, vanaf wanneer krijg je die echo's wekelijks en is daar een vaste dag voor dat ze dit doen??

 

 

 

Ben gewoon alvast nieuwsgierig want ik hoop ook snel zwanger te zijn. Zit nu op wachtdag 6 dus nog even en ik heb meer duidelijkheid....

 

 

 

Groetjes Dorine

Link to comment
Share on other sites

Hoi Dorine,

 

 

 

De echo's zijn op woensdag- en donderdagmiddag. De folders liggen bij verloskunde. Ik kreeg hem opgestuurd toen ik bij de IVF de positieve zwangerschapstest doorgaf.

 

Jammer genoeg kon ik gisteren niet omdat ik griep heb. En natuurlijk ben ik nu aan het stressen of het daar binnen wel goed gaat.

 

Wanneer is je testdatum? Moordend die wachtweken. Veel sterkte ermee!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use