Jump to content

Ik ben nog een beetje nieuw-hart onder de riem


Lisette

Recommended Posts

Hoi,

 

 

 

Ik heb al een aantal reacties gegeven en nu ben ik ook achter hoe ik zelf een topic aanmaak :-)

 

 

 

Net nieuw....

 

Mijn verhaal in het kort: afgelopen 10 april zijn mijn beide eileiders verwijderd tijdens een kijkoperatie. Dat bleek dus de boosdoener van het uitblijven van zwangerschap. Logisch; want ze waren allebei van voor naar achteren ondoorgrondelijk! Het enige wat ons nog restte was IVF. En dus was die 'keuze' snel gemaakt.

 

 

 

Vervolgens ging alles razendsnel; in juni begonnen net decapeptyl, daarna Puregon, die overigens erg goed aansloeg (20 follikels na 10 dagen spuiten), en na de eerste follikelmeting kon in twee dagen later voor de punctie. Van de 20 follikels 18 eitjes, en 13 bevrucht. Dinsdag 14 juli was mijn eerste terugplaatsing......vandaag heb ik een test gedaan....en wat denk je?

 

Positief! (kan het zelf nog nauwelijks geloven, ik test morgen weer!!)

 

 

 

Misschien is mijn verhaal een hart onder de riem voor degene die nog moet beginnen en er, net als ik ook deed, toch wel een beetje tegenop ziet. Als het zo verloopt zoals bij mij, is het echt 'appeltje-eitje'.

 

 

 

Heel veel succes allemaal!

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Ik bedoel het niet verkeerd. Over het algemeen lees je vaak verhalen die moeizaam zijn, waardoor je soms ontmoedigd wordt. Het heeft mij wel even aan het twijfelen gebracht of ik er uberhaupt aan wilde beginnen. Ik wil ermee aangeven dat het niet altijd zo hoeft te zijn...

Link to comment
Share on other sites

das ook heel lief bedoeld. En natuurlijk onwijs fijn dat het bij jullie bij de 1e IVF voorspoedig is gelopen en ook meteen raak is.

 

Ik vond alleen zelf de vervolg conclusie appeltje-eitje niet zo gelukkig gekozen ;-)

 

 

 

Het zullen mn hormonen wel zijn...

 

 

 

groetjes en geniet ervan he.

 

Daan

Link to comment
Share on other sites

Hallo Lisette,

 

 

 

Gelukkig is het je erg meegevallen.

 

Hopelijk geldt dat voor meerdere onder ons, meer helaas ook voor veel anderen niet.

 

 

 

Gefeliciteerd en hopelijk blijft het allemaal voorspoedig gaan.

 

 

 

gr. Fredje

Link to comment
Share on other sites

Hi Lisette,

 

 

 

Wat fijn dat je eerste IVF is gelukt. Waanzinnig gefeliciteerd!!! Kun je het al een beetje geloven??

 

 

 

Ook bij mij was de eerste IVF gelukkig gelijk bingo en ik hoop in november van een gezonde zoon te bevallen. Zo spannend en onwerkelijk weer! Ik zag best op tegen de IVF en vond het een heftig/intensief traject. Als het niet gelukt was, kan ik me voorstellen dat ik nog meer zou gaan opzien tegen de volgende poging, maar nu het gelijk gelukt was, leek het voortraject ook minder heftig. Mooi he, hoe de psyche van dat soort dingen werkt ;-)

 

 

 

Anyway, geniet van deze bijzondere periode (al vond ik de wachtweken na de positieve test en voor de eerste echo bijna slopender dan de wachtweken voor de positieve test). Wanneer heb je je eerste echo? En hoeveel emmy's zijn er teruggeplaatst?

 

 

 

Michelle

Link to comment
Share on other sites

Lisette

 

 

 

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap

 

En fijn dat het gelijk de eerste keer is gelukt, superfijn voor jullie!

 

 

 

Maar bij ons is het zeker geen appeltje/eitje deze 3 de poging

 

Was het maar waar!!

 

 

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Ik ben nieuw hier. Gisteren te horen gekregen dat IVF onze enige mogelijkheid is om een kindje te krijgen. Erg heftig. Wij weten nog niet wanneer we mogen beginnen. Een bericht zoals deze geeft me hoop. We zijn heel positief, maar toch spookt het door mijn hoofd...Wat als er nooit een kindje komt........

Link to comment
Share on other sites

Hoi Femke,

 

 

 

Ik kan me heel goed voorstellen hoe je je voelt; ik had dat ook.

 

Toch is het allemaal erg de moeite waard geweest. Ik heb ook gedacht: als dit niet lukt, dan is de kinderwens definitief voorbij. Tot dan toe kon je je altijd nog verschuilen achter een ' misschien', of een 'toevallige' zwangerschap.

 

Ik merkte aan mezelf dat het voor mij belangrijk was om het toch te proberen, zeker omdat het de laatste strohalm was. Tegelijkertijd zeiden mijn man en ik tegen elkaar: als het niet lukt, blijven we ook gelukkig met z'n tweeen. Een kind is heel welkom, maar niet de enige factor van ons geluk. Dat gaf me wel rust. En nogmaals, ik ben heel blij dat we de stap hebben gezet, en het is ons/mij 100% meegevallen, uiteraard ook omdat alles heel goed ging tot nu toe.

 

 

 

Heel veel succes met het nemen van je beslissing!

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Hoi Michelle,

 

 

 

Wij hebben 1 terugplaatsing gehad en over 2,5 week, op 11 augustus krijg ik de eerste echo. Ben ook heel benieuwd daarnaar! Want volgens mij kun je dan al een hartje zien. Spannend!

 

 

 

Wat gaaf dat jij over een paar maanden alweer bevalt! Ik vind het allemaal nog zo ongelofelijk, kan me bijna niet voorstellen dat het allemaal waar is :-)

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Hey Lisette,

 

 

 

Welkom op dit forum en gefeliciteerd! Fijn dat je wat positieve vibes brengt...

 

 

 

Ik hoop dat het allemaal zo relaxed blijft gaan voor jou en je net als ik een heerlijke zwangerschap en straks een superbevalling hebt!

 

 

 

Liefs, Leeuwtje.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lisette,

 

Wat een bekend verhaal. Hier eenzelfde 'lotgenoot'. Tijdens een operatie voor een bbz bleken mijn eileiders zo verkleefd als wat (waarom merk je dat eigenlijk niet totdat je zwanger probeert te worden?!) en die zijn toen weggehaald. Eerste IVF was het (gelukkig) meteen raak! Geniet van je zwangerschap, het is o zo mooi om te ervaren!

 

Groeten, Nora.

Link to comment
Share on other sites

Ook voor mij zeer herkenbaar. Ik heb afgelopen week te horen gekregen dat mijn eileiders niet meer goed meer functioneren en verwijderd moeten worden om zo de kansen met ivf te vergroten. Ik lees hier goede resultaten. Geeft me moed en hoop!! Vind het heel spannend allemaal. Hoop dat we snel kunnen beginnen......Fijn om hier te lezen. Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use