Jump to content

FSH waarde te hoog overgang???


anja

Recommended Posts

Hallo allemaal

 

 

 

Is een tijdje terug dat ik hier ben geweest maar hebben veel ellende gehad.

 

Ik heb een vraagje wie heeft ook een onderzoek (echo+bloedonderzoek) laten doen om te kijken dat je in de overgang bent?Ik heb dit laten doen n.a.v dat ik steeds maar 2a3 eitjes had.De eerste x 3 eitjes alle 3 bevrucht maar niet zwanger de 2de x 2 eitjes en deze eitjes waren helemaal niet goed.

 

Heb de 2de x een vreselijke punctie gehad veel pijn en ze moesten door de baarmoeder heen prikken om de eitjes te krijgen,ook zijn tijdens de echo's de eileider bijna niet te vinden.Mijn FSH waarde waren vorige week vrijdag 14,6 dat is te hoog om door te gaan met de behandeling,nu moet ik de volgende ongi bellen voor nog een keer te laten onderzoeken als het weer te hoog is zit ik waarschijnlijk in de overgang(net 36 jaar) en is het onder de 10 mag ik gelijk starten met prikken ,nou spannend weer.

 

Wie had ook een te hoge FSH waarde en is later weer normaal geworden hoop zo dat het een foutje is van mijn lichaam.

 

 

 

liefs Anja

Link to comment
Share on other sites

Hallo Anja,

 

 

 

Hellaas is bij mij de FSH bij mij ook te hoog en ben ik met mijn 33 jaar ook al in de overgang wij hebben vorige week te horen gekregen dat wij geen IVF kunnen doen en maar na gaan moesten denken over ECD en gelukkig hebben wij al een door die dit graag voor ons wil doen.

 

Ik hoop niet dat je hier van schrikt het FSH kan namelijk er verschillen per maand dus blijven hopen dat het gaat lukken.

 

 

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Anja,

 

 

 

Een tijdelijke verhoging van je fsh wil nog helemaal niets zeggen. Fsh-waardes kunnen erg schommelen. IK ben van fsh 30 naar fsh 9 gegaan. Ik ben toen in een goede "fsh"-maand zwanger geraakt. Dus je bent nog zeker niet in de overgang. Het is een voorbode van de overgang maar je kan absoluut nog zoveel goede maanden hebben. Je kan vragen aan je gyn en/of ziekenhuis of je nogmaals een keer je fsh mag laten prikken (3e cyclusdag).

 

 

 

Blijf het ook via de natuurlijke manier (als er natuurlijk verder niets met jou en je man aan de hand is) proberen want als je een goede maand hebt kan je altijd nog spontaan zwanger raken.

 

 

 

Dus je niet teveel van de wijs laten brengen; fsh-waardes kunnen nog altijd alle kanten op schommelen........ook nog steeds naar de goede kant.

 

 

 

Ik ben het wandelende bewijs ervan. Volgens het VU kon mijn fsh-waarde van 30 nooit meer onder de 10 zakken.......toch nog twee keer zwanger geraakt )natuurlijke manier) waarvan helaas 1x miskraam en 1x een pracht van een dochter.

 

 

 

succes, angela

Link to comment
Share on other sites

Dankje jullie voor de reactie,ik ben in ieder geval opgelucht dat het niet altijd zo blijft en het idd nog kan gaan zakken super!!!!Heb weer hoop.

 

Via de normale weg zal het helaas niet meer gaan ben gesteriliseerd vroeger en het is niet meer doorgankelijk(jammer genoeg)

 

Als we mogen doorgaan dan word het icsi ipv ivf,de 1ste x was ivf en de 2de x werd het ineens icsi na geen goeie zaadcellen van mijn man.Dat was de 1ste x wel goed maar is hoogstwaarschijnlijk gekomen door de stress die hij heeft gehad tijdens mijn punctie ben onderuit gegaan toen en heel veel pijn gehad dat was voor hem denken ze druppel.

 

 

 

Nou maar hopen op een goeie uitslag de volgende ongi ik moet nu de 2de dag laten prikken en echo laten maken.

 

 

 

liefs anja

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Hoe is het afgelopen Anja?

Bij mij hebben ze de volgende waardes gemeten: 39, 12, 23

De gynaecoloog had het bij mij ook over de overgang (37 jaar). Ze zei ook dat als het doorzette ik mij weer moest melden. Dit omdat je voor je 45 jaar in de overgang raakt er complicaties kunnen optreden. Botverkalking etc. Nou zulke dingen wil je niet horen als je naar het ziekenhuis komt om te kijken of je nog zwanger kunt raken....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use