Jump to content

Heel nerveus voor de punctie dinsdag..


Peggy

Recommended Posts

Hey meiden,

 

 

 

Ik moest even een nieuwe topic starten.. Ik ben zo nerveus voor de punctie dinsdag. Ik heb 12 grote follikels die mee gaan doen en dan zijn er nog wat kleinere die ze ook aan prikken. Ik krijg een morfinepompje (remifentanil) als pijnbestrijding.. Tuurlijk weet ik dat ik het gewoon over me heen moet laten komen, dat het maar heel kort is en dat het voor het goede doel is.. maar vandaag met de echo kreeg ik het al helemaal benauwd.

 

 

 

Ik hoopte dat jullie mij wat support konden geven.

 

 

 

Liefs Peggy

 

6xiui mislukt

 

1ste ivf

Link to comment
Share on other sites

he peggy,

 

 

 

ik begrijp je nervositeit maar laat je niet gek maken door alle verhalen!

 

ik heb een spuit gekregen en na een uur de punctie. het deed niet echt zeer.

 

had 14follikels aangeprikt. het is zo voorbij. Het hele weekend wel plat gelegen uit voorzorg, drie liter water gedronken en af en toe een paramol.

 

Meid, ik wens je heel veel succes!!!!

Link to comment
Share on other sites

He Peggy, spannend hoor! Ik heb die dag ook mijn punctie.

 

 

 

Deze keer zie ik er minder tegenop. Deels omdat wij beide keren niet zo heel veel follikels hebben. Maar ook omdat ik weet dat het de 1e keer meeviel! Je wordt echt platgespoten en bent dus zo groggy als wat. Het is echt een routine klus, vertrouw op de artsen!

 

 

 

Ik doe nu trouwens ook ontspanningsoefeningen erbij. Kan ik je aanraden! 2 (of 3,4) tellen door neus in, 1 tel inhouden, 4 (of 5,6) tellen door de mond uit en weer 1 tel rust en dan opnieuw. Ik probeer het 2x 10 minuten per dag te doen. Wil ik ook na de eventuele teruplaatsing doen! Word er heel rustig én blij van. Misschien ook wat voor jou?

 

 

 

Zet hem op meid, liefs -M

Link to comment
Share on other sites

Een goede ademhaling heeft mij er ook doorheen gesleept, en dat met alleen een klein lullig zetpilletje (ik sta versteld van alle spuiten en pompjes! wat verschilt dat beleid per ziekenhuis). Dus zet 'm op! Wat Miki zegt, diep in door de neus, en uit door de mond! Echt waar, het is zo voorbij. De zenuwen zijn erger dan de punctie! Succes.

 

groeten, Nora.

Link to comment
Share on other sites

Ik zag er toen ook als een berg tegen op hoor, de zenuwen waren maar moeilijk in bedwang te houden pffff, en natuurlijk valt het achteraf mee en ook klopten de wel bekende gerust stellingen wel maar tussen weten en voelen ligt een wereld van verschil. Gelukkig krijg je goede pijnstilling en uiteindelijk hoe erg je er ook tegen op ziet je moet toch wel en daarna ben je extra trots op jezelf omdat je het toch maar ''even'' gedaan hebt. Heel veel succes dinsdag en heus je kunt het!

Link to comment
Share on other sites

hallo,

 

 

 

mijn eerste punctie liet ik gewoon over me heen komen. Je weet gewoon niet wat er komen gaat en dan is het zowiezo spannend. maar ik heb geen last gehad, k kreeg ook pijnstilling waar ik zowaar me 'dronken' voelde. het ging heel snel voorbij. me mannetje was er bij en dat voelde ook echt heel prettig!

 

 

 

en je bent in goede handen.

 

De 3de keer punctie moet ik wel zeggen dat ik het heb uitgeschreeuwd van de pijn maar uiteindelijk ben ik toch zwanger geworden. en daar gaat het uiteindelijk om.

 

 

 

en idd.. goed ademhalen, maar dat is echt wel moeilijk als je gespannen bent.

 

 

 

heel veel suc6 gewenst.

 

 

 

liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

Hoi Peggy,

 

 

 

Heel veel succes dinsdag; ik vond het zelf wel te doen (en ik kan me ook leukere dingen voorstellen :-)). Ik had 20 follikels die zijn allemaal aangeprikt. Al met al duurde het zo'n 20 minuten. Daarna lekker met een paar tijdschriften uitrusten.

 

 

 

Leuk is anders, maar het is te doen! Voor het goede doel!!

 

 

 

Heel veel succes, en laat ons even weten hoe het was...

 

 

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Ik heb niks mee gekregen van mijn punctie,mijn pijngrens is zo laag... ik heb de punctie ondernarcose ( sedatie) gedaan... Je bent er dus wel bij maar je zit echt in een roest, ik heb echt niks gevoeld... wij hadden een stuk of 26 eitjes als ik me niet vergis ook een hoop dus....

Link to comment
Share on other sites

Hoi Peggy,

 

 

 

Heel veel succes dinsdag ik hoop dat het allemaal mee zal vallen!

 

Zelf moet ik nog beginnen met het hele traject dus weet zelf niet zo goed hoe het is maar leef met je mee!

 

Laat je even weten hoe het is gegaan?

Link to comment
Share on other sites

hoi peggy

 

veel succes

 

ik had afgelopen dindag mijn punctie bij mij hebben ze intotaal 31 eiblaasjes aangeprikt. je moet het gewoon over je heen laten komen, ik had wel wat pijn gehad maar het was wel te verdragen.

 

heel veel succes

Link to comment
Share on other sites

Ik heb me enorm druk gemaakt voor de punctie. Om me er door heen te slepen kreeg ik vooraf oxazepam (moest ik bij het ontbijt nemen) en nadien, een half uurtje voor de punctie, een morfine-injectie. En toen ging het lichtje bij mij uit. Ik herinner me nog wat flarden maar ik heb werkelijk geen centje pijn gevoeld. Helemaal niets! Nu had ik niet veel follikels (7) maar al had ik er 86 dan nog zou ik het niet gevoeld hebben. Zeker weten! Jee, wat was ik ver weg (te ver, denk ik achteraf).

 

Ideetje: mocht je nu heel angstig/nerveus blijven vraag dan aan je gyn morgen of aan je huisarts nog een tabletje oxazepam. Dat haalt echt de angst weg. Je moet dan wel zorgen dat je die dag rustig aan doet en bij mij was het wel heel handig dat mijn partner heel de dag bij mij was. (ik ben thuis volledig in een soort van coma gevallen),

 

 

 

Heel veel succes!! (en die morfine is echt te gek spul!) Komt goed!

Link to comment
Share on other sites

Ik herken wat je zegt Josephine! Ook t.a.v. van het aantal follikels. Hoe is het daarmee afgelopen als ik vragen mag?

 

 

 

In ons ziekenhuis krijgen we standaard 2x Diazepam (zelfde angst-verminderende effect), dan bij binnenkomst (waar ik al liep te zwabberen) soort morfine spuit in de rug en dan voor de punctie ook nog lokaal in de vagina enkele verdovingen. Vorige keer was ik echt van de kaart! Lag alleen maar te giegelen. ;-)

 

 

 

Misschien dat 1 Diazepam voldoende is, maar liever tever heen dan te dichtbij...

Link to comment
Share on other sites

Ik heb 2 oxepam tabletten gekregen.. Maar ik mag het niet morgen (op de punctiedag) innemen. Het zou dan alleen om vanavond gaan. Oxepam en de remifentanil (morfine) samen vinden ze niet zn goed idee. Ik ga proberen om de oxepam niet te gebruiken.. Ik vind dat ook wel weer een griezelig idee met slapen.. Ik heb vandaag wel een ibruprofen in moeten nemen,maar dat is voor de buikpijn.. Ik denk dat ook maar dat ze er echt uit moeten!! En met de hoop natuurlijk op een wondertje!

 

 

 

Ik hou jullie op de hoogte!

 

 

 

Liefs Peggy

Link to comment
Share on other sites

Als je de pammetjes vanavond voor het slapen gaat innemen ben je er morgenochtend nog wel flink suffig van en je zult slapen als een blok..hihi

 

Hoop dat je er later op de dag kan zeggen: Het viel allemaal reuze mee!

 

Heel veel succes morgen!

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad als je ze wel neemt (laat op de avond) dan ben je wellicht de volgende ochtend nog lekker suffig. Wat vind je er griezelig aan?

 

 

 

Miki, mijn follikels bleken uiteindelijk 6 eitjes op te leveren en vanochtend hebben we te horen gekregen dat ze alle 6 bevrucht zijn! Ik ben sinds vanochtend de trotse bezitster van 2 teruggeplaatste embryo's!

 

 

 

Peggy, zet 'm op. Laat wat van je horen, he? (en pak nou dat oxazepammetje :-) )

Link to comment
Share on other sites

Jullie zijn echt ontzettend lief dat jullie zo meeleven!!! Dat doet me goed. Op dit forum zijn alleen mensen die je echt begrijpen omdat we allemaal het zelfde mee maken!

 

 

 

Ik ga inderdaad vanavond een oxepam nemen. Van 5mg. Dus dat is ook niet zo schokbarend veel. Net nog een vriendin gesproken en die heeft ook oxepam gebruikt,maar dan voor angstaanvallen. En zij zei ook neem nou gewoon voordat je gaat slapen een halve oxepam (dus 5mg) en dan kun je evt morgen ochtend nog een kwart nemen.. Ik geloof ook niet dat het nou zo heel veel kwaad kan. Oxepam in combinatie met morfine. Lees hier ook op het forum dat meer meiden oxepam en morfine hebben gebruikt.

 

 

 

Josephine wat een SUPER SCORE ZEG!!! Ik ga voor je duimen!!!

 

 

 

Hou jullie op de hoogte!

 

 

 

Liefs Peggy

Link to comment
Share on other sites

bij ons in het ziekenhuis zeiden ze dat je beter gewoon helemaal geen medicijnen van te voren kon nemen. want na die tijd ben je dan een stuk misselijker en gewoon heel beroerd! dus gelukkig heb ik het ook niet gedaan en voelde me snel..al moest ik wel wat slapen.. weer beter!

 

 

 

suc6 morgen en hopen op een mooie score!

 

 

 

liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

Wow Josephine, van harte! Weer een stapje verder. Een hele mooie zelfs. Toi toi toi... Wij hopen gauw met je mee te doen.

 

 

 

Peggy, blij dat je wel aan de oxepam gaat! Je krijgt ze niet voor niets. Hou je taai he?

 

 

 

Liefs, -M

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use