Jump to content

AMC en Eiceldonatie


Chantal33

Recommended Posts

Hallo,

 

 

 

Wij zijn gisteren door verwezen naar het AMC voor eiceldonatie omdat ik niet meer te stimuleren ben en al in de overgang zit.

 

Nu zou ik graag willen weten of hier ook mensen op het forum zijn die in Amsterdam met een eigen donor in behandeling zijn of zijn geweest ( wij hebben namelijk ook al een engel gevonden), graag zou ik ook willen weten hoelang het traject daar duurd voor wij daar kunnen beginnen en hoe vaak we naar Amsterdam moeten voor gesprekken zowel voor ons zelf als voor onze donor.

 

 

 

Liefs Chantal

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chantal,

 

 

 

Ikzelf heb hele goede ervaring met het UMC in Utrecht. Daar hebben ze ook een arts die gespecialiseerd is in eiceldonatie.

 

 

 

Zie hieronder het resultaat.............

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

 

 

 

P.s. gefelicieerd met je donor en heel veel succes!!!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Elena,

 

 

 

Ik heb vandaag maar is rond gebeld omdat de wachttijden bij het AMC nogal lang zijn tussen de 6 en 9 maanden, dus wij hebben besloten om niet naar het AMC te gaan maar ook naar UMC in Utrecht wij kunnen hier 8 sept al terecht en moeten onze donor al gelijk meenemen( Wij dus erg blij dat wij hier direct aan de beurt zijn voor een 1e gesprek)

 

Kun jij mij misschien vertellen hoelang het duurt vanaf het eerste gesprek tot de daad werkelijke start?

 

 

 

Onze Donor is een goede vriendin die het zelf heeft aangeboden om ons te helpen direct toen ze hoorde dat dit ons enige oplossing is dus je kunt je voorstellen hoe gelukkig wij met haar zijn en hopelijk hebben wij ook z'n mooi resultaat.

 

 

 

Hoe gaat het met jou en de tweeling?

 

 

 

Chantal

Link to comment
Share on other sites

hoi Chantal,

 

ik lees net je berichten over de laatste ontwikkelingen en ik zie dat het niet echt heeft meegezeten de laatste tijd maar dat jullie nu al een donor hebben gevonden.. wow, dat is supersnel! ik hoop dat jullie nu snel van start kunnen gaan, ik zal voor jullie duimen in ieder geval.

 

 

 

Nog even een vraagje. Ik las dat je maar één follikel had bij de laatste stimulatie. Was dat één doorgegroeide follikel, dat de rest niet was meegegroeid zegmaar, of was er echt maar ééntje? en welk hormoon en protocol heb jij gedaan?

Link to comment
Share on other sites

Hallo Sen,

 

 

 

Ja wat gaaf he zo snel een donor hadden wij ook niet gedacht ze had altijd al gezegt als ze wat kon doen dan deed ze het graag maar ja hoe vraag je het dan hè, Maar ze bood het uit haar zelf aan ze hadzich goed in gelezen en haar man vond het gelijk helemaal goed.

 

 

 

Ja de laatste stimulatie was echt een ramp wij hadden echt maar èèn volgroeide follikel en moeset dus ook gelijk stoppen.

 

Ik ben op de 3e dag van de menstruatie begonnen met 225 eh menopure en heb maar 6 dagen hoeven te spuiten toen wij het bericht kregen dat dit dus echt veelste weinig was en er echt geen IVF mogelijk zou zijn( kan je wel zeggen dat wij erg verdrietig waren maar het ergens ook al wisten dat dit niet goed zou gaan).

 

 

 

Volgende week ga jij beginnen gaje echt even volgen ben zo benieuwd hoe het gaat ga ook zeker voor jou duimen dat het deze keer wel lukt.

 

 

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Hallo Chantal,

 

Ik heb geen ervaring in beide ziekenhuizen maar super dat je vriendin dit heeft aangeboden.. wat een engel, waren er maar meer zoals haar :) Wel spannend nu je een datum in zicht hebt om het traject te starten. Ik denk dat het tijdsbestek van het 1e gesprek tot de daadwerkelijke start in elk ziekenhuis maar vooral ook iedere "patient" (raar word eigenlijk) anders is. Het hangt ook af van de gesprekken met de psycholoog tenminste, ik neem aan dat jullie dit ook krijgen. In ieder geval heel veel succes en hopelijk krijg je hetzelfde positieve resultaat als Tsjoender.

 

Lieve groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chantal,

 

 

 

Superrrr voor je..........

 

 

 

Als je kijkt in mijn dagboek bij eiceldonatie, dan kan je het hele traject teruglezen.

 

 

 

Waar de meeste tijd in gaat zitten is het psychologisch gesprek, wwelke door een commissie geevalueerd wordt. Die commissie komt maar 1x per maand bij elkaar.

 

 

 

Als je slim bent probeer je alvast aan de pil te gaan, ook je donor moet aan de pil ivm gelijklopende cyclussen. Scheelt je ook weer een maand.

 

 

 

Met de twins gaat het vooralsnog goed, ik ben er wel 6 weken uit de roulatie geweest ivm zwangerschapskwaaltjes, maar nu gaat het beetje bij beetje beter. Ik spuug een stuk minder nu, dus da's wel fijn.

 

 

 

Nou meis, je kan nu ook terecht op het forum eiceldonatie, daar zitten meer meiden in hetzelfde schuitje en kunnen we elkaar een hart onder de riem steken.

 

 

 

Heel veeel succes!!!

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use