Jump to content

Medicijnen en op vakantie


Claudiaatje

Recommended Posts

Hallo meiden

 

 

 

Wij gaan binnenkort op vakantie naar Aruba

 

 

 

Nu is mijn vraag weet iemand van jullie of je dan een doktersverklaring nodig hebt voor de medicijnen (Estradiol en provera)

 

Niet dat ik ze dalijk in moet te leveren bij de douane omdat ze denken dat het drugs is ofzo!

 

En ik

 

dus niks kan slikken in de vakantie.

 

 

 

 

 

En wat is handig om te doen met het tijdsverscheel ivm het tijdsstip van het slikken

 

het is daar 6 uur vroeger.

 

Ik slik ze nu ongeveer 22:00 savonds.

 

 

 

En als jullie nog andere tips hebben, altijd welkom!

 

 

 

 

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Hoi Claudia,

 

 

 

Heb er eigenlijk geen ervaring mee. Mijn moeder is diabeet en moet altijd insuline spuiten. Toen ze naar Thailand ging moest ze wel een doketrsverklaring meebrengen. Ze moest dat aan de douane ook tonen.

 

 

 

Informeer even bij de huisarts, die weet het vast! Enne, heerlijk hoor, Aruba! Wanneer ga je?

 

 

 

Liefs, Jane

Link to comment
Share on other sites

Hai,

 

 

 

Wij zijn vorige week op vakantie naar Turkije geweest en moest de Deca spuiten meenemen. Ik heb van het ziekenhuis een brief gekregen waar in stond wat ik gebruikte ook heb ik bij de apotheek een medicijnpaspoort gekregen voor de zekerheid. Ik heb de Deca spuiten in de handbagage meegenomen en bij de controle verteld dat ik medicatie bij me had. Van te voren had ik gedacht dat ik bij elke controle mijn handbage moest afgeven maar ze keken er niet eens naar ik kon zo doorlopen.

 

 

 

Sas

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden

 

 

 

bedankt voor de info.

 

 

 

Ik heb geertgen maar gebeld en ik krijg een brief toegestuurd met een handtekening van de de Gyn dat ik die medicatie gebruik.

 

 

 

Dit zal wel voldoende zijn zo te lezen om te laten zien bij de douane.

 

 

 

bedankt..!

 

 

 

Liefs claudia

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use