Jump to content

Geen voorkernen te zien, toch embryo???


Luna

Recommended Posts

Ik dacht dat ik de enige was, omdat het zelden voorkomt, maar op dit forum kom ik 2 meiden tegen die hetzelfde mee maken als ik nu. Misschien zijn er nog meer meiden met dezelfde ervaring? Ik vind het in ieder geval wel fijn om onze bevindingen in dit topic te kunnen plaatsen.

 

 

 

Mijn verhaal:

 

Afgelopen zondag had ik een terugplaatsing in het VU van een hele mooie 8-cellige embryo. Er waren 5 bevruchtingen (van de 9 eicellen), die allemaal hele mooie embryo's zijn geworden. Een was 9-cellig en de anderen 8-cellig. De arts verwacht wel dat de overige 4 zullen kunnen worden ingevroren.

 

 

 

Maar.... er is iets vreemds met onze emmy's aan de hand. De arts heeft wat langer overleg gehad met de embryoloog en heeft ons het volgende uitgelegd:

 

Zodra een eicel bevrucht is, kunnen ze dat zien aan de 2 voorkernen die ontstaan. Die voorkernen zijn maar een paar uur zichtbaar, dus dat wordt exact getimed. Bij ons hebben ze dus de voorkernen niet gezien, en de vorige keer dus ook niet. Ze dachten dus dat geen enkele eicel bevrucht was, maar de volgende dag waren er toch delingen te zien.

 

 

 

Nu komt dit heel zelden voor. Het kan dus komen doordat onze emmy's wat vroeger of wat later dan die paar uur de voorkernen laten zien, zodat de embryoloog ze mist. Maar wat ook kan is dat een eicel DENKT bevrucht te zijn en gaat dan spontaan delen terwijl er helemaal geen bevruchting is. Die deling gaat door tot ongeveer 8 cellen. Ik zei dus meteen dat je bij onze cryo's de cellen al niet meer kon tellen, dus dat gaat dan al niet op. Omdat wij toch 2 zwangerschappen hebben gehad, waaruit 1 kind is geboren, gaan ze niet van het "nepembryo-scenario" (zo noem ik het dan maar even) uit. En het zou ook wel heel erg toevallig zijn als alle 5 de eicellen hetzelfde zouden doen.

 

 

 

Ze gaan dit in de komende weken bespreken, want wellicht is er bij ons toch iets aan de hand. Mijn gevoel zegt van niet, maar je weet nooit.

 

 

 

Nu maar hopen dat ik ze over 2 weken kan bellen dat ze niet verder hoeven te zoeken naar oorzaken omdat ik een positieve test heb!

Link to comment
Share on other sites

De laborante [ Zwolle] die ik aan de telefoon had zei tegen mij dat het wel eens vaker voorkomt en dat ze dus, of de bevruchting gemist hebben omdat ze op bepaalde tijden kijken en sommige voorkernen eerder of later verschijnen en verdwijnen als de deling plaatsvind. Of het komt doordat ze de eicel bewerken en dat ie daardoor spontaan is gaan delen.

 

 

 

Maar wat ik begreep kunnen ze het verschil zien in de aantal deling wat de eicel gaat doormaken: deelt de eicel maar max.2 tot 4 cellen dan komt het door de bewerking, deelt de eicel verder dan heeft er toch een bevruchting plaatsgevonden.

 

De kans is 50-50.

 

 

 

Daarom moest ik nog 2 extra dagen wachten om te kijken of de deling verder ging.

 

Helaas was dat bij mij niet het geval en heeft er geen bevruchting plaatsgevonden.

 

 

 

Bij jou denk ik dat ze dus de bevruchting gemist hebben omdat ze zo mooi verder zijn gaan delen!

 

En kan me niet voorstellen dat al jouw eicellen zijn gaan delen door de bewerking !

 

 

 

Ga uit van het positieve en op naar een dubbele streep!

 

Ik zal een kaarsje voor je opsteken 18 september!

Link to comment
Share on other sites

He lotgenoten,

 

 

 

Bij mij was de terugplaatsing 7-cellig maar wel wat onregelmatig. De arts gaf aan dat de bevruchting niet gezien was maar dat de eicel daarna wel was gaan cel-delen. Dit kon, net als bij Luna werd aangegeven, dat de eicel zelf was gaan delen of dat de bevruchting eerder of later is geweest.

 

 

 

Dus toch wat verschillende verhalen helaas. Ik vond het eigenlijk wel raar, als er geen bevruchting is, doen ze de eicel toch weg ? Dat wil ik volgende keer toch nog eens vragen. Ze hebben 'm dan toch bewaard om nog een 2e keer te checken.

 

 

 

Maar inderdaad, Luna, ik zal ook aan je denken 18 september, het schiet al op zeg, vrijdag al. Gaat het nog een beetje ? En krijg je vrijdag ook gelijk de uitslag ?

 

 

 

Heel veel succes !!!!

 

 

 

liefs Hope Hope

Link to comment
Share on other sites

He meiden,

 

 

 

Ik heb vorige week een brief van het VU gekregen dat ik 4 cryo's heb. De embryo's zijn een dag na de terugplaatsing beoordeeld en toen ingevroren. Ik neem dus maar aan dat het dan toch echte embryo's zijn geweest, want anders zouden ze toch niet invriezen?

 

 

 

Verder voel ik helemaal niks meer. Had hele zere boobs, maar vandaag helemaal niets meer, dus ga ervan uit dat het mislukt is. We gaan dus weer voor de cryo's. Vrijdag moet ik sowieso bloed laten prikken ook al ben ik ongi en dan krijg ik 's middags meteen de uitslag, ik zal dan ook gelijk vragen of zij verder wat van het VU hebben gehoord over mijn embryo's.

 

 

 

Hoe is het verder met jullie?

 

 

 

Liefs,

 

Luna

Link to comment
Share on other sites

Helaas, ik ben daarnet ongi geworden. Ziekenhuis gebeld, ik moet toch bloedprikken vrijdag, want ze moeten een testuitslag hebben. Ik was er al wel op voorbereid want ik voelde me helemaal niet zwanger, maar ik baal wel als een stekker!

 

 

 

Vrijdag moet ik ook weer even bellen voor de uitslag en dan maken we een nieuwe afspraak voor de cryo's en dan hoor ik waarschijnlijk ook de berichten uit het VU over mijn emmy's.

Link to comment
Share on other sites

Hè Luna, wat erg zeg .... potverdorrie. Ooohhhhh, wat is dit toch balen hè. Het maakt feitelijk niet uit of je je zwanger voelde of niet, want soms is het juist raak terwijl iemand helemaal niets voelt, een andere keer voelt iemand zich hartstikke zwanger (door die rothormonen) en dan is het juist niet raak. Dit zijn gewoon moeilijke rotdagen !!! Heel veel sterkte !!!

 

liefs hope hope

Link to comment
Share on other sites

Luna,

 

 

 

Ik heb de laatste dagen vaak aan je gedacht en hoopte zo voor je dat je zwanger zou zijn.

 

Helaas meid, wat een teleurstelling voor jullie!

 

Ik wens jullie veel sterkte want wat eerst zo dicht bij lag is nu weer zo ver weg!

 

 

 

liefs Jacqueline

Link to comment
Share on other sites

De arts gaat er vanuit dat de eicel is gaan delen door de bewerking en dat geen van de eitjes bevrucht zijn geweest.

 

 

 

Daarom is nu het advies om voor icsi te gaan!

 

 

 

Ik was wel heel erg bang dat onze eerste kans ook gelijk onze laatste zou zijn, weinig eitjes en ik word over 1 maand 41.

 

Maar we mogen door en moet nu wachten op mijn menstruatie en dan 2 wkn de pil en dan weer starten met spuiten.

 

Nu de hoogste dosis menopur en dan maar hopen dat er wat meer eitjes zijn!

 

Weer heel erg spannend.

 

 

 

En jij ?

 

 

 

liefs Jacqueline

Link to comment
Share on other sites

Ik moet wachten op m'n menstruatie (hopelijk +/- 27 sept) en krijg dan het korte protocol, dus decapeptyl spuiten vanaf dag 2 en gonal-f erbij vanaf dag 3 en de eerste fm op dag 10 a 11. Geen pilmaand dus deze keer. Ben ik heel erg blij mee. Dat klopt toch niet gevoelsmatig, een maand de pil slikken terwijl je zo graag zwanger wilt worden. Ik had de eerste ivf 150 gonal-f en nu gaat het naar 300 (volgens mij ook maximaal ?) Ik had 3 folikels waarvan de grootste al gesprongen was voor de punctie (schijnt ook niet te kunnen , jaja, allemaal rare dingen dus, folikels die voortijdig verdwijnen, een niet-bevruchte eicel die wel gaat cel-delen ... ).

 

Ach ja .... we gaan er maar weer voor hè !!!!!

 

 

 

liefs en sterkte hope hope

Link to comment
Share on other sites

He meiden, dikke knuffel, bedankt voor jullie steun!

 

 

 

Jullie gaan dus allebei nu voor de hoogste dosering? Had ik idd ook en het korte protocol. Is wel fijn hoor, want bij mij ging het allebei de keren zo snel dat ik maar 6 dagen hoefde te stimuleren en toen mocht ik al de Pregnyl zetten. Er zullen vast wat meer eitjes bij jullie te vinden zijn hoor!

 

 

 

Over een follikel die springt voor de punctie: het kan wel maar komt niet vaak voor en dan eigenlijk alleen bij ons oudjes.:angry5:

 

Ik had nl. bij de 1e IVF het gevoel dat de boel al voortijdig gesprongen was omdat ik mijn buik niet meer voelde, maar gelukkig was dat niet zo.

 

 

 

Wij hebben 2 oktober het evaluatiegesprek, en pas dan horen we meer over de embryo's en wanneer wij aan de beurt zijn voor de cryo's. Ik snap niet zo goed waarom ik niet meteen op die wachtlijst gezet kan worden. Heb het nog wel gevraagd, maar nee hoor, eerst het gesprek.

 

 

 

We gaan dus maar weer wachten.... (waar ken ik dat van??) w8

Link to comment
Share on other sites

Hee Luna,

 

 

 

Jeeeetje, balen is dat toch. Dat je niet gelijk op de wachtlijst kan zeg. Bij mij wilden ze ook een evaluatiegesprek, maar ik heb aangegeven dat ik dat wel telefonisch wilde, omdat we anders WEER naar het ziekenhuis zouden moeten en mijn mannetjes ook WEER van z'n werk weg moest, terwijl dat allemaal al zo vaak moet tijdens deze behandelingen. Ook gaf ik aan dat we einde van dit jaar willen stoppen met de behandelingen. Al met al waren dit redenen genoeg voor ze om de planning direct weer voor elkaar te maken gelukkig ! Want ja .... dat wachten ..... we wachten al genoeg !!! Misschien kun je ze ook overhalen tot een telefonische evaluatie ? Gaat het weer een beetje ? Nou, sterkte nogmaals !!!

 

 

 

liefs hope hope

Link to comment
Share on other sites

Ja dat wachten...zouden ze wel beseffen dat het (vooral het onnodig!) wachten het juist zwaarder maakt!

 

Het weten waar je aan toe bent en hoe nu verder geeft zoveel meer rust!

 

Ik hoop voor je Luna dat je snel weet wanneer je weer verder mag!

 

 

 

Hope Hope, ik verwacht mijn menstr. ook rond 27 sept! Alleen ik moet dus wel 2 wkn aan de pil.

 

Juist omdat ik ouder ben kiezen ze in Enschede voor een lang schema omdat je dan minder kans hebt op een voortijdige eisprong? Is mij verteld.

 

 

 

Maar jij had de vorige poging toch ook een lang schema?

 

Ik las dat ze in Duitsland bij een oudere vrouw juist kiezen voor een kort schema omdat ze daar betere resultaten mee hebbben.

 

Snappen jullie het nog?

 

 

 

Ook het verschil in het gebruik van Menopur en Gonal-f is mij niet helemaal duidelijk.

 

Bij mij kiezen ze voor Menopur omdat dat beter past bij een oudere vrouw en waarom gebruiken dan meer vrouwen Gonal-f?

 

 

 

Mischien moet ik niet teveel denken ......

 

 

 

 

 

liefs Jackie

Link to comment
Share on other sites

Ja, overal is het weer anders, ik gebruik weer een andere viariant, nl. Puregon en juist ivm mijn leeftijd kreeg ik een kort schema. Ik denk dat elke arts er weer een andere visie op heeft. Ik weet het anders ook niet hoor. Heb ook hier ergens gelezen dat iemand moest tekenen dat ze maar 1 cryo terugkreeg, beslist niet meer. Ook beetje raar vind ik dat, ik mag er gewoon 2 als ik dat wil.

Link to comment
Share on other sites

Ik ga onderhand wel (jammergenoeg) begrijpen dat inderdaad alles overal weer anders gaat. Kijk alleen maar eens naar hoe verschillend het tijdsbestek is, waarna men hier een bloedtest mag doen na de tp. Ik snap dat niet hoor, al die verschillen af en toe.

 

Ik reageerde slecht op die clomid-pilletjes bij de iui's, dus na 1 iui ging ik al over op gonal-f spuiten. Dat ging wel goed dus voor mij is het 'gewoon' dat we met gonal-f nu ook verder gaan. Op zich vind ik dat wel logisch. Ik ben 39, dus mijn leeftijd gaat ook tellen. Als deze komende cyclus met de maximale dosering niet veel folikels geeft, zal ik wel vragen of een wisseling van hormonen nog een mogelijkheid is.

 

Ik had trouwens inderdaad de 1e ivf het lange protocol. Bij mij gaven ze nu aan, dat gezien het kleine aantal folikels vorige keer ...... nu het korte protocol moet (mag).

 

 

 

Nou, Jackie, het wordt dus een spannend weekend voor ons. Ik heb geloof ik nog nooit zo graag ongesteld willen worden zeg !!!

 

 

 

Sterkte maar weer !!!!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

He meiden, hoe is het met jullie?

 

 

 

Ik heb vandaag mijn evaluatiegesprek gehad. De arts begon gelijk over het rare verhaal van onze embryo's. En dat je het wel vaker ziet dat er boven de 40 rare dingen gebeuren met de eicellen. De cryo's zien er heel goed uit en waren blastocystes met holtes toen ze werden ingevroren. Ze zijn goed bekeken en de embryoloog heeft speciaal toestemming moeten geven om ze in te vriezen. Men denkt dus dat het toch echt embryo's zijn omdat ze er zo goed uit zien. Dus daar gaan we dan maar van uit. Ik heb gelijk naar de 1e IVF gevraagd omdat ze daar ook twijfelden en dat heeft ze laten zien op het formulier wat door het VU was ingevuld; in eerste instantie hebben ze niks gezien, maar even later toch die 2 voorkernen, dus de 1e IVF was toch anders dan de 2e IVF.

 

 

 

Zodra ik in november ongesteld wordt (over 2 weken ongeveer moet ik ongi worden en dan is het helaas nog oktober, dus na deze cyclus, nog een cyclus overslaan) gaan we de 1e cryo-poging doen. In december de 2e cryo-poging en in januari de 3e IVF. Alles staat al ingepland. Nu maar hopen dat we een heleboel kunnen gaan schrappen icon_biggrin.gif

 

 

 

Verder moet ik zeggen: ik ben het zat! icon_neutral.gif Niet de IVF, maar het hele zwanger-worden-gedoe. We hebben ons nu ook uitgesproken, dat als dit allemaal niet lukt, we ermee gaan stoppen. Ik heb er gewoon geen zin meer in; het tempen om maar geen ei te willen missen, het verplichte klussen terwijl je er geen zin in hebt. Bleeeeh!! 42 was al een grens voor mij, maar ik ben bang dat we dat zelfs niet gaan halen. Ik ben blij dat we vanaf november alles achter elkaar krijgen, dan kan ik daarna zeggen dat wij er alles aan gedaan hebben, maar dat we het af gaan sluiten. Hoe moeilijk ook, maar we zijn er allebei wel aan toe. We hebben er gewoon geen hoop meer op icon_cry.gif

 

 

 

Dinsdag en gisteren geklust om het ei maar weer te vangen. Dit alles aan de arts vertellende zei zij dat het zaad goed genoeg is om een week te overleven. 2x in de week gemeenschap is gewoon genoeg. Moet zeggen dat dat wel weer wat meer lucht geeft, maar het gevoel om er mee te stoppen blijft nog steeds aanwezig. Wie weet denken we er na januari wel weer anders over. Wie zal het zeggen, maar ik denk het niet.

Link to comment
Share on other sites

Heee,

 

 

 

Ik zit nu op dag 5 van de cyclus waarin we het korte protocol krijgen ! Spannend dus !!! Bij de uitgangsecho afgelopen maandag zag het er goed uit, links 6 a 7 en rechts 3 a 4. (bij de 1e ivf hadden we er totaal slechts 4 waarvan er ook nog eens eentje al verdwenen was voor de punctie).

 

Oké, het heeft dus waarschijnlijk met onze leeftijd te maken. Deze rare verschijnselen. Mmmmmm.

 

Wij hebben ook een grens gesteld (al ZOveel keer, maar nu ook echt, denk ik). Per 1-1-2010 willen we zwanger zijn en anders stoppen we ermee.

 

Dit ook inderdaad doordat we er zo langzamerhand klaar mee zijn. Blijkbaar moet het dan gewoon niet zo zijn, jammergenoeg ! Ik vind dat de ivf een wel heel grote impact heeft, als die niet gelukt zijn (hopelijk hebben we poging 2 en 3 voor 1-1-2010) ... ben ik zover dat ik vind dat we er genoeg aan hebben gedaan ! Dan wil ik weer gewoon leven !!! Ik snap je helemaal dus, Luna.

 

Maar ......... we gaan er nu gewoon weer voor !!!!!!!!!!!!!!!!

 

En ik wil jullie ook heeeeeeel veel succes en sterkte wensen !!!

 

Jammer dat je wel weer een cyclus moet wachten Luna. Maar .... wie weet .... er blijven wonderen gebeuren .....

 

 

 

liefs hope hope

Link to comment
Share on other sites

Hallo meiden,

 

 

 

Ik herken helemaal wat jullie voelen...alles draait om zwanger worden!

 

Soms denk ik ook is dit het allemaal waard...ik wil weer gewoon leven!!

 

Ik ben 5 dgn later ongi geworden dan normaal...gelijk schieten de gedachten door je hoofd, zou ik dan toch....?

 

 

 

Luna super voor jullie dat de cyro's er zo goed uitzagen...toch 2 extra kansen ! Positief blijven hoor! Al valt dat soms echt niet mee.

 

Wel balen dat je nog moet wachten tot november!

 

 

 

Ik begin vanavond voor 2 wkn aan de pil en dan weer het circuit weer in!

 

Heb mijn 1ste follikelmeting ook pas 13 november.

 

Vind het nu wel heel spannend....de 1ste keer weet je toch niet goed wat je allemaal te wachten staat en was ik al blij met 3 eitjes.

 

Maar nu weet ik dat dat eigenlijk te weinig is! Voel het nu wel als een grotere druk !

 

 

 

Heerlijk gevoel voor je Hope Hope dat je nu al zoveel eitjes hebt bij je uitgangsecho ! Dat geeft toch al weer meer rust denk ik.

 

Wanneer heb je je 1ste follikelmeting ?

 

 

 

Jullie heel erg veel suc6 en sterkte de komende tijd. Op naar een positief resultaat!

 

 

 

lieve groet Jackie

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Ik heb gisteren de eerste folikelmeting gehad ...... en jawel ..... de punctie is gelijk ingepland, zaterdag al. Vanavond de pregnylspuit !!!! Beter nieuws was er gisteren niet mogelijk, dus ik ben heeeeel blij.

 

Er zitten 4 grote folikels en 4 kleintjes. (vorige keer had ik er totaal 4, 2 wat kleinere, 1 normale en 1 grote die ook al was verdwenen bij de punctie).

 

Dusssss ...... hier gaat de spanning weer oplopen !!!

 

 

 

liefs hope hope

Link to comment
Share on other sites

Hee,

 

Ik lees 'm nu pas, toch bedankt !!

 

Wij hadden gisteren een heeeeeele rare dag.

 

Ik had gisterochtend toen ik wakker werd al enorme buikpijn.

 

Dat bleef daar ook zo, dus ik mocht al wat eerder uit de wachtkamer om lekker te kunnen liggen.

 

De arts die nu de punctie deed, constateerde echter dat er vocht in m'n baarmoeder zit, hoogstwaarschijnlijk als gevol van 1 vd keizersnee-littekens die dus nooit goed dicht is gegaan. Zijn conclusie is dat dit hoogstwaarschijnlijk de reden is waardoor het dus al die jaren niet lukt ... Een terugplaatsing begin volgende week lijkt dan ook heeeeel weinig zin te hebben.

 

Hij belt maandag met mijn eigen ziekenhuis en dan gaan ze dat bespreken.

 

Ik baal als een stekker, maar toch is het positieve hieraan wel dat er nu eindelijk een oorzaak lijkt gevonden te zijn, dat besef ik me ook wel.

 

 

 

We hebben 3 eicellen (en nog eentje die niet goed was, het schilletje was al gebarsten, jawel, weer wat geleerd).

 

Maandagochtend om 9.30 uur mag ik bellen hoe het daarmee staat. Als ze heeel goed zijn, zouden ze in ieder geval ingevroren kunnen worden, om op een later tijdstip alsnog terug te plaatsen.

 

Verder is het afwachten wat mijn eigen ziekenhuis hier ook verder van zegt. De arts die ik nu had vindt het het meest logisch om eerst dat vocht te verwijderen en het litteken te dichten met een kijkoperatie (denk ik).

 

Maar stel dat er wel een bevruchting plaats vind maar de kwaliteit is niet goed genoeg om in te vriezen, kunnen we misschien toch een heeeeele kleine kans benutten door dan toch maar terug te plaatsen, ook al is de kans in zijn ogen eigenlijk nihil.

 

 

 

Het lijkt wel of er hier niets normaal kan gaan.

 

Eén folikel sprong ook nog eens zo'n 10 x weg voordat hij 'm eindelijk had, dus de punctie was ook erg pijnlijk.

 

Maar goed, we hebben het weer gehad.

 

Zijn conclusie was daarbij ook nog eens: als deze oorzaak is opgelost heb je feitelijk geen ivf meer nodig.

 

 

 

Eerst morgen maar eens afwachten ...

Link to comment
Share on other sites

Hoi hope hope,

 

 

 

Wat een toestanden.. Maar misschien wel een 'doorbraak' en een antwoord.. Heel spannend.. morgen... Rust veel uit en sterkte!!!

 

 

 

Liefs Peggy

 

 

 

6xiui mislukt

 

aug.09 1ste ivf mislukt

 

Nu ICSI woensdag de punctie

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hope Hope,

 

 

 

Lees nu pas je berichtjes....wat een onverwachte wending!

 

Ik ben benieuwd hoe de uitslag was van de eitjes en of ze goed genoeg zijn om ingevroren te worden. En natuurlijk wat je eigen ziekenhuis van de conclusie van de arts vind!

 

 

 

Ik hoop voor je dat je positief nieuws hebt gekregen!

 

 

 

lieve groet Jackie

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hi meiden,

 

 

 

Helaas, er was er uiteindelijk maar eentje goed gaan celdelen maar die ene was niet goed genoeg om ingevroren te worden. Alles voor niets dus. 11 november heb ik een intake in het Vu bij een gynaecoloog die gespecialiseerd is in het probleem wat wij schijnen te hebben met het litteken van de eerdere keizersnedes. Voor zover ik het nu goed begrijp, gaan ze het litteken van binnen 'glad schrapen'? Zodat er geen vocht meer in kan blijven staan zeg maar. Pffffffff ...... ik weet het allemaal niet hoor, 11 nov. de intake, dan pas geplaatst op de wachtlijst, NA de operatie kun je natuurlijk ook weer niet gelijk door, ik ben bang dat dit weer heel lang gaat duren. Ik weet niet of ik daar mee door wil gaan ...... Maar goed, eerst de 11e maar eens afwachten, dat is nu toch woensdag alweer over 2 weken, dus dat schiet al wat op.

 

 

 

Ik hoop dat het bij jullie beter gaat !!!

 

 

 

liefs hope hope

Link to comment
Share on other sites

Hallo Hope,

 

 

 

jeetje wat een afloop zeg! ineens zit je met een heel ander probleem zeg maar.

 

Ik wilde je laten weten dat ik een paar maanden geleden iets gelezen heb over ivf-icsi behandelingen in Japan: daar wil men bij iedere poging slechts 1 follikel hebben omdat zij aangeven dat er door meerder follikels aan te prikken alles vol vocht kan komen zitten, ook in de baarmoeder, en daardoor zou een embryo zich niet kunnen nestelen..

 

wat dat betreft een geluk bij een ongeluk dat ze bij jou mogelijk iets gevonden hebben!, Ik hoop voor je dat alles nu snel in gang gezet zal worden

 

 

 

heel veel succes!

 

groetjes

 

Meiske74

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use