Jump to content

Ook ff voorstellen


klappie

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik lees hier nu al een paar dagen mee en dan is het wel zo netjes om me even voor te stellen.

 

 

 

Ik ben 39 jaar en zit nu in de wachtweken van de 2e IVF-poging.

 

 

 

Na lang proberen zou ik in april 2007 een kijkoperatie krijgen om naar de staat van mijn eierstokken te kijken. 3 dagen voor de operatie bleek ik zwanger te zijn. Joepie! Maar na een aantal weken met bloedverlies en hevige pijn (waarvan ze in het ziekenhuis zeiden dat het wel een miskraam zou kunnen zijn en dat dat met de 8weken-echo wel duidelijk zou worden) bleek het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te zijn. Ik moest meteen in het ziekenhuis blijven, mocht niet meer lopen en werd dezelfde dag nog geopereerd.

 

De volgende dag kreeg ik te horen dat beide eileiders verwijderd waren omdat ze dicht zaten en dat IVF voor mij nog de enige mogelijkheid was om kinderen te krijgen.

 

 

 

Daar zijn we dan begin 2009 mee begonnen.

 

Ik ben behandeld met Gonal F en Lucrin. Na de eerste weken spuiten waren er maar 2 follikels gegroeid en is mij aangeraden om geen punctie te doen omdat de kans van slagen daarmee te klein zou zijn en dan ook een poging van het ziekenfonds weg is.

 

Dus een maad later opnieuw begonnen met de maximale dosis. Toen bij de laatste echo 5 follikels waar 3 eicellen bij uitkwamen, uiteindelijk 2 embryo's waarvan een teruggeplaatst en een in de diepvries.

 

Helaas werd ik gewoon weer ongesteld.

 

In mei zou de cryo teruggeplaatst worden, maar deze was niet goed ontdooid.

 

Vorige week maandag weer een punctie - weer 5 follikels (terwijl bij de laatste echo er maar 3 te zien waren en ik eigenlijk daarvoor ging), 3 eicellen en 2 bevruchte embryo's. Daarvan is er een afgelopen donderdag teruggeplaatst.

 

 

 

Eigenlijk was ik van plan om over het hele proces geen info op het internet te zoeken, omdat ik er dan te veel bezig mee zou zijn. Tot nu toe lukte dat aardig en ging ik gewoon door met mijn leventje.

 

Maar de laatste weken krijg ik daar toch steeds meer moeite mee en heb ik op dit fijne forum heel veel herkeninning gevonden en vielen er voor mij zo veel dingen op de plaats. Ik ben de laatste dagen gewoon doodmoe, mijn tenen worden steeds langer en voor mijn medemensen wordt het steeds minder leuk om met mij te werken of samen te zijn.

 

Ik heb hieruit ook de conclusie getrokken dat ik niet so hard voor mezelf moet zijn en mezelf niet moet ontkennen. Even wat meer tijd voor mezelf.

 

 

 

Het doet mij goed om te zien dat ik echt niet de enige ben (alhoewel ik dit niemand anders gun) en ik ben heel blijk om hier mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Klappie...

 

welkom hier. Voor jou breken er dus ook weer spannende weken aan! Heel veel sterkte. Dit forum is idd fijn, zoveel mensen net als jou in hetzelfde schuitje. Ik merk dat ik me, vooral in de wachtweken, hier prettig voel.

 

Hou ons op de hoogte! Misschien is het topic wachtbankje september leuk voor je? Daar zitten er meer die in de wachtweken zitten!

 

groetjes esther

Link to comment
Share on other sites

Hei klappie,

 

Welkom op dit forum. Ik denk dat je er veel steun en herkenning kan vinden. Wat heb jij al een zwaar en emotioneel traject achter de rug! En nu zit je weer te wachten. Ik hoop dat je een positieve uitslag hebt. Ik herken dat voornemen om niet op internet te willen gaan 'spoken'. Maar ik ben blij dat ik uiteindelijk dat toch gedaan heb, want hoe graag ik het ook zou willen, ik was er toch heel de dag mee bezig (zeker in de wachtweken). En dan was het fijn om dingen te kunnen ventileren. Ik snap dat je lange tenen hebt, ik was ook niet te genieten (arm mannetje van mij). Maar ik denk dat dat zowel door de spanning als door de hormonen kwam. Gelukkig had ik het tegen veel mensen in mijn omgeving verteld dat ik met IVf bezig was. Dat hielp, mijn lieve buurvrouw moest heel hard lachen toen ik een keer enorm zuur bij haar binnenkwam met een klaagzang. Kan jij het een beetje delen in je omgeving?

 

In ieder geval heel veel succes gewenst met deze poging!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use