Jump to content

Ik ben....


Lies

Recommended Posts

Lieve lotgenoten,

 

 

 

Ik zal me eerst voorstellen voordat ik met jullie mee klets op het forum.

 

Mijn naam is Alice en ik woon samen met mijn vriend, 2 katten, hond en konijn...

 

Sinds begin 2006 weten wij dat we niet op de "normale" manier kinderen kunnen krijgen, al snel werd duidelijk dat de zwemmers van mijn vriend niet zo best waren en dat we alleen voor ICSI in aanmerking kwamen.

 

Inmiddels hebben we er al 6 icsi's in eigen cyclus op zitten zonder resultaat helaas.... We waren net begonnen aan de 1e gestimuleerde behandeling maar, die is helaas afgelopen vrijdag afgeblazen omdat, er niet genoeg grote follikels (3) groeiden... Gelukkig kost het ons geen poging van de verzekering, dus we gaan er weer voor...

 

 

 

Ik merk dat ik het prettig vind om af en toe een contact met lotgenoten te hebben, dus ik ga "gezellig" met jullie mee kletsen..

 

 

 

Groetjes Alice

Link to comment
Share on other sites

Hey Alice,

 

 

 

Welkom op dit forum, je bent meer dan welkom hier.

 

 

 

Je hebt al heel wat achter de rug zeg! Heel veel succes, hoop voor je dat de volgende stimulatie beter aanslaat. Bij mij waren er ook beide keren maar heel weinig eitjes, maar zoals je ziet was het toch raak!

 

 

 

Groetjes,

 

Leeuwtje.

Link to comment
Share on other sites

He dames, dank jullie wel!

 

 

 

Ja, ik weet dat je maar 1 eicel nodig hebt... Maar het kost ons geen poging en ik heb te weinig hormonen gespoten, volgende keer ga ik ook meer spuiten gelukkig... Lang verhaal, heeft te maken met een onervaren gyn.

 

Dus ik heb meer vertrouwen in een volgende poging...

 

 

 

Dames, jullie ook allemaal heel veel sterkte en geluk toegewenst!!!!

Link to comment
Share on other sites

Welkom!!!

 

Hoop dat je op deze site je ei ; ) kwijt kan.

 

Je hebt al een pittige tijd achter de rug.

 

Bewonder je om je doorzettingsvermogen.

 

Toi toi toi voor een succesvolle poging!

 

 

 

Wat is het verschil qua medicatie/traject tussen een ICSI in eigen cyclus en ICSI gestimuleerd met hormonen?

 

 

 

Groetjes, Erika

Link to comment
Share on other sites

Amanda, ja de 6 behandelingen in eigen cyclus tellen samen als 1 piging, we hebben dus nog 2 pogingen over...

 

 

 

Erika, het grote verschil is dat in eigen cyclus je maar 1 eicel (die ene die ja maandelijks uit jezelf rijpt) kunt gebruiken... Per 6 behandelingen heb je gemiddeld 50% kans op een terugplaatsing en zo is het ook bij ons gegaan...

 

Ik spoot cetrotide, gonal-F en pregnyl voor de eisprong, dus ook nog best wel veel hormonen.

 

Wel spuit je bij de eigen cyclus niet zo lang hormonen en na de terugplaatsing spuit je nog 3 keer 5000ie pregnyl en ik geloof dat ik nu die inwendige tabletten moet gaan gebruiken na een tp.

 

 

 

Groetjes Alice

Link to comment
Share on other sites

Hoi lies,

 

Ik vroeg me ook al af of je al die pogingen vergoed had gekregen.

 

 

 

Je had dus bij de eerste punctie heel veel eitjes??

 

 

 

Ik zit ook bij groeneland, fijn om te weten hoe het zit

 

 

 

Succes met je volgende poging, hopelijk de laatste

 

 

 

Liefs steffie

Link to comment
Share on other sites

hallo Lies

 

 

 

 

 

welkom op dit forum!

 

jeetje, jullie hebben ook al heel wat achter de rug, ik moet zeggen dat ik nog niet van deze wijze gehoord had: icsi in eigen cyclus.

 

Ik wens je veel succes met deze eerste gestimuleerde poging, hoe ervaar je het tot nu toe?

 

 

 

veel succes enne, een prachtig gedicht!!!

 

 

 

groetjes

 

meiske74

Link to comment
Share on other sites

Hallo Alice,

 

 

 

Allereerst welkom.

 

Bij welke ziekenhuis zitten jullie? Ik zit n.l in Zwolle (Isala) en had vorige week vrijdag ook te horen gekregen dat het misschien moet worden afgebroken. Ik had er ook maar 3. Maar gelukkig had ik maandag toch groen licht. Ik zit ook bij Groene Land en hoe vervelend ook (dat besef ik nu pas) denkt het ziekenhuis wel mee, want als je toch de punctie zou doen zou dit tellen als een poging en nu geven ze je de kans om de 3 pogingen volledig te benutten. (in positieve zin) Hoe vervelend ook het nu voelt, met een goede start van de hormoondosering heb je meer goede kansen en toch 3 pogingen. Ik zal voor je duimen.

 

Maar als het goed is kun je dan in november beginnen?

 

Hoe dan ook veel succes de komende tijd. En maak gebruik van deze site.

 

Ik ben relatief nieuw en heb er nu al veel baat bij gehad. We zitten uiteindelijk (ieder op zijn eigen manier) in hetzelfde schuitje.

 

Iets heel anders, het gedichtje is inderdaad heel erg mooi.

 

 

 

liefs,

 

Elly

 

1-8 microgynon

 

22-8 decapeptyl

 

25-8 stoppen met de pil

 

2-9 Gonal F en startecho

 

8-9, 11-9, 14-9, 18-9, 21-9 FM Echo

 

21-9 Ovitrelle

 

23-9 punctie

Link to comment
Share on other sites

Wat zijn jullie toch allemaal lief!

 

 

 

Linda 31, dank je wel!

 

 

 

Steffie, ik had bij al mijn puncties (5) 1 follikel en 1 eicel... We hebben uiteindelijk 3 terugplaatsingen gehad... Niet zwanger helaas...

 

 

 

Meiske74, de gestimuleerde poging is toch wel heel anders dan de eigen cyclus behandeling... Veel langer hormonen spuiten en nu de behandeling niet doorgaat moet ik toch doorspuiten om mijn follikels weer rustig te krijgen.

 

Ik ben nu 14 dagen aan de primolut en begin op dan 10 weer met de decapeptyl. Dan op dag 12 weer een uitgangsecho, ik maak dus een soort doorstart zoals ze dat noemen...

 

 

 

Wolkje Ja, ik ben achteraf ook wel blij dat we voor de punctie gestop zijn en dat we nog 2 volledige pogingen hebben staan! Volgende keer gaan we inderdaad met een hogere dosering hormonen beginnen...

 

Ik mag over 9 dagen weer beginnen met de decapeptyl. Best snel dus....

 

Ik zit bij het UMCG in Groningen...

 

Je hebt gisteren de punctie gehad, hoe voel je je nu?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use