Ga naar inhoud

Poging nr. zoveel...


Zoë

Aanbevolen Berichten

Hey meiden,

 

 

 

Ik lees al een tijdje met jullie mee en dacht: zal me toch maar eens voorstellen. Ik ben Zoë, 31 jaar en woon in het oosten van het land. Ik moet as dinsdag pas beginnen met spuiten dus heb nog een lange weg te gaan...

 

Wij gaan voor de zoveelste poging maar wel met een super positief gevoel! Aangezien we toch al voor de kosten zelf moeten opdraaien hebben we besloten om naar Düsseldorf te gaan. Dit is een kliniek puur gericht op fertiliteit. Na de eerste intake wisten wij zeker: hadden we dit maar eerder gedaan. Dr Scholtes is een nederlandse arts en legde ons haarfijn uit hoe hij te werk gaat. Waarschijnlijk heb ik wat LH tekort. Dit betekent dat ik elke keer wel veel follikels heb (gem 14) en dat er uiteindelijk maar 1 embryo onstaat.

 

Ik begrijp natuurlijk dat dit allemaal geen garantie is maar het geeft de burger moed haha.

 

Iedereen weer veel succes gewenst deze ronde!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waaaaahhh......dat is precies wat er bij ons gebeurd!! Ik lijk altijd heel veel follikels te hebben op de echo, vooral kleintjes, dan valt het aantal rijpe eitjes al tegen na de punctie en er blijft elke keer maar één embryo over. Heb nog van niemand gehoord dat dit herhaaldelijk zo ging, echt toevallig dat jij dit nu schrijft.

 

 

 

Volgens dr. Scholtes komt dat dus waarschijnlijk door een LH tekort? En wat gaat hij daaraan doen? Ik roep zelf al een tijdje dat ik menopur moet hebben ipv gonal-f omdat er daar wat LH in zit naast het FSH. Dat zou dan dus helemaal kloppen... Wij hebben 16 november een gesprek in het AMC omdat ik weet dat ze daar ook menopur gebruiken. Ben dus heel erg benieuwd. Ook hoe jullie behandeling eruit gaat zien. Wanneer gaan jullie beginnen? Voor ons wordt het waarschijnlijk 2010.

 

 

 

Succes,

 

Henne

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Zoe,

 

 

 

Welkom op deze site!!

 

Ik wil je heel veel succes wensen met je behandeling.

 

 

 

Waarom wisten ze dat niet in jullie vorige ziekenhuis van dat LH tekort?

 

Ben je daar wel ooit op geprikt?

 

En is dat de reden dat de teruggeplaatse embryo niet is blijven zitten of heeft dat daar niets mee te maken?

 

 

 

Henne, weet jij hoe dat zit met Puregon? Zit daar ook extra LH in?

 

Jij en Zoe hebben al aardig wat behandelingen achter de rug, knap hoe jullie jezelf toch weer telkens opladen zeg! Dat lijkt mij hele erg zwaar!

 

Sterkte!!

 

 

 

Zoe jij ook heel veel succes dinsdag en de spannende weken erna!!

 

 

 

Syl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moet wel zeggen dat we heel veel informatie kregen in en korte tijd dus ik hoop dat ik het allemaal goed opschrijf.

 

Ik kreeg voorheen altijd decapeptyl en daarnaast Puregon. Heb éénmaal menopur gehad maar daar had ik nog minder follikels (en eicellen) van.

 

Nou had ik de indruk dat hij niet zo'n voorstander van decapeptyl was want dat legt je hele systeem plat, maar dat kan natuurlijk ook op mij persoonlijk gericht zijn want waarschijnlijk werkt het wel bij andere mensen. De laatste poging hadden we uiteindelijk 6 eicellen waarvan er maar één bevrucht was. En hij zegt dan gewoon: 6 eicellen op jou leeftijd (ben 31) vind ik te weinig.

 

Nou moet ik volgende week beginnen met gelijk 2 spuiten, gonal F en Luveris. Die laaste is een LH hormoon, waar ik nog nooit van gehoord had... 8 dagen erna voor de eerste echo en verdere planning heb ik nog niet dus dat wacht ik maar gewoon af. Het kan dan nl zijn dat hij de dosering alsnog wat aanpast. In de laatste week komt daar dan nog Cetrotide bij. Aangezien ik dus geen deca meer krijg zorgt dit medicijn ervoor dat ik niet alsnog een eisprong krijgt.

 

Wat ik ook erg fijn vond om te horen is dat een collega van een vriendin van mij, die ook onder behandeling is in Dusseldorf toch nog weer andere hormonen kreeg. Ze stemmen het echt op je af en dat gevoel had ik achteraf in Nederland niet...

 

Jeetje wat een verhaal haha. Vanmiddag komt de koeriersdienst met m'n medicijnen. Kan het feest weer beginnen!

 

Volgens mij zijn ze in België ook ver met fertiliteit of niet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom wisten ze dat niet in jullie vorige ziekenhuis van dat LH tekort?

 

Ben je daar wel ooit op geprikt?

 

En is dat de reden dat de teruggeplaatse embryo niet is blijven zitten of heeft dat daar niets mee te maken?

 

 

 

Henne, weet jij hoe dat zit met Puregon? Zit daar ook extra LH in?

 

Jij en Zoe hebben al aardig wat behandelingen achter de rug, knap hoe jullie jezelf toch weer telkens opladen zeg! Dat lijkt mij hele erg zwaar!

 

Sterkte!!

 

 

 

Ik heb volgens mij de meeste onderzoeken in het ziekenhuis wel gehad, maar volgens mij heeft het meer te maken met hoe je persoonlijk op de medicijnen reageert en dat is bij iedereen weer verschillend.

 

Of het embryo daardoor niet blijft zitten heeft daar volgens mij niets mee te maken. We hadden nl wel een mooie bevruchting maar het kwartje is gewoon nog niet onze kant op gevallen...

 

 

 

Over het opladen (lief dat je het zegt): we hadden de laatste 2 pogingen vlak naar elkaar en toen was ik ook wel even op hoor. Want je kunt zeggen wat je wilt maar ik ben elke keer wel kapot op het eind. Al die spanning en je bent zo lang bezig met één poging. Dat kost gewoon energie!

 

Dus vanaf eind mei tot nu lekker genoten, wijntje gedronken, geen zorgen, je kent het wel en nu idd weer energie voor 10!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb onderstaande even gekopieerd van internet:

 

Lutropine heet ook luteïniserend hormoon en wordt afgekort als LH. Het is een lichaamseigen hormoon aangemaakt door een orgaan in de hersenen (de hypofyse).Bij vrouwen stimuleert lutropine de eisprong, het stimuleert de eierstokken om het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen te maken en het zorgt dat de baarmoederwand gereed is voor innesteling van een bevruchte eicel.Artsen schrijven dit middel voor bij verminderde vruchtbaarheid bij vrouwen.

 

 

 

Verminderde vruchtbaarheid (ivf-behandeling)

 

Voor een eicel kan worden bevrucht, moet hij eerst vrijkomen uit een omhulsel. Dit moment heet de eisprong. De eisprong vindt plaats op het moment dat er even meer lutropine in het bloed aanwezig is. Een orgaan in de hersenen, de hypofyse, maakt dit lutropine aan.

 

 

LH is dus ook het hormoon dat wordt gemeten met ovulatietesten. In die zin heb ik geen tekort dat kan worden vastgesteld, ik had altijd een positieve test. Mijn cyclus duurt soms wel lang, met een eisprong op dag 17 ofzo. Ik heb dus eens geopperd tegen de ivf arts of het niet zou kunnen dat mijn eitjes vrij veel LH nodig hebben om rijp te worden. Maar dat was geen goede redenering zeiden ze. Het was ook niet nodig om in een natuurlijke cyclus mijn LH niveau en follikelgrootte bij te houden tot de eisprong. Dit zou zinloos zijn omdat tijdens ivf meerdere eitjes aanzetten tot LH productie en je de eisprong juist tegenhoudt. Dus weten wat jouw persoonlijke 'LH piek' is zou daar geen invloed op hebben. Tja... Ik was er zelf na de eerste ivf al van overtuigd dat hier egens bij mij iets niet goed zit, maar echt testen kunnen ze dat dus blijkbaar niet. Er wordt gesuggereerd dat mijn voorraad eitjes gewoon niet meer zo groot en goed is. Maar waarom hébben we dan wel eitjes en waarom is er dan wel telkens één goed embryo? Voor mijn logica klopt dat niet.

 

 

 

Zoe, dank je wel voor de info. Ik wist niet dat LH ook los te spuiten was. Dus Gonal-f in combinatie met Luveris kan ook. Ga er zeker naar vragen. Ik heb zelf al mijn pogingen met cetrotide gehad, erg fijn omdat je veel korter bezig bent dan met deca. En je legt inderdaad niet je hele cyclus plat, dat scheelt ook weer in de bijwerkingen. Het aantal eitjes wisselde, de 1e icsi had mijn eigen cyclus te veel invloed en was er maar één echt goede follikel, de 2e x 10 eitjes, waarvan 2 rijp, 1 embryo, de 3e icsi 6 eitjes, 4 rijp, 1 embryo. Dus erg royaal is het allemaal sowieso niet.

 

Zoe, ik ga heel hard voor je duimen. En je volgen natuurlijk want ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten!

 

 

 

@Silly, ik zou niet eens weten of er LH is geprikt. Maar zie de verklaring van onze gyn hierboven: bij ivf groeien er meerdere eitjes en moet er dus ook meer LH worden aangemaakt om die allemaal te laten rijpen (maar hoeveel kun je dus niet meten en is ook afhankelijk van aantal follikels ed). Ke bereikt ook eerder de natuurlijke LH piek waardoor ze springen, wat je tot op zekere hoogte onderdrukken kan etc. Ik denk dan: ik maak niet voldoende LH om alle eitjes te laten rijpen of je moet wat langer wachten met de punctie (wat ze dus niet durven). Maar dat is misschien veel te simpel gedacht :icon_geek:

 

In Puregon zit geen LH, voor zover ik weet zit het alleen in Menopur. En dat opladen, tja.....de wens he. Ik moet zeggen dat het me de ene keer ook makkelijker afgaat dan de andere. De prikken gaan er vaak jankend in en na elke poging zit ik er echt wel doorheen. Tot je dan na een maand of drie merkt dat je weer jezelf bent en dan gaat het toch weer kriebelen, want die wens gaat niet weg. Jij ook veel succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, ik wil me ook nog even mengen in deze discussie (ook voor Henne, omdat je naar het AMC gaat!)

 

Ik heb naast Gonal-F 300, ook Luveris 150 EH gespoten, ik gaf mezelf bij de stimulatie dus 3 injecties per dag.

 

Bij de eerste ICSI deed ik mee aan een wetenschappelijk onderzoek en bij de 2e ICSI mocht ik het weer spuiten, omdat het veel eitjes en bevruchtingen opleverde.

 

Helaas leverde het geen topembryo's op, maar dat kan nog steeds aan het zaad liggen.

 

Nu bij de bij de 3e ICSI ga ik Menopur spuiten en geen Luveris meer.

 

Dit omdat er in Menopur al LH zit???

 

Moet ik toch even navragen.

 

 

 

Groeten, Nine

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Zoe!

 

 

 

Ik kom ook uit het oosten des lands en loop ook in Düsseldorf.

 

De eerste 2 pogingen in het MST in Enschede gedaan, maar dat is niet zo goed bevallen, vandaar dat wij de laatste poging ook geheel in Düsseldorf hebben gedaan. En het is wat je zegt, het is een op maat gemaakt programma.

 

Na aanleiding van mijn eerdere pogingen kreeg ik de laatste poging ook Menopur 225EH en daarbij Cetrotide, omdat hij de hormonen vrij hun gang wilde laten gaan en Decapeptyl was te veel van het goede. Wel moest ik aan het eind extra Cetrotide gebruiken om dubbel te remmen, omdat ik bij de eerste poging met het korte protocol een te vroege eisprong had gehad. En bij de tweede poging met Decapeptyl en 450EH Puregon had ik maar 1 eicel. Helemaal voor mij op maat gemaakt dus!

 

Waar heb jij je andere pogingen gedaan?

 

 

 

Groeten Sikki

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tjee, wat zijn er toch eigenlijk veel mogelijkheden wat betreft medicatie vind je niet? Wat dat betreft ben ik wel erg nieuwsgierig wat deze voor mij doen! Waar ik eigenlijk niet bij stil heb gestaan is hoe lang deze spuitweken nu gaan duren. Ik ging er gewoon vanuit ong. 4 weken net zoals in Nederland. Heb nu een schema voor de eerste 8 dagen en daarna is het verder kijken.

 

 

 

Henne, wanneer mogen jullie voor gesprek en mag je dan evt gelijk weer beginnen of is er een wachtlijst?

 

 

 

Sikki, ik heb ook in Enschede gelopen en eigenlijk is ons dat wel goed bevallen. Achteraf gelezen vind ik het wel raar dat ze ons na 4 (!) pogingen niet wat anders konden bieden. We hebben idd ook na de 2 poging gevraagd of Dusseldorf niet wat voor ons was en de gyn zei toen tegen ons dat het waarschijnlijk niet zoveel verschil zou maken aangezien er met mij niets "mis" was. Tja, noem het naïef, maar dat hebben wij toen geaccepteerd....

 

Hoe staat het er verder bij jou voor dan? Is de poging gelukt?

 

 

 

Volgens mij heb ik nog nooit zo uitgekeken naar mijn menstruatie, dan kan ik beginnen haha.

 

Groetjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Zoe,

 

 

 

We hebben 16 november een gesprek in het AMC. Hoe lang het dan evt. gaat duren weten we nog niet. Ik las op hun site dat de wachtlijsten voor icsi op kunnen lopen tot 6 maanden. Dat was wel even slikken. Zelf hoop ik rond februari een 4e poging te kunnen doen. Eerst ook maar afwachten wat het AMC voorstelt. Voorlopig ben ik nog wel blij met de pauze.

 

 

 

Henne

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoe, ik hoop over 2 weken netjes mijn menstruatie te krijgen en dan in die cyclus de cryo op te halen.

 

En dan maar hopen dat ie goed ontdooit!

 

Weet jij al wanneer je precies kunt beginnen?

 

 

 

Henne, jij moet ook lang wachten zeg! Is toch eigenlijk onmenselijk hè, zulke lange wachttijden. Maar gelukkig ben je blij met de pauze!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Sikki, het is ook door onze eigen keuzes hoor. In het EMC zouden we gelijk door kunnen. En verder hebben we drie maanden gewacht voor we besloten de afspraak in Amsterdam te maken. Voor die tijd wisten we gewoon nog niet of we door wilden en hoe en waar. Dat er dan nog die lange wachttijd in het AMC bij kan komen had ik niet helemaal op gerekend, maar we zijn al drie jaar bezig, dat halve jaar kan er ook nog wel bij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spannend weer Sikki. Is dit je laatste cryo vd 3e poging? Wij hebben helaas nog nooit cryo's gehad maar het lijkt me zo fijn om "gewoon" eens een maandje mee te pakken met een extra kans als je begrijpt wat ik bedoel. Wij hebben alle keren nog het lange protocol moeten volgen en dan ben je zo 2 maand bezig....

 

 

 

Joehoe, vanmorgen kwam eindelijk m'n menstruatie. Helemaal blij want nu mag ik zondag beginnen met spuiten! Moest er al wel om lachen deze week want iedereen is nog nooit zo druk geweest met m'n ongi haha.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Henne; ondanks de wachtlijst van een half jaar op ICSI in het AMC...geef vooral aan dat je graag eerder wilt beginnen!

 

Er vallen, helaas, regelmatig mensen uit, en dan kunnen ze je er misschien toch tussen schuiven. Ik weet dat ze dit doen.

 

 

 

Succes alvast met t gesprek! En wie tot ziens, want tegen die tijd zit ik tegen een punctie aan en ben regelmatig te vinden...

 

 

 

Groetjes, Erika

Link naar reactie
Delen op andere sites

Henne, dat is nog wel een goeie tip! Mits je natuurlijk wel eerder wilt beginnen.

 

Ik vind het altijd heel moelijk. Ik heb ook wel eens mijn zin doorgedreven om eerder te beginnen en toen mislukte de poging alsnog. Dan denk ik wel eens, als ik nou eens niet zo ongeduldig was geweest......

 

 

 

Zoë, YES ongi!!!! Hoe blij kunt je zijn :-)

 

Dit is onze eerste en enige cryo. En hopelijk dooit ie straks goed.

 

Dat is het mooie van Düsseldorf. Alle bevruchte eicellen worden ingevroren. Ze wachten niet op de celdeling. Dus bij meerdere bevruchte eitjes heb je altijd cryo's!

 

Helaas heb ik niet zoveel eieren......

 

Maar wat je zegt, deze maand hebben we ook weer goed benut. Je weet maar nooit!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.



  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden