Jump to content

Punctie, kan je man erbij zijn??


Guest Diane180

Recommended Posts

Guest Diane180

Hallo allemaal,

 

 

 

Even een vraagje.

 

 

 

Binnenkort hebben we de 1e punctie voor IVF met ICSI.

 

Nou vraag ik me af of tijdens die punctie mijn man erbij kan zijn of wordt dit apart gedaan ?

 

 

 

groetjes Diane

Link to comment
Share on other sites

Hoi Diane, ben ik weer:active: :-)

 

 

 

Bijna in elk ziekenhuis mag de partner erbij zijn, of dat nu man of vrouw is. In het geval van de man, gaat hij voor de punctie even zijn eigen ding doen :sign17:

 

In het AMC starten ze pas met de punctie als manlief met zijn taak klaar is en weer bij z'n vrouw staat...

 

Maar volgens mij gaat dit alleen op als je NIET onder narcose gaat!

 

 

 

Gr. Nine

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Bij ons in het EMC mag je mag er ook bij zijn. Maar sinds kort zijn ze daar bezig met andere medicatie tijdens de punctie (via een infuus) en dan moet je man wachten in de wachtkamer. Zou het voor de zekerheid even navragen.

Link to comment
Share on other sites

Ja dat klopt, in het EMC mag het niet meer. Ik heb begrepen dat dit komt omdat er nu ook een anesthesist bij de punctie is, vanwege de nieuwe pijnmedicatie. Het zou dan domweg te vol worden en te risicovol mocht er iets misgaan. Weet niet hoor, ik zou het zonder mijn mannetje echt moeilijk vinden.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Diane

 

 

 

in het UZ te Brussel mag de partner er ook niet bij zijn: de punctie wordt op een soort OK uitgevoerd, je wordt aan een infuus gelegd en je mag ok geen make-up op, sieraden dragen en je lenzen moeten ook uit...

 

maar niet overal is hetzelfde beleid.

 

 

 

alvast veel succes!

 

groetjes

 

Meiske74

Link to comment
Share on other sites

Guest Diane180

Hallo allemaal,

 

 

 

bedankt voor jullie reactie's. Ik krijg voor de punctie 2 spuiten in mijn bil, die een half uurje moeten inwerken. Dus geen narcose.

 

Denk dat mijn man er wel bij mag zijn dan. Hij moet daarna met de isobox naar Zwolle en mag daar zijn deel doen.

 

 

 

groetjes Diane

Link to comment
Share on other sites

Ik werd onder narcose gebracht door anesthesist. De gyn met assistente hebben punctie uitgevoerd en manlief stond erbij en keek ernaar. Dus bij ons mag de man er ALTIJD bij zijn. Mijn man ging na de punctie met koffertje vol eitjes naar ander z-huis en moest daar zijn taak volbrengen waarna de bevruchting plaatsvond.

 

 

 

Veel succes!

 

Renee

Link to comment
Share on other sites

Hai meiden,

 

 

 

Tegen mij hebben ze gezegd dat het juist fijn is als de man zoveel mogelijk aanwezig kan zijn bij alle behandelingen. Want het lijkt dan toch het meest op een proces die je samen doorloopt. Dus in Zwolle wordt het juist aangemoedigd om zoveel mogelijk je kerel mee te nemen. Ik moet zeggen dat ik hetzelf ook fijn vond dat hij er bij was.

 

 

 

groetjes,

 

Elly

Link to comment
Share on other sites

Guest Diane180

Hallo allemaal,

 

 

 

Mijn man gaat bijna overal mee naartoe, alleen als ik eens een extra follikelmeting had heeft hij dat wel eens overgeslagen ivm zijn werk. Dat vond ik ook niet nodig.

 

Ik vind het prettig dat hij er zo veel mogelijk bij is en helemaal met de punctie lijkt me.

 

We doen het ook samen ook al heeft René vaak het gevoel dat hij aan de zijlijn staat.

 

 

 

groetjes Diane

Link to comment
Share on other sites

Hi Diane,

 

 

 

Ik vond het ook heel erg fijn dat mijn man bij de puncties aanwezig was. Hij zag spierwit van ellende, maar bleef heel dapper en knuffelde en bedankte mij uitgebreid toen het achter de rug was.

 

Hij hoeft van mij niet mee naar alle follikelcontroles, dat is ook wel moeilijk in te passen qua werkzaamheden.

 

 

 

Bij de tp natuurlijk weer wel! Is ook een heel bijzonder moment, als je samen het ziekenhuis uitloopt, met de embryo's in je buik.

 

Reden om daarna samen iets leuks te doen, uiteten ofzo.

 

 

 

Groetjes, Nine

Link to comment
Share on other sites

Hoi Diane

 

Mijn man gaat ook overal mee naar toe. Ik heb 2 puncties gehad in het EMC.

 

De eerste keer mocht hij erbij zijn maar de tweede keer niet omdat ik toen andere medicatie kreeg. Een bijwerking daarvan kon zijn dat mijn ademhaling zou stoppen dus dan hebben ze de ruimte nodig om alert te reageren. Ik was zo van de wereld dat ik het niet zo erg vond dat hij er niet bij was voor hem was het moeilijker om op de gang te wachten. Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Diane,

 

 

 

Wij hebben in 2007 onze eerste icsibehandeling gehad en ook mijn man mocht bij de punctie zijn.

 

Hij mocht trouwens zijn goedje gewoon van huis meenemen, wat veel relaxter is voor een man.

 

Wij zitten in Zwolle, en mijn man gaat dus mee voor de punctie en natuurlijk voor de tp.

 

Dat zijn toch wel 2 belangrijke dingen om samen te doen, en de echo's, ach met 10 minuten kun je alweer naar huis, dus dat kan ik alleen wel af.

 

ik wens je in ieder geval veel succes toe,

 

 

 

Groetjes Hermien

Link to comment
Share on other sites

Gelukkig mag mijn vriend er wel bij zijn, zeg, ik moet toch iemand hebben om in te knijpen?

 

En Marchan - wat zeg je?! Een medicijn met als bijwerking dat je ademhaling kon stoppen?!? Nee toch.... mag ik vragen wat voor medicijn dat was dan? Pfff..... ik schrik ervan! Daar zou mijn grens toch wel liggen hoor... ik snap dat de behandeling belastend is voor je lichaam, maar zó belastend dat je eraan onderdoor kunt gaan?!?

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

 

 

Mijn man was ook bij de punctie, maar ook bij alle echo's, de follikelmetingen enz. enz. hij heeft een eigen zaak, dus gelukkig kon hij altijd een gaatje vinden om mee te gaan!

 

Ik zou niet weten hoe ik me zou voelen als mijn man er niet bij mag zijn, ik zou het dan wel even moeilijk hebben denk ik!

 

 

Fijne zondag allemaal!

 

x

 

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Wij zijn in behandeling in Den Bosch geweest. Dit is een transportziekenhuis, dus na de punctie racete mijn man naar Tilburg om daar mijn eitjes af te leveren en vervolgens zijn werk te doen (in het ziekenhuis in Tilburg hedden ze daar een apart kamertje daarvoor).

 

Mijn man is bij alle puncties aanwezig geweest. Ik kreeg van te voren een zetpil tegen de pijn, oxazepam om rustig te worden (die nam ik niet, want ik was niet erg nerveus) en tijdens de punctie morfine via een infuusje. Ik heb een keer gewoon asperines gekregen, maar de zetpil werkte 100 keer beter. Dus die heb ik de laatste keer ook weer gevraagd. Het schijnt dat ze die niet meer voorschreven omdat het inbrengen niet zo'n pretje is. Dat nam ik voor lief, als het maar werkt!!

 

 

 

Overigens van mijn kant geen enge verhalen. Ik vond alle 3 de puncties meevallen, maar dat schijnt bij alle vrouwen verschillend te zijn. Mijn tip: probeer regelmatig en diep adem te halen en je echt daarop te concentreren. Dan ontspan je tijdens de punctie en dat is minder pijnlijk.

 

 

 

Succes!

 

 

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use