Jump to content

welke verzekering betaald?? CZ/VGZ/Gent


bloem777

Recommended Posts

Hallo meiden,

 

 

 

Ik ben in behandeling bij UZ gent omdat ik in Nederland uitbehandeld ben. Ik wil van VGZ overstappen naar CZ omdat Gent een contractziekenhuis is van Gent en dan alles zou vergoeden......

 

 

 

Nu heb ik 2 vraagjes. ....

 

 

 

Heeft iemand van jullie ervaringen met CZ en de vergoedingen? Moet je het voorschieten of niet?

 

 

 

en.....de belangrijkste. half december zal ik beginnen met medicijnen nemen voor mijn eerste Icsi waarvan de punctie in januari zal plaatsvinden....

 

 

 

hoe moet ik dit regelen met de ziektekostenverzekeraars en heeft iemand dit meegemaakt???

 

 

 

Volgens de arts in Gent is de punctie het moment van de poging en zou CZ moeten betalen maar ja......straks blijkt dat niet zo te zijn en dan moet ik aslnog een waanzinnig bedrag zelf betalen want VGZ betaalt alleen het nederlands tarief.

 

 

 

Wie kent dit probleem en wie weet wat te doen?

 

 

 

Ik denk dat de verzekeringsmaatschappijen naar elkaar gaan wijzen.

 

 

 

Dank jullie wel alvast.

 

 

 

Groetjes bloem

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bloem,

 

 

 

Ik zit bij CZ maar ben wel in Nederland onder behandeling, dus kan maar een deel van je vraag beantwoorden. Ik heb nu 1 ICSI poging gedaan en kreeg alleen een rekening van de apotheek met een heel laag bedrag, waarschijnlijk de bezorgkosten? Was ruim 6 euro, was zo laag dat ik het niet eens heb nagevraagd en gewoon betaald.

 

de rest is dus onderling geregeld, zonder dat ik iets heb gezien, wel zo fijn!

 

 

 

Ik denk dat je het gewoon bij CZ moet vragen en dan eind van het jaar overstappen.

 

 

 

Succes!

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

 

 

 

Ik ben verzekerd bij CZ en in behandeling in Gent. Het was ons zo verteld dat we eerst alles voor moesten schieten en dan declareren bij CZ. Dit hele jaar heb ik nog geen rekening gezien bijna, alles is direct bij CZ ingedient door het ziekenhuis.

 

Ik raad jullie aan er wel vanuit te gaan dat je het eerst voor moet schieten, voor de punctie moet je 1200 euro voorschieten en het duurde bij ons een half jaar voordat we het teruggestort kregen, van het voorschot van Gent. Je kan er maar op voorbereidt zijn. Als je een declaratie indient bij CZ is onze ervaring dat het vrij snel terugbetaald wordt. Wel eerst toestemming aan CZ vragen via een formulier voor het in het buitenland ondergaan van IVF en na toestemming is alles goed.

 

 

 

Succes!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb tot nu toe alles vergoed gekregen van CZ. Zelfs de Tese ingreep is vergoed, terwijl er gezegt was door het ziekenhuis en verzekering dat het voor eigen kosten was. Was echt een hele verassing toen het geld wat we voorgeschoten hadden dus teruggestort kregen.

Link to comment
Share on other sites

Hee witje....

 

 

 

wat fijn te horen dat dat zo soepel is gelopen bij cz. Ik ben aangewezen op behandeling in het buitenland en bij de meeste zh daar moet je dan bij betalen....daarom wil ik over gaan stappen. Heb jij lamg moeten wachten op die goedkeuring?

 

 

 

Groetjes bloem

Link to comment
Share on other sites

Het bedrag van de punctie - laboratoriumkosten en terugplaatsing is ongeveer 2400 euro.

 

Punctie en terugplaatsing moet je op de dag van betalen aan de kassa, labo kosten worden achteraf toegezonden per rekening net als rem geld. Als je dan de rekenigen indient heb je het vrij snel weer terug van de verzekering. Onze ervaring is het makkelijkste eerst voorschieten en dan pas declareren, geeft de minste stress. Gent moet binnen bepaald termijn van 14 dagen of 30 dagen betaald zijn en als je het indiend en de verzekering het aan Gent laat betalen krijg je wel eens een herrinering end dat geeft stress, kan je zeggen dat je op dat soort dingen niet zit te wachten tijdens je behandeling. Dat is al spannend genoeg.

 

We hebben een enkele keer gehad dat het was afgewezen, maar na een telefoontje was het snel opgelost en alsnog vergoed.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben verzekerd bij CZ en mijn ervaring is dat ze heel snel zijn. Wat betreft behandelingen in het buitenland, wij hebben wel 's informatie ingewonnen hierover en mij is toen verteld dat CZ in principe 70% vergoed wat er in NL ook vergoed zou worden. Dus stel een IVF kost in NL 2500 euro (ik noem maar even), dan krijg je in het buitenland 1750 euro vergoed, maar zijn de kosten lager, dan geloof ik dat je alles vergoed kreeg. Zoiets was het dacht ik. Je kan CZ redelijk makkelijk bellen, dus ik zou gewoon even bellen met je vragen. Beter een keer teveel gebeld, dan achteraf spijt.

 

 

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Dag Witje,

 

 

 

Ook wij zijn als laatste optie aangewezen op een TESE/ICSI.

 

 

 

Nu lees ik dat de TESE in Gent is uitgevoerd. Ik heb al gelezen over Brussel en Dusseldorf, maar wist niet dat het ook in Gent kan.

 

 

 

Hoe is jullie ervaring met Gent?

 

Is het ivm de wachttijd geweest dat je naar Gent gegaan bent?

 

 

 

Heb je verder nog tips voor ons?

 

 

 

Groeten, Repelsteeltje

Link to comment
Share on other sites

Repelsteeltje wij zijn in Gent onder behandeling omdat mijn vriend naar de androloog is doorgestuurd en we in Zeeuws- vlaanderen wonen. Gent in België is dan het dichtste bij en het ziekenhuis werkt samen met het UZ. Toen bekend was dat het TESE zou worden (eigenlijk een kijkoperatie waar de verstopping precies zou zitten, waarbij ze zaadweefsel mee zouden nemen om in te vriezen, Tese dus) lag hij een week later onder het mes.

 

De wachttijd voor ivf was wel lang. Voor we op gesprek konden op de ivf afdeling hebben we 4 maanden moeten wachten, daarna nog eens 4 maanden voor we met de 1e behandeling konden beginnen. Zit je eenmaal in het circus dan gaat het allemaal wel snel hoor, dus tussen 2 behandelingen door gaat het allemaal sneller en heb je geen lange wachtllijsten meer.

 

 

 

Je zou dan een verwijzing naar de uroloog in Gent aan kunnen vragen. Wij zijn geholpen door prof. Dr. Everaert. Vrij zakelijke maar eerlijke man.

 

 

 

Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bloem,

 

 

 

Als je zorgt dat je op tijd je medicatie haalt bij de apotheek, zijn die kosten nog voor VGZ. Afh. van je polis is alle medicatie bij VGZ volledig vergoed. Dus voor medicatie in december zit je dan goed.

 

Alle ingrepen en behandelingen na 1-1-2010 zijn voor CZ. Ik zou online even de polisvoorwaarden zoeken.

 

Dat scheelt je een hoop stress rond de acceptatie van een nieuwe polis.

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

Sen die 2400 euro is 1200 euro voor Punctie en terugplaatsing.

 

en die andere 1200 euro is voor de kosten van het laboratorium. ivf of icsi maakt volgens mij geen verschil qua kosten.

 

er komen dan nog kosten bij voor consulten en echo's e.d.

 

Zo rond de 4000 euro kom ik elke keer ongeveel uit als ik het allemaal bij elkaar optel.

 

 

 

Op de site www.humanreproduction.be kun je idd hun hele prijslijst vinden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use