Jump to content

24 november starten met decapeptyl


Audrey
 Share

Recommended Posts

 • Replies 179
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hey fren,

 

 

 

Mijn schema is als volgt:

 

 

 

Ik heb het lange protocol met pil gebruik (zit al 4 maanden aan de pil vanwege mijn PCOS)

 

 

 

Vanavond eerste deca spuit, 7 dagen in combinatie met de pil, dan stoppen met de pil en bloeding afwachten (vorige keer na 2 dagen) dan bellen en op dag 4/5 voor uitgangsecho. Dan beginnen met de puregon, en afwachten wanneer de folikels groot genoeg zijn voor de punctie. (was vorige keer 12 dagen).

 

 

 

Mijn eerste Icsi begon op 4 februari en de punctie was 10 maart.

 

 

 

Liefs Diana

Link to comment
Share on other sites

ah ok. Ik slik geen pil. Mag ik niet ivm longemboli ihn mn ziektegeschiedenis. Vandaar dat ik al een aantal echo's heb gehad. Begin dus inderdaad op dag 21 met deca, dus vermoed dat verder het schema hetzelfde zal zijn als bij jou, diana.

 

 

 

Spannend!

Link to comment
Share on other sites

Leuk, zoveel reacties! Wordt inderdaad een spannende tijd en dan ook nog met de feestdagen op komst. Dit wordt mijn eerste keer IVF en laat het allemaal maar over me heen komen. Ik hoop niet dat m'n eitjes zo moeizaam groeien als hiervoor. Zoals de gyn zegt ben ik moeilijk te stimuleren. Dit jaar de 1ste poging nog zou super zijn!

Link to comment
Share on other sites

Hai Meiden,

 

 

 

nou, hij zit er in hoor, de eerste spuit. Viel me enorm mee, moest het gelijk zelf doen. Het enige waar ik last van had was een half uurtje jeuk op de plek waar ik gespoten had, maar dat is inmiddels ook helemaal weg. Ik moet iedere avond voor het slapen gaan spuiten. Moet daar mee doorgaan tot aan de punctie, en als mn menstruatie komt, komt de gonal erbij. Dat wordt dus wel ff zwaar, twee prikken per dag. Maar tis voor een goed doel :-)

 

 

 

Groetjes

 

Fran

Link to comment
Share on other sites

Dan is het nu echt begonnen voor jou Fren! Goed dat je meteen zelf hebt geprikt. Zo wen je er het snelst aan toch? Ik heb nooit problemen gehad om zelf te spuiten. Wel onzeker in het begin of ik het allemaal wel goed deed, maar dat gevoel heb ik eigenlijk ook niet meer.

 

 

 

Diana, hoe is het bij jou gegaan gister?

 

 

 

Ik kan niet wachten om ook te beginnen. Ben erg ongeduldig geworden ondertussen!

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

 

 

ik ben ook begonnen met icsi poging 1. Heb net de eerste spuit gezet, wordt wel spannend nu! I.v.m. de kerst/oud&nieuw periode zit ik in een ander protocol; ik hoef nu niet 3 weken aan de pil, maar moet 10 dagen primolut slikken (nu 3 gehad). Als dan de menstruatie doorzet, beginnen met puregon.

 

Het lijkt me leuk om met jullie mee te kletsen!

Link to comment
Share on other sites

Hai leeuw, welkom!

 

Wat raar dat ze je protocol aanpassen met oog op de feestdagen. Bij mij gaat het gewoon alle dagen door, weekenden, feestdagen, etc

 

 

 

Net de 2e spuit gezet. Wel lastig; wilde het perse thuis doen, dus moesten helaas eerder weg bij een etentje. Maar het spuiten was a piece of cake!

 

 

 

Welterusten!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fren,

 

ik zie dat jij ook in Amsterdam woont. Ik ook, dikke kans dat we dan bij hetzelfde ziekenhuis lopen (VU). Gek dan dat het bij de een wel aangepast wordt en bij de ander niet. Ik hoorde dit ook pas op de dag van de eerste echo. Ben er eigenlijk alleen maar blij mee, want het gaat nu wel wat sneller.

Link to comment
Share on other sites

Hai Leeuw,

 

 

 

zit inderdaad ook bij het VU. Vreemd... Nu is het bij mij zo dat ik sowieso geen pil mag slikken, misschien is dat de reden dat ze niet gesproken hebben over de feestdagen. Ik zet vandaag de derde spuit, hoever ben jij? (zie dat we volgens mij allebei op vrijdag zijn begonnen met prikken).

 

 

 

Moet jij nu alleen deca prikken, of heb je er nu ook nog iets bij? Ik moet op 1e dag menstruatie bellen voor een uitgangsecho en dan aan de gonal. De deca moet ik al die tijd blijven spuiten. Vind het wel vreemd hoor, al die verschillende protocollen... Net nog ff gekeken op de website, maar daar staat ook niks over een ander protocol tijdens de feestdagen.

Link to comment
Share on other sites

Ook mijn eerste spuit is gezet vandaag. Het viel me gelukkig erg mee. Moet wel gaan lukken allemaal denk ik. Ik zit ook in het Vu ziekenhuis en heb ook niets over de feestdagen gehoord, ik heb ernaar gevraagd en ze vertelde mij dat ze gewoon doordraaien, alleen houden ze in November wel rekening met het aantal mensen wat kan starten! Veel succes meiden.

Link to comment
Share on other sites

Wat grappig dat we alledrie bij het VU lopen. Ik weet ook niet waarom ik dan in een ander protocol zit; ze had het erover dat er met de feestdagen minder personeel was en dat daarom het protocol verkort was; ach het zal wel...

 

Ik ben gisteren begonnen met decapeptyl, en gebruik dus ook sinds menstruatiedag 1 primolut (nu 4 dagen achter de rug). Dat moet ik 10 dagen slikken, als ik dan stop komt mijn menstruatie en moet ik bellen om te beginnen met puregon. Da zal dus rond 1 dec zijn denk ik. En jullie?

 

Femke is het voor jou ook de eerste icsi?

Link to comment
Share on other sites

voor mij is het een beteje gokken. Ik heb sinds mijn menstruatie een aantal echo's gehad om te zien in welke fase ik zat. Vorige week vrijdag bleek uit de echo en het bloedprikken dat mn eisprong er aan zat te komen, dus moest ik vrijdag beginnen met spuiten. Ik vermoed dat ze dit zien als dag 21, dus dan zou komende vrijdag dag 28 zijn en zou mijn menstruatie moeten komen (of een paar dagen wellicht). Dan bellen en waarschijnlijk op dag 2of 3 echo en gonal starten.Dat zal dus ongeveer op hetzelfde moment zijn als jij, leeuw.

 

 

 

Als ik dan doorreken, dan zou rond de 10 of 11 dec de punctie moeten zijn. Zouden we dan voor kerst al weten of we zwanger zijn? Al dat gereken, ik word er soms wel een beetje moe van.

 

 

 

Komend weekend zouden mijn vriend en ik een weekendje naar zwitserland, maar omdat ik waarschijnlijk ongesteld moet worden, hebben we het net gecancelled :-( Je moet er iets voor over hebben...

Link to comment
Share on other sites

Er wordt best veel geschreven hier, leuk!

 

Ik zit ook aan de primolut nu, 5 dagen achter de rug en nog 5 te gaan. Ik verwacht dat ik twee dagen later ongesteld wordt. Als ik kijk naar andere keren dan.

 

 

 

Ik ben onder behandeling bij het Gemini ziekenhuis in Den Helder. Die werken samen met het AMC. De stimulatie, de echo's en het bloedprikken is in het Gemini. De punctie en terugplaatsing in het AMC. Naar mijn weten gaan zij ook gewoon door met de feestdagen.

 

 

 

Hoe zit dat trouwens met de priktijden van deca? Moet dat perse op dezelfde tijd of maar het 1 keer ook later of eerder?

Link to comment
Share on other sites

grappig dat je dat vraagt, audrey; ik had er net een discussie over met mn vriend.

 

 

 

Ik heb vrijdag voor het eerst gespoten, om 4 uur. Gisteren om 23.45 uur. De verpleegkundige zei dat ik voor het slapen moest prikken, en altijd ongeveer in hetzelfde uur. Dus altijd tussen 22 en 23 uur, of tussen 23 en 24 uur. Ik vraag me alleen af of ik dan vandaag om 23.15 mag prikken en morgen bijvoorbeeld om 22.45 uur. Ik ga door de week namelijk nooit zo laat naar bed.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fren,

 

 

 

Volgens mij moet je gewoon zorgen dat het ongeveer binnen een uur blijft, dus wat jij zegt kan makkelijk volgens mij. Dan is het bij jou gewoon tussen 22.30 uur een 23.30 uur! Ik deed het altijd tussen 22.00 en 23.00 uur, voor tienen ga ik nooit naar bed en daarna maakt niet uit natuurlijk.

 

 

 

Succes!

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use