Jump to content

Invriezen sperma


Chablis
 Share

Recommended Posts

Nu hebben wij zojuist te horen gekregen dat mijn vriend's sperma voorlopig ingevroren moet worden ivm het starten van een zeer agressieve medicatie voor een oogaandoening.

 

 

 

Wie heeft ervaring met het invriezen van sperma?

 

Hoe gaat het in z'n werk?

 

Evt. resultaten met ingevroren sperma?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chablis,

 

 

 

Mijn man is 10 jaar geleden gesteriliseerd en de uroloog heeft zijn werk toen zeer goed uitgevoerd, kortom een hersteloperatie hadden wij niet zoveel vertrouwen in. Mijn man heeft een PESA ondergaan en zijn zaad is ingevroren.

 

 

 

Het zaad was goed bij het ontdooien en tot nu toe hebben we een hoog bevruchtingspercentage van de eitjes.. het zaad is dus goed.

 

 

 

Je hoort trouwens weinig verhalen waarbij het zaad achteruit is gegaan na invriezen.

 

 

 

Ik wens jullie heel veel sterkte!!

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

He Chablis, jullie teffen het wel met eerst koorst bij jou en nu een oogding bij je man.

 

 

 

Volgens mij is invriezen een techniek die prima beheerst wordt hoor!

 

 

 

Veel sterkte ermee. Grtjs, -M

Link to comment
Share on other sites

hallo,

 

 

 

hier een suc6 verhaal bij het invriezen.. ik ben 29 november bevallen van een gezonde zoon.

 

Mijn man zijn zaad is ingevroren in 2005. ze doen 2x een controle en dan vriezen ze het in rietjes in.

 

het gaat eigenlijk hetzelfde als bij verse sperma alleen de man hoeft dan niet persee aanwezig te zijn (om sperma te produceren).

 

 

 

wij hebben 3 volledige icsi pogingen gedaan en de laatste poging werd een suc6verhaal en die ligt nu heerlijk te slapen in de box.

 

Hoop dat het bij jullie ook zo goed mag gaan.

 

 

 

liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

He Chablis,

 

 

 

Bij ons is het zaad van mijn vriend ook ingevoren afgelopen november. voordat mijn vriend meerdere donaties mocht doen, werd 1 spermaproductie ingevoren en de volgende dag ontdooit. Ze kwamen er weer goed uit, wel een aantal die het niet gehaald hadden maar verder geen probleem volgens de arts. Daarna heeft hij nog meer mogen doneren.

 

 

 

Resultaat hebben wij nog niet helaas, kan ik je hopelijk volgend jaar meer over vertellen!

 

 

 

Succes!!

Link to comment
Share on other sites

He Chablis, jullie teffen het wel met eerst koorst bij jou en nu een oogding bij je man.

 

 

 

Volgens mij is invriezen een techniek die prima beheerst wordt hoor!

 

 

 

Veel sterkte ermee. Grtjs, -M

 

 

 

Oh de koorts bij mij vond ik helemaal niet erg. Sterker nog! Ik was er blij mee, want ik wilde nog geen terugplaatsing :icon_pirat: Naar mijn mening hebben de hormonen toch invloed op mijn baarmoederslijmvlies waardoor het dan (nog) dunner is dan normaal. En de problemen met mijn vriend's oog....dat speelt helaas al 3 jaar. Alleen kunnen ze nog steeds niet echt ontdekken waar het vandaan komt (uniek geval in NL). Echter, in zijn ene oog is het sinds september verergert waardoor het zicht veel minder is geworden en ze WEER allerlei andere onderzoeken hebben gedaan en waaruit o.a. naar voren is gekomen dat hij een infectie heeft. Op dit moment wordt dat met prednison behandelt, maar hij moet dus zeer binnenkort (zodra het sperma is ingevroren) met andere medicatie beginnen. En dat heeft dus invloed op zijn sperma.

Link to comment
Share on other sites

nou meid, zo te lezen hier kan het niet echt kwaad, gelukkig voor jullie!

 

maar wist niet dat door de hormonen ook je slijm dunner kan worden.

 

wij starten nu eerst zonder hormonen, gelukkig dan maar, want mijn slijmvlies is ook dun.

 

maare, jullie hadden toch ook nog cryo's ingevroren hé?

 

kunnen ze daar wel nog wat mee?

Link to comment
Share on other sites

Dat het slijmvlies dunner wordt is mijn eigen conclusie. De artsen zeggen dat dat wel meevalt en dat dat niet door de spuiten komt, maar gezien de metingen die steeds gedaan is is het duidelijk dat dat bij mij wel degelijk het geval is.

 

 

 

Ja, sowieso zullen we eerst de cryo-behandelingen moeten doen voordat het ingevroren sperma uberhaupt gebruikt gaat worden. Dus we kunnen nog wel even uit de voeten.

Link to comment
Share on other sites

Hey hoi!

 

 

 

Nou, mijn man heeft zo'n 15 jaar geleden sperma in laten vriezen. Ook omdat hij is gesterriliseerd vanwege medicatiegebruik (hij heeft MS).

 

Wij hebben ruim 5 jaar geleden een iui poging gedaan. Toen bleek dat de kwaliteit van het sperma toch terug was gelopen, en zo dat een nieuwe iui poging geen zin zou hebben. Ze waren er zelf ook verbaasd over dat de kwaliteit teruggelopen was en hadden er ook geen verklaring voor.

 

Het is uiteindelijk dus bij ons uitgelopen op ICSI, en bij de eerste poging ben ik zwanger geraakt. Onze mooie dochter is al weer 10 maanden!

 

 

 

Groetjessssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Hi Chablis,

 

 

 

Ook mijn man heeft in september 2006 sperma laten invriezen ivm medicijngebruik. Bij het AMC in Amsterdam. Hij heeft 3 ladingen ingeleverd nadat de kwaliteit was bepaald. De kwaliteit was goed en volgens hn was er ook voldoende sperma.

 

Na sept 2008 hebben wij 3 iui pogingen gedaan, al bleek bij de eerste poging al dat de kwaliteit van het ontdooide sperma eigenlijk onvoldoende was voor iui. De kwaliteit bleek dus sterk minder geworden. Toen bleek ook dat er eigenlijk niet zo heel veel rietjes beschikbaar waren. Dat was een beoorlijke domper, helemaal omdat we daar toen niets meer aan konden doen. Het bleek dat er 45 rietjes beschikbaar waren waarvan er 15 net niet goed genoeg waren voor iui, 15 alleen voor ivf en 15 voor icsi. Voor een iui behandeling gebruiken ze 3 rietjes + 1 of 2 rietjes per keer om de kwaliteit te controleren. Voor ivf / icsi is het helemaal afhankelijk van de kwaliteit na het ontdooien.

 

In afwachting van de kijkoperatie bij mij is gekozen voor 3x iui poging (omdat wij samen al wel een kindje hebbem via een natuurlijke zwangerschap). Gezien de beperkte voorraad zijn we daarna overgestapt op IVF en ben ik van poging 1 zwanger geworden en 4 weken geleden bevallen van een gezonde zoon.

 

 

 

Mijn adviezen:

 

* lees het contract goed. Werkt het ziekenhuis in alle gevallen mee met ontdooien of wordt dat tzt bepaald?

 

* Vraag tussen de verschillende lozingen door om een kwaliteitscontrole

 

* Vraag per keer hoeveel rietjes er zijn ingevroren en hoeveel behandelingen daarmee gedaan kunnen worden

 

* informeer ook naar de kosten voor het invriezen en hoe lang ze het sperma max. invriezen

 

 

 

Heel veel succes met de behandeling!

 

 

 

Michelle

Link to comment
Share on other sites

Werkt het ziekenhuis in alle gevallen mee met ontdooien of wordt dat tzt bepaald?

 

 

 

Hallo Michelle,

 

 

 

Wat bedoel je precies met `werkt het ziekenhuis in alle gevallen mee met ontdooien?"

 

 

 

En thx voor de adviezen! Dat zijn allemaal vragen waar we niet eens aan gedacht hebben. Die gaan we a.s. maandag dan mooi eens stellen :icon_bounce:

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chablis,

 

 

 

Ik heb in een ander topic ook al gereageerd over het invriezen. Wist niet dat dat voor jullie ook moest gaan gebeuren. Het nadeel ervan vind ik dat je dus wat meer afhankelijk bent van het ziekenhuis waar het ingevroren is. Als je wil overstappen is dat best lastig en in ons geval betekend dat dus dat we het zelf mee moeten nemen naar een ander ziekenhuis op de dag van de punctie. Ik heb wel eens gelezen dat de kwaliteit van het zaad iets minder wordt na verloop van tijd als het ingevroren is. Maar dat is volgens mij pas na een paar jaar en dat zal niet voor iedereen zo zijn. Het zal ook liggen aan de kwaliteit op het moment van invriezen, en die was bij mijn vriend al heel slecht. Toch hebben ze voor de 1e poging maar 2 rietjes hoeven ontdooien. Het zal voor hem misschien op de dag van de punctie prettiger zijn omdat hij dan niet het kamertje in hoeft en dan kan hij lekker bij jou blijven. Tenminste dat zag ik wel als voordeel. Succes in elk geval!

Link to comment
Share on other sites

Bij mijn man hadden ze destijds 40 rietjes ingevroren. Bij de iui poging hebben ze er 4 gebruikt. Bij de ICSI 2.

 

Wij hebben ook in een ander ziekenhuis de ICSI gehad dan waar het sperma ligt opgeslagen. Wij hebben het sperma een dag voor de punctie mogen halen. Het heeft een nachtje bij ons overnacht.

 

 

 

Groetjessssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use