Jump to content

Wie heeft er ervaring met ICSI in het LUMC?


NDNA
 Share

Recommended Posts

Hoi dames,

 

 

 

Zijn er onder jullie die ervaring hebben met ICSI in het LUMC?

 

Wij hebben de eerste twee ICSI-behandelingen in Nijmegen gehad.

 

Binnenkort volgt er zaadonderzoek in Leiden en wellicht daarna de derde ICSI ook daar.

 

 

 

Mocht je een ICSI-behandeling in Leiden hebben gehad, dan lees ik graag over je ervaringen daar.

 

Wij hebben voor onze ICSI-behandelingen in Nijmegen eens een gesprek gehad met een vrouwelijke arts in Leiden (haar naam ben ik kwijt). Dit viel nogal tegen; zij liet blijken dat ze dacht dat we vanwege mijn man's medische voorgeschiedenis wel eens af zouden gaan zien van een behandeling voor een zwangerschap. En ze maakte de opmerking dat zo'n behandeling veel geld kost, toen ik zei dat ik geen inkomen had... Hier knapten we toen wel van af.

 

Echter, doordat er in het LUMC geen zaad is ingevroren door een fout van een chirurg die daar werkte, zijn ze ons min of meer nog wel hulp verschuldigd, zou je zo kunnen zeggen.

 

 

 

(Nijmegen leek eerst nodig, omdat we dachten dat PESA/TESE nodig zou zijn en dat doen ze niet in Leiden; uiteindelijk bleek dit niet nodig.)

 

 

 

(In 'Wie is wie' heb ik me vorige week voorgesteld.)

 

 

 

Ik lees graag jullie ev. reacties!

Link to comment
Share on other sites

Hi,

 

 

 

Ik heb geen ICSI gehad, maar IVF. Dat maakt voor ons niets uit, alleen wat ze in het lab allemaal doen.

 

Ik ben zeer tevreden over het LUMC en het heeft bij mij ook geholpen, want ik heb mijn wondertje al ruim twee maanden op deze wereld!!

Link to comment
Share on other sites

Champietal: dank je wel voor je reactie en nog gefeliciteerd met je zoontje!

 

Mag ik je vragen of jij Gonal-F, Puregon of Menodur hebt gebruikt?

 

(Ikzelf heb 2 keer Puregon gebruikt en wil nu misschien Menodur gaan gebruiken).

 

 

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use