Jump to content

voorstellen


alex
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik ben Alexandra en ik heb 5 keer iui gehad en 2 icsi behandelingen. Wij hadden al 8 jaar een kinderwens. Toen ik na 2 jaar nog niet zwanger was zijn we naar het ziekenhuis gegaan, na 3 iui behandelingen en een kijkoperatie bleven zij volhouden dat wij natuurlijk kinderen konden krijgen. Op dat moment hadden wij zoiets laten we het dan nog eens gewoon proberen. Toen na 4 jaar een vriendin van mij eierstok kanker kreeg,( helemaal genezen) gingen mij de ogen open en dacht ik van ik moet nu verder gaan voor het te laat is. Weer gingen we naar het ziekenhuis na 2 iui behandelingen werden we door verwezen naar het azm in maastricht, waar duidelijk werd dat we voor icsi in aanmerking kwamen. De eerste icsi behandeling werd accuut gestaakt toen bleek dat ik over gestimuleerd was. De moed zonk me in de schoenen. Al vlug stond de tweede voor de deur na lang spuiten kreeg ik eindelijk een punctie en een terug plaatsing. deze behandeling was geslaagd. Tijdens mijn zwangerschap kwamen ze erachter dat mijn man een spierziekte had waardoor we natuurlijk geen kinderen konden krijgen. Op 31 maart 2009 werd onze zoon geboren. Nu deze bijna een jaar wordt zijn we toch aan het denken voor nog een tweede kindje. In mijn omgeving begrijpen mensen niet zo goed wat het allemaal inhoud zo'n ivf/icsi behandeling en vindt het nu fijn om met lot genoten te praten over alles wat we meegemaakt hebben.

 

Groetejs Alexandra

Link to comment
Share on other sites

Hallo Alexandra

 

 

 

welkom op dit forum, wat fijn te lezen dat jullie mbv. icsi een zoontje op de wereld hebben kunnen zetten, nu gaan jullie mogelijk weer voor en broertje of zusje, geweldig!

 

Herkanbaar dat mensen in je omgeving er weinig vanaf weten, wij hebben dat ook ervaren.

 

Moet wel zeggen dat wij er niet met iedereen uitgebreid over gesproken hebben hoor.

 

De mensen die het wel wisten zagen het pas beter in bij onze 2de poging.

 

 

 

Ik weet zeker dat je hier een goed klankbord zult vinden en wens jullie veel geluk met jullie zoontje en indien je dorogaat veel succes met een nieuwe poging!

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoop moet je altijd houden, heb ik ook gedaan. Mijn behandeling zag er in eerste instantie niet goed uit, maar uiteindelijk is alles goed gekomen. De aanhouder wint. Veel succes.

 

Alexandra

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use