Jump to content

IVF na je 42e.....


niki
 Share

Recommended Posts

Hallo lieve dames,

 

 

 

De tijd tikt maar door en onze Charlotte is helemaal geweldig. En toch willen we proberen een broertje of zusje voor haar te krijgen. Was ons bijna gelukt, zomaar spontaan, alleen werd het helaas een miskraam.. snik.

 

 

 

Ons ziekenhuis in Den Haag begint steeds moeilijker te doen ivm mijn leeftijd, ben nu 42, word in april 43 jaar. Nu hoorde ik van wat andere leden dat er in Nederland ook klinieken/ziekenhuizen zijn die daar minder moeilijk over doen. Weet iemand daar meer van. Ben heel erg benieuwd. Mijn verzekering vergoedt 5 pogingen, waarvan nu 1 gebruikt, dus nog 4 over... Zou het vreselijk vinden om daarvoor naar Duitsland te moeten of ze niet te kunnen benutten.

 

Of is Duitsland niet zo erg?

 

Ik hoor het graag van jullie.

 

Dank alvast!

 

groetjes, niki

Link to comment
Share on other sites

Hoi Niki,

 

 

 

Er is een topic over Dusseldorf en de meesten zijn er erg tevreden over! Ik zit zelf in het Maasstad in Rotterdam en daar kun je tot 45 terecht.

 

Denk trouwens dat er veel vrouwen willen weten welke verzekering 5 pogingen vergoedt? Altijd een hot item hier...

 

 

 

Succes met alles!

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Guest Sannie66

Wow Niki, 5 pogingen vergoedt! Dan wil ik ook wel eens weten wie die maatschappij is!

 

Ik zit nu bij het SFG in Rdam; zij behandelen tot 44 jaar. Maasstad (zuider), zoals Caroline terecht schrijft tot 45 (wij stappen wellicht naar hen over omdat ik in april 44 word)..

 

Over Dusseldorf is inderdaad heel erg veel (positief) geschreven. Zoek dat topic maar eens op..

 

Gent is misschien ook een optie?

 

 

 

Iig heel veel suc6!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Niki,

 

Op internet zijn er twee ziekenhuis waaronder Maasstad zuider wie een geweldige mooie site hanteren en suggereren dat vrouwen tot 45 jaar welkom zijn voor een behandeling. De werkelijkheid is anders en ze verwijzen je door naar het buitenland.

 

Dus blijf zitten waar je zit zolang dat mogelijk is. Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Elinorac,

 

Vergoedingen gaan vaak tot 40 jaar en daarna kijken ze naar je startgeschiedenis voor nog eventuele terugvorderingen.

 

Alle ziekenhuizen in Nederland behandelen tot 42 jaar. In het elisabeth ziekenhuis te tilburg zien ze je liever al helemaal niet binnenkomen bij 42,5. Veel info krijg je niet en je mag het allemaal lekker zelf uitzoeken. Zo patientvriendelijk maar niet heus.

 

Succes allemaal.

Link to comment
Share on other sites

Guest Shanna42

Hoi,

 

 

 

Zelf ben ik 42 jaar en wij gaan nu voor de 1e x ICSI naar Dusseldorf toe, daarvoor 6x IUI gehad in nederland, helaas zonder resultaat.

 

 

 

Na de intake heb ik een machtiging aangevraagd voor vergoeding ICSI-behandeling bij mijn zorgverzekeraar IZZ en vandaag heb ik bericht gekregen dat we niet voor vergoeding in aanmerking komen (vanwege mijn leeftijd).

 

 

 

Zie hieronder de brief van IZZ:

 

 

 

Aan de vergoeding vam de kosten van ICSI-behandeling zijn voorwaarden verbonden. Zo zit er een limiet aan het aantal pogingen dat voor vergoeding in aanmerking komt. Daarnaast is het recht op vergoeding afhankelijk van uw leeftijd. U bent tussen de 41 en 45 jaar (tot en met 44). U hebt daarom alleen recht op vergoeding als door uw gynaecoloog is aangetoond dat een IVF/ICSI-behandeling medisch nog kansrijk is. Er bestaat echter geen betrouwbare medische test die vooraf voorspelt of de behandeling op de leeftijd vanaf 41 jaar nog succesvol zal verlopen. Alleen na een (proef)stimulatie met hormonen of een IVF/ICSI-behandeling, die volledig op uw kosten wordt uitgevoerd, kan de medisch adviseur beoordelen of ICSI-behandelingen op deze leeftijd nog vergoed kunnen worden.

 

 

 

Liefs van Shanna

Link to comment
Share on other sites

Hallo dames,

 

 

 

Ik breek even in in jullie topic. Niki, heel veel succes met je behandeling. Ik ben in Düsseldorf omdat in NL er heel streng naar de leeftijd wordt gekeken (ivm de statistieken). Echter in Duitsland gaan ze daar anders mee om, en kijken per persoon of IVF nog zinvol is. Het Maasstad Ziekenhuis behandelt tot en met 44 jaar, ik was net 45 (was een jaar van het ene naar het andere ziekenhuis gestuurd), dus konden zij mij niet meer behandelen. Daarom kwamen we in Düsseldorf terecht.

 

Shanna, heb je je arts een brief laten schrijven waarin hij aangeeft dat IVF WEL zinvol is bij jou? Bij mij is de AMH waarde getest en op die bevindingen is mijn verzekering wel akkoord gegaan. Heb jij IUI gehad met hormoonbehandelingen? Hoeveel eitjes had je toen? Want als daaruit is gebleken dat je wel te stimuleren bent (geweest), is dat ook geen reden om je af te wijzen. Ik zou het er niet bij laten zitten en tegen hun afwijzing in gaan. Ik heb dat gedaan met positief resultaat. Ik krijg nu wel 3 maal vergoed. Ik hoop dat je cyste gauw weggaat (wellicht gekregen door de IUI pogingen?) Ik had na mijn poging in oktober ook een kleine cyste, die afkomstig was van de IVF behandeling zei de arts en bij mijn poging in januari was de cyste inderdaad verdwenen. Succes hoor meiske!

 

 

 

Groetjes

 

Manouk

Link to comment
Share on other sites

Guest Shanna42

Hoi Manouk

 

 

 

Nee dat moet ik nog doen, ik heb vrijdag eerst gebeld met de IZZ en die zeggen ook dat ik bezwaar moet maken en een aanvulling moet opsturen. dr. S. heeft in eerste instantie de aanvraag voor machtiging ingevuld, en toen ook al wel gezegd dat hij indien nodig een aanvulling zou geven. Ik wil morgen even een mail aan hem sturen en vragen of hij de brief wil schrijven, en anders kan ik er a.s. maandag nog een keer om vragen dan moet ik er weer heen. Ik heb bij de IUI inderdaad hormonen gehad, Puregon en Clomid en daar reageerde ik goed op, 2x 2 eitjes, 2x 1 eitje, 1x 3 en 1x 4 dus best nog wel aardig wat toch! Geen idee waar de cyste vandaan komt, de laatste IUI is in december geweest, hopelijk is hij maandag wel verdwenen. En kunnen we eindelijk gaan beginnen.

 

 

 

Liefs van Shanna

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal, Dank voor jullie reacties. Sorry dat ik zo laat reageer, maar ik heb het heel vaak heel druk.... Ik ga zeker informeren bij Maasstad. Hoe heet dat ziekenhuis precies, Rotterdam Maasstad? Ik vind het zelf heel raar dat ze in Nederland zelfs onderling verschil maken. Ik zal inderdaad blijven waar ik ben totdat ze echt nee gaan zeggen. Gelukkig mogen we begin maart weer een poging doen, maar daarna ben ik 43 jaar. Daar wordt nog overleg over gepleegd. Hopen dat het niet nodig. is.....

 

 

 

Verder ben ik bij ONVZ en daarnaast aanvullend verzekerd met Topfit. Bij bellen gaven ze aan dat er dan 5 pogingen vergoed worden ongeacht mijn leeftijd. Ik was zelf ook heel verbaasd.

 

 

 

groetjes niki

Link to comment
Share on other sites

Guest Shanna42
Hoi Niki,

 

Zorg maar dat je dat antwoord op papier gaat krijgen alvast.

 

Suc6 met allezzz

 

 

 

Hoi dat is ook mijn idee, een telefonische toezegging daar heb je helemaal niets aan als het er op aan komt.

 

 

 

Groeten van Shanna :eskimo02:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ja dat is misschien wel een goed plan.... Maar ergens durf ik het ook niet. Want dan gaan ze er misschien extra goed nog eens naar kijken... Afijn, ik hoop voorlopig dan maar dat het niet nodig is, en dat het gewoon binnenkort spontaan of bij de 2e IVF poging lukt die anders begin maart gaat beginnen. groet, niki

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Hallo, wij zijn dinsdag bij Geertgen geweest .... en we hebben besproken wat we nu gaan doen ... 2x IVF/ICSI gehad .... eerste keer niet verder gekomen dan de punctie .... 2e keer 2 emmy's teruggeplaatst gekregen zonder resultaat en geen cryo's als reserve .... we gaan nu voor de 3e en tevens laatste poging .... we zouden eigenlijk een maandje willen uitstellen omdat mijn man een hartkatheterisatie moet ondergaan ... het stelt niet zo veel voor hoor maar tja je kan je maar concentreren op 1 ding te gelijk daarom had ik graag de IVF/ICSI poging een maandje willen uitstellen ... helaas zei de gyn dat dit erg krap gaat worden gezien mijn leeftijd. Ze behandelen bij Geertgen tot 43 jaar en ik ben daar nu overheen dus hij adviseerde mij om het toch niet te lang uit te stellen ... dus we gaan in augustus toch maar beginnen met onze laatste poging en ik hoop dat er bij deze poging ook cryo's zullen zijn zodat we toch nog wat achter de hand hebben ( wat klinkt dat raar zeg als ik het zo neer zet ) ... Nu is 9 aug. mijn NOD en als ik op cd 1 zit moet ik weer starten met de decapeptyl en op dag 2 komt hier de Gonal bij ... en dan maar weer verder zien. Ik hoop dat het nu allemaal wat sneller groeid dan bij poging 2 ... we wachten het wel weer af ... Ik heb het er wel moeilijk mee dat voor ons het einde in zicht is .. terug vallen op IUI is ook geen optie want we worden gewoon niet verder geholpen bij Geertgen gezien mijn leeftijd ... dus ik moet zo langzamerhand een beetje afscheidt gaan nemen van het medisch traject en hopen dat de natuur ons nog tegemoed gaat komen met een spontane zwangerschap ... maar we wachten eerst aug./sept. wel af ... laten we maar niet op de feiten vooruit lopen ....

 

 

 

lfs. Nicole

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Guest egeltje

Ik kreeg net zo'n brief maar heb de arts een verklaring laten schrijven dat behandeling wel degelijk zin had. Hij heeft daar uitslagen van bloedwaarden ed bijgedaan. Nu vergoeden ze toch een derde van het bedrag. \ik zou het gewoon proberen. En verder.............heel veel sterkte en succes.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Heeft iemand ervaring me Delta Lloyd en verzekeringen wat betreft ivf? Ben net 42, en ga richting Belgie voor behandeling, maar meteen afgewzen vanwegen 'limiet' van 41 by D.L. Heb weinig info in de papieren, contract etc, of online polis gegevens kunnen vinden waarbij, het duidelijk genoteerd staat dat er een leeftijds grens aan vast zit.

 

Erste ronde voor mij en, graag hoor ik over de ervaringen van anderen.

 

Vlinderi

Link to comment
Share on other sites

Guest Sannie66

Laat je niet meteen afschrikken Vlinderi, ik zit bij CZ (is volgens mij combi met Delta Lloyd) en ze proberen je altijd die leeftijdsgrens 'door de strot' te duwen. Bij mij zou het niet 'doelmatig' zijn.. hahaha, wat een grap... en proberen altijd op de stoel van de medicus te gaan zitten.. laat het goed onderbouwen door je behandelend arts met toevoeging(en) van het protocol dat zij hanteren!

Intussen ligt er een klein meisje bij ons in de wieg.. by the way: ik werd zwanger 1 maand voordat ik 44 werd.. en ze deden bij mij ook erg moeilijk.. maar zo zie je maar weer.. leeftijd zegt niet alles.. maar het schijnt erg moeilijk te zijn om individueel te beoordelen.. wat ze in het ziekenhuis tenslotte óók doen..

 

Succes.. ook met je eventuele behandeling(en)..

Link to comment
Share on other sites

Bij MC kinderwens te Leiderdorp kijken ze naar het totaal plaatje en niet naar de leeftijd.

 

MC kinderwens is een aparte dependance van het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. Het is splinternieuw. Alles is er keurig verzorgd. Het lijkt meer op een privé kliniek dan een ziekenhuis. De mensen zijn aardig en er is geen wachtlijst.

 

Misschien een idee voor de mensen die twijfelen om naar het buitenland te gaan, daar eerst eens te informeren?

 

Graag hoor ik jullie tips over een zorgverzekeraar die wel vergoed boven de 41 jaar. Iemand goede ervaring? Ik zit bij CZ maar die doen moeilijk.

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal,

Ik lees net over Kinderwens in Leiderdorp. Hele slechte ervaringen. Laten je lang wachten (ruim 1 jaar) en stopten na 1 poging! (Trouwens ook duur.)

Totaal geen overleg en inspraak! Zouden IVI doen en hup, opeens vond ze dat het IVF moest zijn. En dus na 1x ivf (niet bevrucht) eruit gebonjourd. (Daarna naar andere kliniek en prima bevruchtingen.)

Kan er nog boos om worden! En dat word ik niet snel.

Echt veel spijt van en kostte me al met al 2 jaar!!

Ik raad alles aan behalve hen!

 

Groeten, Mees

Link to comment
Share on other sites

Ben gelijk bij die onvz gaan lopen spitten in de voorwaarden. Er staat inderdaad: Geen toestemming nodig, en 100% vergoeding als het in een ZKH gebeurt. Ik zou het toch inderdaad zwart op wit laten zetten. Je kunt ook eerst iemand anders een email voor je laten sturen, met de vraag hoeveel er vergoed wordt vanuit de Topfit, omdat je bijv wilt overstappen per 1-1-2011. Ik kon nergens het aantal pogingen terugvinden.....

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hoi, ik ben eigenlijk wel benieuwd of je de verzekering nog aangeschreven hebt ivm die 5 pogingen?

Heb je al een keuze gemaakt voor welk ziekenhuis? Ik ben via Maastad Zuider in Rotterdam, en dan heb je de punctie en TP in EMC.

Ik was/ben super tevreden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use