Jump to content

lange protocol


sara24

Recommended Posts

Hey dames

 

 

 

Heb laatst mijn intake gesprek gehad voor ivf.

 

maar nou heb ik te horen gekregen dat ik de lange protocol moet volgen.

 

maar heb ook gelezen dat je een korte protocol heb . wat is het verschil in die 2.

 

 

 

kan iemand mij vertellen wat het verschil nou is.

 

 

 

liefs sara

Link to comment
Share on other sites

Hi Sara, ik heb in mijn eerste icsi het lange protocol gevolgd. Het VU zegt het volgende over beide protocollen:

 

 

 

A. Het ‘lange’ protocol, waarbij u op cyclusdag 3 of 4 begint met de ‘pil’ (Microgynon® 30). Tijdens het slikken van de pil start u op cyclusdag 17 of 18 met Decapeptyl®. Na de onttrekkingsbloeding die volgt na de pilstrip, begint u rond cyclusdag 3 van die cyclus met Gonal-F® of Puregon®, de eigenlijke follikelstimulatie.

 

 

 

B. Het ‘korte’ protocol, waarbij u op cyclusdag 2 met Decapeptyl®en op cyclusdag 3 met Gonal-F® of Puregon® start.

 

 

Bij zowel A als B heb je -zodra je gaat stimuleren met Gonal of Puregon, om de paar dagen een follikelmeting waarbij ze kijken hoe groot de follikels (waarin de eicellen zitten) zijn. Als die groot genoeg zijn, krijg je een dag en tijdstip waarop je eenmalig de pregnyl injectie moet zetten. 2 dagen later is de punctie. Als alles goed gaat heb je 3 dagen na de punctie een terugplaatsing.

 

 

 

 

Als je meer wilt lezen, waaronder de brochure ivf, dan moet je even klikken op deze link; http://www.vumc.nl/afdelingen/IVF-centrum/225948/1382267/ Hier vind je alle brochures van het VU, waaronder die over IVF.

 

 

 

Mocht je vragen hebben over het lange protocol, let me know!

 

 

 

Succes,

 

Fren

 

Link to comment
Share on other sites

Hallo sara

 

 

 

ik vul het ook nog graag even aan:

 

 

 

eerste poging was lange protocol: op dag 21 van mijn cyclus begonnen met het stillegen van mijn eiegn cyclus (dmv. Suprefact, een neusspray) na nogeveer 2.5 week gestart met het stimuleren dmv. Menopur.

 

 

 

De tweede poging volgde ik het korte protocol: op dag 2 van mijn menstruatie gestart met Suprefact en op dag 3 tevens gestart met stimuleren, wederom met menopur.

 

 

 

van deze 2de poging ben ik zwanger geraakt maar bij de tp liet men weten dat het korte protocol toch niet geschikt was voor mij: de deling van de embryos verliep met horten en stoten en het gevolg was uiteindelijk 1 goede emmy en 1 matige de rest haalde het allemaal niet.

 

 

 

veel succes!!

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hey,

 

Je kunt het altijd vragen maar het korte protocol is niet voor iedereen geschikt. Als allebei de protocollen hetzelfde resultaat zouden hebben zou iedereen wel het korte krijgen denk ik! Laat je goed informeren en ga niet alleen af op de optie met de minste klachten en hormonen! Heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sara,

 

 

 

Ik heb het lange protocol gehad. Zonder de pil, ben op cyclusdag 21 begonnen met decpeptyl 13 dagen later met de ganal en weer 13 dagen later de punctie.

 

Heb toen ook gevraagd of ik het korte schema kon krijgen maar ik ben daar te oud voor schijnbaar ...ben onlangs 31 jaar geworden.

 

Volgens mij hebben de meeste wel meer follikeltjes bij het lange schema dan het korte.

 

 

 

Groetjes Sanne

Link to comment
Share on other sites

Dat je aan de pil moet, heeft vooral te maken dat ze kunnen inplannen wanneer er evt. een punctie plaatsvindt.

 

Dat niet iedereen tegelijk hoeft. Met de pil kun je het één en ander nog sturen qua tijdsplanning.

 

Ik heb ook het lange protocol gevold, maar zonder pil en ben begonnen met de deca. op CD23, dan wachten op ongesteldheid. Op CD5 uitgangsecho en als het er goed bij ligt, starten met de Puregon, zodat het stimuleren kan beginnen. Succes met je poging.

Link to comment
Share on other sites

Ik volg het korte protocol maar ook weer met een aanvulling.

 

 

 

Op eerste dag van menstruatie beginnen met de Pil voor minimaal 14 dagen,dit is om de kans op cystes zo klein mogelijk te maken/ houden.

 

 

 

Dan 2 dagen geen pil slikken, op de 3e dag beginnen met decapeptyl en wee 2 dagen later de Gonal erbij. Dus in totaal ongeveer 14 dagen spuiten in totaal dan na de pregnyl de punctie en weer 2 a 3 dagen later tp.

 

 

 

Zo zie je steeds maar weer dat elk ziekenhuis zijn eigen protocol heeft.

Link to comment
Share on other sites

dames bedankt voor het reageren , ik heb woensdag een afspaak bij de gyn , zal blijkbaar dus om mijn schema gaan, maar ga toch vragen of ik met die korte protocol kan starten.

 

 

 

sanna:wat heeft leeftijd er met te maken.

 

 

 

svenja:ik zie dat je een prinsje heb gekregen , van harte gefeliciteerd.

 

 

 

liefs sara

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use