Jump to content

Andere remmer dan Decapeptyl?


Reetsj

Recommended Posts

Hoi hoi,

 

 

 

Na 3 voortijdig afgebroken pogingen ICSI/IVF met decapeptyl en menopur ben ik opzoek naar dames die een ander protocol hebben gehad, bijvoorbeeld nadat ze ook een laag response hadden (geen of weinig follikels/eitjes). Is de gyn toen overgegaan op een andere remmer, of korter gebruik daarvan? En wat was hiervan het resultaat?

 

Ik zelf heb wel steeds het korte protocol gehad: bij eerste dag ongi spuiten met deca en bij 3e dag menopur.

 

 

 

Ik hoop dat iemand mij wat kan vertellen hierover, zodat ik meer weet over andere protocollen bij mijn 2nd opinion.

 

 

 

BV hartelijke D!

 

 

 

Grtjs, Reetsj

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

naast Decapeptyl is er Synarel neusspray. Ik zelf heb dit nooit gebruikt.

 

De 1ste x heb ik Deca en Menopur gespoten, kort protocol. 11 follikels/6 eicellen

 

2de maal Deca en Puregon, kort protocol. 30 follikels/13 eicellen.

 

 

 

Ieder lichaam reageert anders, ondanks dat ik bij de Puregon meer eicellen had waren er uiteindelijk maar 6 bevrucht.

 

 

 

Ik hoop dat je er iets aan hebt.

 

Veel succes met je gesprek

 

 

 

Groetjes Sylvie

Link to comment
Share on other sites

De remmer zorgt er alleen maar voor dat je geen geslachtshormoon meer aanmaakt die een vroegtijdige eisprong kan veroorzaken.

 

Geen of weinig follikels heeft met de stimulatie te maken. Het zal dan eerder liggen aan het stimulatie hormoon dan aan de remmer.

 

 

 

Wat zegt het ziekenhuis hiervan????????

Link to comment
Share on other sites

De repsons is zoals Sandra al zegt voornamelijk afhankelijk van het stimulatie middel. Is de dosis daarvan al wel eens verhoogd bijvoorbeeld?

 

 

 

Maar het gebruik van de remmer kan ook wel uitmaken volgens mij. Met middelen als decapeptyl , synarel, lucrin (agonisten) leg je je cyclus (bijna) helemaal plat. Met middelen als cetrotide en orgalutran (antagonisten) onderdruk je echt alleen de LH piek, dus de eisprong. Deze middelen gebruik je ook alleen in die dagen dat het risico op een spontane eisprong aanwezig is. Vandaar dat dit altijd een kort protocol is. Even los daarvan kun je ook met deca een kort(er) protocol hebben, dat zorgt erg vaak voor een spraakverwarring als het over kort protocol gaat. Het échte onderscheid zit in het soort middel: agonist of antagonist.

 

 

 

Met een antagonist is er meer invloed van je eigen cyclus, dit kán in theorie invloed hebben op de hoeveelheid eitjes. Maar die redenatie kan ook andersom gelden: maximaal plat geeft de mogelijkheid om maximaal te stimuleren.

 

 

 

Ik zou het aankaarten bij het ziekenhuis en eventueel ook een second opinion aanvragen. Persoonlijk vind ik drie pogingen met hetzelfde schema zonder het gewenste resultaat sowieso al een reden om eens naar een andere schema en / of andere middelen te kijken. Succes, ik hoop dat een volgende poging beter gaat verlopen!

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Henne, Witje, Sylvie en Francis,

 

 

 

Dank jullie allen voor jullie reacties!

 

@Henne, we hebben inderdaad een 2nd opinion. Ik weet van de protocollen dat er 7 dagen deca wordt gespoten ipv 14. Maar daar had mijn gyn het niet over.

 

Zoals Witje (Sandra) zegt klopt ook helemaal. Dat is ook wat de gyn zegt en zoals gehandeld is: eerst 225 gespoten, halverwege 75 erbij, bij tweede keer 225 plus een ander hormoon, ben naam even kwijt, derde keer 225 ochtend en 225 in avond . Alleen lijkt er iets averechts te werken bij mij. Zeker omdat ik normale waarden heb zodra ik helemaal niets spuit. Daar vanuit gaande zou ik juist moeten reageren op de stimulatie.....alleen dat doe ik niet. Vandaar dat het aan de remmers kan liggen.

 

 

 

Grtjs, Reetsj

Link to comment
Share on other sites

Hoi Reetsj,

 

 

 

Ik sluit mij volledig aan bij het verhaal van Henne. Ik heb ook een flink aantal pogingen gedaan met deca en aan het einde van de rit hadden we ondanks meerdere follikels elke keer maar 1 bevruchting. In Dusseldorf is gebleken dat de deca mijn systeem té plat gooit. Vandaar dat ik gelijk op dag 2 moest beginnen met gonal-f en (volgens mij) 5 dagen later de cetrotide. En ik ben juist begonnen met een flinke boost, 300 eenheden en uiteindelijk afbouwend naar 225 eenheden. Met als resultaat 8 bevruchtingen, 2 terug geplaatst en 6 in de vriezer!

 

Zeker als ik jou verhaal lees met ook al een paar pogingen met hetzelfde resultaat, zou ik een andere aanpak willen.

 

Heel veel succes gewenst!

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden, ik ben deze keer begonnen met Menopur 375 eh op dag 3 van cyclus, op dag 8 1e echo en dan hoor ik wanneer ik Cetrotide moet gebruiken, verder geen middelen om de boel plat te gooien. DUs zoals Henne al eigenlijk beschrijft.

 

 

 

Hoi Marion,

 

 

 

En dat is nu juist hoe ik het ook zou willen.....Ik ga dit ook in het VU aangeven.

 

 

 

Ik weet nu ook wat namen van middelen en hoor van jullie verschillende protocollen. Daar heb ik echt wat aan.

 

 

 

@ allen:Thanx voor meedenken

 

 

 

Grtjs, Reetsj

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden, ik ben deze keer begonnen met Menopur 375 eh op dag 3 van cyclus, op dag 8 1e echo en dan hoor ik wanneer ik Cetrotide moet gebruiken, verder geen middelen om de boel plat te gooien. DUs zoals Henne al eigenlijk beschrijft.

 

 

 

 

 

Dat doet dus de cetrotide, die houd de natuurlijke eisprong tegen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use