Jump to content

Even voorstellen...


Jessica

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Hierbij wil ik me graag even voorstellen; Ik ben 31 jaar en sinds vorig jaar getrouwd, mijn man is 36.

 

 

 

Manlief heeft twee schatten van kinderen (7 & 9) uit zijn 1e huwelijk, deze wonen bij hun moeder.

 

 

 

Mijn man is in 2004 gesteriliseerd en heeft in februari 2007 (op Valentijsdag!) een succesvolle hersteloperatie ondergaan.

 

 

 

Na een jaar lang flink klussen zonder resultaat, sloeg de twijfel toe met name gezien de hersteloperatie. Mijn man heeft toen alles nogmaals laten testen en hierbij waren geen afwijkingen te zien aan zijn zaad. Naar aanleiding hiervan ben ik doorverwezen naar het ziekenhuis in NIeuwegein. Temperatuurlijsten had ik al bijgehouden (een cyclus van 28 dagen steevast) en bloedonderzoek/kweekjes (progesteron en chlamydia etc) waren allemaal positief.

 

 

 

De fertiliteitsarts heeft mij toen wel meteen ingepland voor een TVE )26-01-2010, hieruit bleek eigenlijk meteen al dat ik verklevingen had. Vanwege de heftige pijnen tijdens de TVE heeft de gynaecoloog mij twee weken later terug laten komen voor een laparscopie(05-02-2010). Helaas kwam hier slecht nieuws uit, beide eileiders zijn volledig verkleeft en ondoorgankelijk.

 

 

 

Nu staan wij vanaf 19-02-2010 op de wachtlijst voor IVF in het UMC Utrecht.

 

 

 

Aan ieder heel veel geluk gewenst en dat iedere vrouw (samen met hun mannen ;-) gezegend mag worden met een pracht van een baby (of 1, of 2 of 3..)..

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jessica,

 

 

 

Welkom hier.

 

Je verhaal is erg herkenbaar, we zitten precies in hetzelfde schuitje.

 

Voor deze groep mensen heeft ivf hoge slagingskansen heb ik gelezen en dit bevestigde mijn gynaecoloog dus dat is misschien prettig om te weten!

 

 

 

Groeten Yolande

Link to comment
Share on other sites

Hi Yolande,

 

 

 

Bedankt voor je reactie,

 

 

 

Onze gyneacoloog gaf dit inderdaad ook aan.. maar het blijft zo spannend he, en laten we ook maar van het beste uit gaan... Als ik hier zo om me heen kijk (lees) dan zijn er heel wat dames die nog meer (lichamelijke)ellende hebben. We blijven positief!

 

 

 

:goodluck:

Link to comment
Share on other sites

Bedankt Sylvie,

 

 

 

Ik lees dat jij ook al een tijd in de MMM zit, wat een tegenslagen zeg, ik hoop echt dat jouw wens uitkomt. Ik lees hier zoveel vervelende berichten, daar moet ik me maar proberen een beetje voor afsluiten , maar het gaat me wel aan het hart. Wat is het soms oneerlijk verdeeld he? Ik wens je heel veel sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Guest Sannie66

Ook een welkom van mij Jessica.

 

 

 

Tsja, hier is het t delen van goed nieuws en ook slecht nieuws. Het afsluiten voor slecht (of minder goed) kan ik niet altijd omdat je weet wat een ieder er in meer of mindere mate voor moet doen...

 

Ik hoop met de anderen dat de wachttijd (3 maanden geloof ik in Utrecht?) snel voorbij gaat.

 

Dit traject bestaat toch voor een groot deel uit wachten, dus maak je respectievelijke borst maar nat...

Link to comment
Share on other sites

Daar heb je helemaal gelijk in, ik heb het waarschijnlijk een beetje verkeerd geformuleerd, afsluiten is hier niet mogelijk en is ook niet nodig, je hoopt gewoon op een positieve uitslag voor een ieder. Ik merk dat de zenuwen me nu al af en toe parten spelen, terwijl ik nog geen poging heb ondergaan en ik het grote geluk dat ik heel snel in de MMM terecht ben gekomen.

 

Wanneer mag je voor 'deel 2'? Ik wens je heel veel succes...

Link to comment
Share on other sites

Guest Sannie66

Ben 'overtijd'.. m.a.w. door alle hormonen is mijn cyclus nogal in de war. Is maar een paar dagen hoor. Maar wil graag weer beginnen en dat kan pas als ik ga menstrueren. Als er woensdag nog steeds niets te bekennen is dan ga ik even bellen met de gyn. Bloed prikken ws. om te kijken of 'het' er al aankomt...

 

 

 

En zenuwen is normaal; je hebt geen idee wat je allemaal te wachten staat (en ik ben al zo'n beetje een pro..hahaha). Ik had dat ook hoor...

 

 

 

1 Tip: schrijf alles op! Je vragen die je hebt, maar ook wat er tijdens je intake en gesprekken e.d. gezegd wordt. Je vergeet nl. de helft weer ;-)

Link to comment
Share on other sites

Hi Sannie,

 

 

 

Wat dat laatste betreft is een goede tip, zo nuchter als ik ben van nature zo emotioneel ik nu toch af en toe ben.. en ja, dan wil je een hoop vergeten.. het is ook zo spannend allemaal! Morgen naar een voorlichtingsavond in het UMC, ik heb inmiddels al wel zo veel gelezen (kan bijna een boek schrijven), maar wellicht kan het een aanvulling zijn en voor manlief is het ook wel zo fijn (die houd zich meer bezig met het feit of het 'lukt', want dat staat bij hem op nummer 1).. en tja, je kunt nog zoveel lezen, maar het daadwerkelijk beleven is toch wel iets heel anders..

 

 

 

Hoop dat je gauw kunt beginnen!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jessica,

 

 

 

Ik vind het ook inderdaad erg spannend allemaal. Heb jij inmiddels al een inwendige echo gehad om te bekijken of je eierstokken goed bereikbaar liggen? Ik wel en daar kwam uit dat 1 eierstok mooi bereikbaar is en de andere zit deels verkleefd aan de baarmoeder... Dus misschien is hij te bereiken door flink op mijn buik te duwen tijdens de punctie. Dat wordt nogmaals in april beoordeeld en als dat niet lukt dan moet dat eerst worden losgemaakt, pfff hopelijk is dat niet nodig.

 

 

 

In ieder geval heel veel succes en we keep in touch!

 

:aaaflowersmiley:

Link to comment
Share on other sites

Hi Yolande,

 

 

 

Volgens mij heb ik hetzelfde probleem, tijdens de TVE konden ze één eierstok (rechts)niet goed zien, die lag heel erg hoog inderdaad in mijn darmen. Bij de laparscopie konden ze hem ook niet goed zien, maar ik heb daar verder niet over doorgevraagd omdat ik slecht uit de narcose ben gekomen en alleen maar het woord IVF hoorde... Heb er tot op heden ook niet bij stilgestaan dat die (zichtbare) eierstokken natuurlijk nog wel erg hard nodig zijn voor de punctie... De arts heeft wel aangegeven dat ik niet meer zal worden geopereerd, gezien de ernst van de verklevingen, dus ik neem aan dat het met die eierstok ook wel zal meevallen (misschien maar tijdens de behandeling op mijn linkerzij gaan slapen zodat die eitjes ook alleen links rijpen..;-) je moet toch wat? Ik ga het toch even navragen..

 

 

 

Welk ziekenhuis ben jij trouwens in behandeling? Ik moet zeggen dat ik je traject nogal lang vind duren, zeker gezien het feit dat de oorzaak bekend is..

 

 

 

Wish you all the best en hou me op de hoogte! :goodluck1:

Link to comment
Share on other sites

Hi Jessica en andere dames,

 

 

 

Ik snap dat je mijn traject lang vindt duren maar ik heb er inmiddels een soort van berusting in. Dat komt doordat mijn gynaecoloog in het vu alle tijd ( een uur) voor me nam en me vertelde dat we beter eerst grondig alles kunnen onderzoeken om zodoende de ideale startsituatie te creeren voordat ik met de eerst ivfpoging begin. Voor ivfbegrippen zijn we nog jong dus die paar maanden maakt dan waarschijnlijk niet veel uit.

 

Behalve dan dat ik langer geduld moet hebben en daar heb ik wel even een knop voor om moeten zetten.....

 

Ik moest net wel lachen toen ik je berichtje las want ik had dezelfde gedachte/opmerking als jij: ik zei tegen de gyn 'we kunnen toch ook gewoon 1 eierstok aanprikken en die andere eitjes laten zitten?' Maar nee dat is geen optie gaf hij aan want die eitjes moeten eruit. Hij gaf aan dat ik goede actieve eierstokken heb en een goede eicelvoorraad en dan schijn je die gerijpte eitjes wel aan te moeten prikken anders is dat gevaarlijk voor je eigen gezondheid, althans dat gaf hij aan. Hij is specialist op ivf en verklevingen, zit in het VU ziekenhuis.

 

 

 

Ik zal jou en de andere dames hier ook zeker volgen, vooral omdat het goed vergelijkbaar is wat de oorzaak bij ons is.

 

 

 

Fijne dag nog,

 

liefs Yolande

 

 

 

Wel leuk om te lezen dat er zoveel positieve reacties op je bericht zijn gekomen, dat geeft ons ook weer moed. Dus bedankt daarvoor dames!

Link to comment
Share on other sites

Hi Yolande!

 

 

 

Het is inderdaad fijn al die lieve reacties, ik ben een vrij nuchter persoontje en had hier al wel wat rond lopen neuzen, en ik moet zeggen dat het een heel fijn gevoel geeft, iedereen zit hier in hetzelfde schuitje en of het nu wel of niet goed uitpakt iedereen is hier met elkaar begaan. Wel prettig hoor om je ei kwijt te kunnen, vooral omdat de omgeving soms, laat ik het netjes zeggen, nog wel eens 'onwetend' kan reageren.

 

 

 

Wel fijn trouwens dat ze in het VU alle tijd voor je nemen om de ideale situatie te creeeren, zeker als je nog wat jonger bent dan zit de tijdsruk er in die zin niet zo op, al blijft het moeilijk want de wens is natuurlijk des te groter!

 

 

 

We houden elkaar op de hoogte! Nu naar huis want vanavond voorlichting in het UMC.. meteen even vragen of ze die verstopte eierstok voor me kunnen zoeken..

 

 

 

Fijne avond!

 

 

 

:CYBER_HUGS: Jessica

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use