Jump to content

Even voorstellen


Josee

Recommended Posts

Hallo allemaal!

 

 

 

Ook ik ben nieuw hier, en wil me even voorstellen.

 

Ik ben José, 37 jaar, en woon samen met mijn lieve vriend Frank van 47.

 

 

 

Vorig jaar maart (2009) bleek tijdens een kijkoperatie dat ik endometriose heb. Toen was één eileider nog vrij, dus moesten we het nog een half jaartje "gewoon" proberen. Niets geworden, helaas...

 

 

 

Ondertussen groeide er wel weer een endocyste, dus als voorbereiding op IVF werd ik aan de Lucrin gezet (kunstmatig in de overgang), zodat de cyste zou slinken. Helaas, de flare-up die je in het begin krijgt, zorgde ervoor dat de cyste zo groot werd dat hij scheurde.... Van oktober tot begin december met pijnstilling op de bank gelegen.

 

 

 

Begin december volgde een grote buikoperatie. Er zou een eileider worden verwijderd, en de endohaarden zouden weggehaald worden, als voorbereiding op IVF. Tijdens de operatie bleek echter de boel zo verkleefd te zitten, dat de operatie teveel risico's met zich zou meebrengen, waardoor een snelle start met IVF niet gewaarborgd zou worden.

 

Mijn verstopte eileider is toen afgeklemd, de cyste verwijderd en mijn buik gespoeld, maar de endohaarden hebben ze laten zitten.

 

 

 

Net voor de operatie kreeg ik een nieuw depot Lucrin gezet, en eind februari konden we vanuit Lucrin gaan stimuleren voor onze eerste poging.

 

Op 5 maart volgde de punctie, op 8 maart was de terugplaatsing van 1 topembryootje, en inmiddels ben ik zwanger!! Welgeteld 4 weken en 2 dagen........ Heel pril dus, dus het is nog superspannend!!!! Maar als ik het zo lees, blijft dat voorlopig nog wel zo.

 

 

 

Tot forums,

 

José

Link to comment
Share on other sites

Hoi Josee,

 

 

 

wat een verhaal maar wel met een hele mooie afloop.

 

 

 

ik heb vandaag me punctie gehad en had 8 eitjes woensdag horen we of ze bevrucht zijn en wanneer eventueel de terugplaatsing zal zijn.

 

 

 

Ik heb ook endometriose en had een endocyste van 7 cm die hebben ze verwijderd. Ik word volgende maand 28 en dit is onze 2e ivf poging ik hoop echt dat het voor ons dit keer ook lukt.

 

 

 

bedankt voor je positieve verhaal dat geeft mij in ieder geval veel hoop.

 

 

 

heel veel geluk en dat je over 8 maanden maar een prachtig kindje in je armen mag sluiten

 

 

 

groetjes

 

Patricia

Link to comment
Share on other sites

Hee Josee.

 

 

 

Welkom op dit forum! Ik dacht net dat ik het verhaal las, wat komt het me bekend voor, maar vlgs mij heb ik het gelezen op het endometriose forum?

 

 

 

Je zult zien, het is hier erg gezellig en er zijn vast meer vrouwen die nu ook vol spanning op hun eerste echo zitten te wachten.. Wanneer heb je die?

 

 

 

Veel succes en op naar een prachtig kloppend hartje!

 

 

 

Liefs,

 

 

 

Pien

Link to comment
Share on other sites

@Allemaal: heel erg bedankt voor de gezellige welkomstreacties.

 

 

 

@Pien: Je kent me inderdaad van het endometrioseforum! Leuk je hier ook tegen te komen.

 

 

 

Je vroeg naar de datum van de eerste echo? Vanochtend heb ik hem net te horen gekregen: 8 april al!!! Misschien dat het hartje dan al te zien is, we zitten dan net één dag voor week 7, maar in elk geval kunnen we zien of ons kruimeltje op de juiste plaats zit!!!!

 

 

 

Ik zal me dadelijk melden in het topic novembermama's......

 

 

 

Groetjes,

 

José

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use