Jump to content

diclofenac verminderd de vruchtbaarheid


sandra

Recommended Posts

hoi

 

ik hoorde van de week van mijn zus zij had een nascholing gehad

 

dat IBUPROFEN

 

NAPROXEN

 

DICLOFENAC

 

de vruchtbaarheid verminderd bij vrouwen

 

 

 

mooi is dat ik kreeg voor elke punctie een tablet diclofenac 100 mg

 

werkt lekker tegen dus

 

 

 

hebben jullie hier meer over gehoord?

Link to comment
Share on other sites

Als 1 diclofenacje al de vruchtbaarheid zou verminderen, zouden ze dat bij een puntie vast niet voorschrijven. Ik zou me er geen zorgen over maken hoor. Zoals Sandra zegt ook.

Link to comment
Share on other sites

hoi

 

ik hoorde van de week van mijn zus zij had een nascholing gehad

 

dat IBUPROFEN

 

NAPROXEN

 

DICLOFENAC

 

de vruchtbaarheid verminderd bij vrouwen

 

 

 

mooi is dat ik kreeg voor elke punctie een tablet diclofenac 100 mg

 

werkt lekker tegen dus

 

 

 

hebben jullie hier meer over gehoord?

 

 

 

Ik heb het van de week hier ook over gehad in een ander topic. Als ik nu niet zwanger ben dan ga ik weer door een hel van een menstruatie heen. Hiervoor zou ik dan diclofinac moeten slikken, ik kan gewoon niet zonder. Wel vind ik het lastig dat het toch invloed zou hebben op mijn vruchtbaarheid. Maar ik denk ook dat het van belang is hoeveel en met welke regelmaat je een van bovenstaande medicijnen gebruikt.

Link to comment
Share on other sites

Hi Vanessa,

 

 

 

Ben ik weer :)

 

Heb je al eens iets als Tramadol gehad? Dit noemde mijn gynaecoloog als mogelijkheid als ik tijdens mijn aankomende menstruatie niet genoeg heb aan de diclo.. Heb het even opgezocht en dat is een opiaat (net als morfine) en dus een totaal ander middel. Ik kon niets vinden over de invloed op de vruchtbaarheid, dus misschien een optie?

 

 

 

Liefs Pien

Link to comment
Share on other sites

Mijn gynaecoloog heeft ook weleens aangegeven dat de zogenoemde nsaid's (waar diclofenac en naproxen onder vallen) inderdaad slecht zijn voor je vruchtbaarheid. Ik weet alleen niet meer in welke mate en wat er dan precies qua vruchtbaarheid vermindert. Ik zal het eens een keertje navragen want ik gebruik ook diclofenac tijdens mijn menstruatie, vanwege een pijnlijke vleesboom.

Link to comment
Share on other sites

hahaha ja erg he... maar heb ook weinig beters te doen momenteel.. Weet al 2 jaar dat ik endometriose heb maar nu ik sinds 6 weken zo'n vreselijke last heb ben ik me past echt erin gaan verdiepen.. complete internetstudie achter de rug en al verschillende gynaecologen gezien.. je weet hoe het gaat...

Link to comment
Share on other sites

@laika het klopt dat diclofenac onder de nsaid's vallen alle pijnstillers die hier onder vallen zouden slecht zijn voor de vruchtbaarheid ook bij minder vaak gebruik

 

 

 

tramadol valt onder de opiaten niet onder de nsaid's

 

maar opiaten geven natuurlijk ook weer bijwerkingen en die worden minder makkelijk voor geschreven

 

 

 

mijn zus is trouwens praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk

 

dus de nascholing lijkt me wel betrouwbaar

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Hallo allemaal,

 

 

 

Ik word er niet echt vrolijk van, van al deze berichten. Ik gebruik tijdens mijn mestruatie altijd Naproxen. Ik heb laatst nog navraag gedaan bij mij apotheek of dit kwaad kan ivm kinderwens. Maar ze gaf aan dat het geen probleem is. Vorig jaar was ik nog wel makkelijk met het innemen van die rommel, maar de laatste tijd probeer ik zo veel mogelijk paracetamol te gebruiken. Maar kan helaas niet altijd zonder naproxen. Maar als ik het zo lees laat is ze toch maar liggen.

Link to comment
Share on other sites

Nou ik heb 4 maanden met pijn gelopen door een cyste in de eierstok. Heb de laatste 2 maanden door de gynaecoloog diclofenac voorgeschreven gekregen en toen ik uiteindelijk opgenomen ben in het ziekenhuis doordat de cyste was gaan lekken kreeg ik ook een week lang diclofenac...dus lijkt me stug dat het de vruchtbaarheid verminderd want ze waren allemaal op de hoogte van dat ik een kinderwens heb...anders moet ik ze aan gaan klagen want doordat ze mij zo lang hebben laten lopen met die cyste is hij uitiendelijk te groot geworden en gescheurd en dan ook nog zorgen dat ik onvruchtbaar word door het verkeerde medicijn voor te schrijven...zou toch wat zijn!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use