Jump to content

Nog deca voor punctie?


Hanneke

Recommended Posts

Dag dames,

 

 

 

Een vriendin van mij is bezig met poging 1. Zij heeft woensdag punctie en gister dus Pregnyl gespoten. Nu vroeg ze aan mij of ze nou gisteravond nog deca moest spuiten omdat ze in 2 ziekenhuizen zit en ze allebei iets anders hebben gezegd. Ik heb gezegd dat ik op de pregnyl dag wel nog moest spuiten. En dit heeft ze nu ook gedaan. Alleen zegt het AMC nou dat dat juist weer niet moest en dat de punctie nu misschien niet door kan gaan. Wat hebben jullie moeten doen? Vandaag hoeft ze dan sowieso niet meer te spuiten. Hebben jullie ook nog deca gespoten op de Pregnyl dag? En stimulerend hormoon?

 

 

 

Alvast bedankt dames, ze zit er namelijk echt even over te twijfelen!

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

 

 

Afgelopen zaterdag 2e fm gehad, s'morgens dus wel deca gespoten

 

maar het stimulerend hormoon niet.

 

Daar werd mij verteld dat de eicellen groot genoeg waren en ik

 

moest dus diezelfde avond de ovitrelle spuit zetten( zelfde als pregnyl)

 

De volgende dagen niet meer spuiten, geen van beide en ik heb

 

dus gisteren de punctie gehad.

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, misschien nog even bellen met het zh?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de eerste keer wel deca gespoten op de avond van de pregnyl en de tweede keer niet, omdat het niet nodig is zei de gyn., het is om je cyclus stil te leggen en dat is dan allang gebeurd natuurlijk. Maar waarom het dan de eerste keer wel moest? Kennelijk maakt het niet veel uit en ik neem aan ook niet voor de punctie.

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Het AMC heeft haar gebeld en gezegd dat de punctie doorgaat. Het probleem was dat ze 2 ziekenhuizen had die alletwee iets anders aangegeven hadden. Ik snap ook niet dat zo'n ziekenhuis dan zegt dat de punctie in gevaar komt. Volgens mij is dat grote onzin want deca heeft niet zoveel met de punctie te maken en aangezien haar grootste eitje zondag al 23!!! mm was denk ik dat de deca meer goed dan kwaad kan hebben gedaan. Grr tis soms wat met het inlevingsvermogen van die ziekenhuizen.

 

 

 

Bedankt voor jullie reacties dames, heb haar doorgegeven dat er dus heel verschillend beleid is!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use