Jump to content

nieuwe poging wel kans op betere kwaliteit?


Herma

Recommended Posts

Hoi dames,

 

 

 

Ik ga mijn 3e poging in en vroeg me af of je een nieuwe poging wel weer kans hebt op beter kwaliteit of mischien wel cryo's? Of is het zo als je dat de 1e 2 keer niet hebt gehad je dat nooit zult hebben? Komen de beste eitjes het eerst? Wie heeft er bij een volgende poging wel cryo's gekregene en beter kwaliteit embryo terug geplaatst? Ik spuit trouwens puregon . Tot nu toe alleen kwaliteit b en c gehad.

 

 

 

Thanx!

Link to comment
Share on other sites

Je maakt telkens weer nieuwe eitjes aan, dus het is niet zo dat de beste na poging 1 'op' zijn. Mindere kwaliteit embryos / geen cryo's kan allerlei oorzaken hebben. De vraag is vooral of die 'bij jou' ligt of misschien bij het gebruikte protocol.

 

 

 

Ik denk dat het verstandig is voor poging drie een geprek aan te vragen en eventueel zelfs een second opinion. Wij zijn pas na de 3e poging overgestapt en krijgen nu een heel ander protocol. Of dat uit gaat maken weet ik overigens nog niet.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Ik ga ff voor iemand anders spreken maar misschien heb je er wat aan. Sandra is ook bezig met haar 3e poging en had de eerste 2 keer redelijke tot matige emmies en geen cryo's. Nu heeft ze een terugplaatsing gehad van 2 topembryo's die ontelbaar waren doorgedeeld. Helaas geen cryo's maar wel 2 toppers!!! Volgens mij heeft ze geen andere hormonen gehad maar dat zou je haar kunnen vragen.

 

Sandra: als ik voor mijn beurt spreek sorry, maar dacht dat dit wel zinvolle info zou zijn!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi

 

 

 

Ik had de eerste keer 4 eitjes waarvan 2 matig bevrucht. En heel weinig zaad.

 

De tweede poging waren er 7 goede eitjes waarvan 3 matig bevrucht en 1 topper. Ook had mijn vriend dat keer aanzienlijk meer zaadcellen (nog weinig maar meer als de vorige keer)

 

Wij zijn nu met onze derde poging bezig en ik hoop dat er dit keer wel een keer cryo's bij zitten want die hebben we nog niet gehad jammer genoeg. Maar elke behandeling is weer anders.

Link to comment
Share on other sites

1ste Icsi: 13 eitjes waarvan 9 embryo's, 2 tp en 3 cryo's.

 

 

 

2de Icsi: 12 eitjes, 8 geschikt voor icsi (2 over rijp en 2 niet rijp), waarvan 4 embryo's, 2 tp van 6 en 7 cellen en geen cryo's.

 

 

 

3de Icsi: Als het goed is 12 follikels, ik heb morgen de punctie. Zal later wel door geven wat hier de daadwerkelijke 'score' van is geweest.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Herma,

 

 

 

Onze eerste IVF poging hadden we 9 van de 10 eitjes bevrucht, maar allemaal van matige kwaliteit. Er zijn toen 2 embryo's teruggeplaatst en er waren geen cryo's. De tweede poging hadden we 6 van de 7 eitjes bevrucht, dus toch een aantal minder, maar deze waren van veel betere kwaliteit. We hebben een top embryo teruggeplaatst gekregen, waarvan we nu 8 weken zwanger zijn. En we hebben ook nog 1 cryo.

 

Je kan van te voren dus niet zeggen/voorspellen hoe de poging gaat, iedere keer is week anders. Ik had beide keren dezelfde hormoonspuiten en de dezelfde eenheden.

 

 

 

Heel veel succes!

 

 

 

Groetjes Linda

Link to comment
Share on other sites

Elke poging is weer anders, zoals bijna alles kunnen zelfs je eitjes een slechte maand hebben.

 

 

 

Bij mijn 1ste ivf 5 van de 6 eicellen bevrucht, geen cryo's. Welke kwaliteit wilde ze niet zeggen.

 

 

 

Bij de 2de ivf 13 eicellen, 6 bevruchtingen en 1 cryo.

 

Bij de tp is er een 6 delige en een 8 delige tp.

 

Helaas niet gelukt.

 

 

 

Mijn cryo schijnt topkwaliteit te zijn, maar die ligt nog op ijs te wachten.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Ik ga ff voor iemand anders spreken maar misschien heb je er wat aan. Sandra is ook bezig met haar 3e poging en had de eerste 2 keer redelijke tot matige emmies en geen cryo's. Nu heeft ze een terugplaatsing gehad van 2 topembryo's die ontelbaar waren doorgedeeld. Helaas geen cryo's maar wel 2 toppers!!! Volgens mij heeft ze geen andere hormonen gehad maar dat zou je haar kunnen vragen.

 

Sandra: als ik voor mijn beurt spreek sorry, maar dacht dat dit wel zinvolle info zou zijn!!!

 

 

 

het klopt helemaal

 

1e en 2e icsi beide keren emmies van matige en redelijke kwaliteit max 8 delig

 

nu bij icsi3 2 top emmies deling ontelbaar

 

weer geen cryo's maar er zit dus wel verschil in pogingen

 

heb alle 3 keer deca gebruikt in combinatie met 150eh gonal f

 

hoop dat je hier iets aan hebt

Link to comment
Share on other sites

Sandra , ja aan jouw verhaal heb ik zeker iets. Dat geeft weer wat meer vertrouwen erin en moed. Wat goed dat je nu 2 toppers hebt teruggeplaatst gekregen. Heel veel succes nog de komende wachtdagen, je mag bijna testen zie ik.

 

 

 

Groetjes Herma

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use