Jump to content

Gebruikmaken van ovulatie in afwachting van TP?


Vera

Recommended Posts

Hallo dames,

 

 

 

Na 2 IVF pogingen, 1 ICSI poging en 2 miskramen (curretages) hebben we uiteindelijk nog 2 embryootjes in 1 rietje. Onze eerste cryopoging, want tot nu toe waren de embryootjes nooit goed genoeg van kwaliteit om ingevroren te worden en heb ik elke keer een nieuwe IVF/ICSI poging moeten ondergaan.

 

 

 

Ons ziekenhuis doet de tp van cryo's in eigen cyclus. Ik heb dus met ovulatietesten in de gaten moeten houden wanneer de LH piek was. En die was vanochtend, dus gelijk het ziekenhuis gebeld om een afspraak te maken. A.s. dinsdag mag ik bellen of de embryootjes goed ontdooid zijn. Dit is tevens onze allerlaatste poging... Erg spannend dus!

 

 

 

Nu stond er in de gebruiksaanwijzing van de ovulatietesten dat je op dezelfde dag van een positieve LH test gemeenschap moest hebben om van de meest vruchtbare tijd gebruik te maken. Dat is dus vanavond. Maar nu vroeg ik me af of dat een terugplaatsing niet in de weg kan staan. We hebben niet veel kans/hoop, hoor, na 8,5 jaar zal ik echt niet spontaan zwanger raken, maar je zal net zien.... Dus mijn vraag: kan het kwaad om zelf gebruik te maken van het moment?

 

 

 

Alvast bedankt voor de reacties!

 

 

 

Groetjes Vera

Link to comment
Share on other sites

Hallo Vera

 

 

 

ga er voor zou ik zeggen, je weet maar nooit!

 

ik weet niet of het probleem ligt bij het zaad van je man maar anders zou je toch de komende dagen iedere dag de kans nemen? voor zover ik weet staat het een tp niet in de weg... de kans is natuurlijk klein dat het nu lukt maar zoals je al zegt, het zou toch eens...

 

 

 

succes, en ook met je cryo´s!

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hallo Babeth,

 

 

 

Allemachtig, wat heb jij ook al een hoop meegemaakt.... Vreselijk zeg :-(

 

 

 

Het ligt niet aan het zaad van mijn man, maar (waarschijnlijk) aan mijn endometriose. Ik ben tussen de 1e en 2e IVF behandeling spontaan zwanger geraakt (na 7 jaar proberen!), maar dat werd een miskraam. De 2e IVF poging is mislukt. De 1e ICSI poging lukte, maar ook dat werd een miskraam. In beide gevallen moest ik een curretage ondergaan. Van de 1e ICSI poging hebben we nu dus nog die 2 embryootjes over. We duimen enorm hard, maar hebben niet veel hoop meer.

 

 

 

We gaan het ook gewoon proberen, maar ik wilde het niet doen als het een tp in de weg zou staan of zo.

 

 

 

Bedankt voor je reactie en jij enorm veel sterkte verder!

 

 

 

Groetjes Vera

Link to comment
Share on other sites

Vera, Goede vraag. Ik vroeg het mezelf ook al af. Ik zelf zou het niet doen omdat ik niet weet of dit idd. concequentie heeft op de cryoterugplaatsing. Maar....mijn antwoord is niet gebasseerd op feiten hoor!!! Het is onze laatste poging dus...gok het er niet op omdat ik dit ook niet overlegd heb met de gyn. Ik weet van andere meiden dat ze wel gemeenschap hebben als ze bijv. ook nog pregnyl gespoten hebben. Zij zien het als een extra kans. Groet Joy1

Link to comment
Share on other sites

Hoi Joy,

 

 

 

Jij ook bedankt voor je reactie! Ik zie dat jij ook dinsdag 13 april de tp hebt, ik ook! Als ze goed ontdooien uiteraard.... Wel goed dat je meer cryo's had. Wij hadden bij elke IVF behandeling maar 1 of 2 goede embryootjes, dat voelt een beetje aan als gemiste kansen, hoor. Bij de laatste ICSI hadden we 4 goede embryootjes. 2 zijn er toen teruggeplaatst en 2 ingevroren. Dit is ook onze laatste kans, want ik zie een hele nieuwe ICSI niet meer zitten.

 

 

 

Gisteravond toch gebruik gemaakt van het moment. Ik heb even gesurfd, maar zag ergens staan dat pas 2 weken na een bevruchting de baarmoeder wordt afgesloten met de slijmprop. Dus al zou er een bevrucht eitje van ons zelf onderweg zijn naar de baarmoeder na de tp, zou dat nog gewoon binnen kunnen dringen. Ach, het zal wel niet, hoor, maar een extra kansje wilde ik wel wagen.

 

 

 

Nou, veel succes dan maar dinsdag, ik zal voor je duimen!

 

 

 

Groetjes, Vera

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use