Jump to content

Wel of geen uitgangsecho?


liesbethb

Recommended Posts

Ik lees dat er veel vrouwen zijn die voordat ze beginnen met Puregon of Gonal F een uitgangsecho krijgen. Bij mij is dit niet het geval. Ik moet gewoon de Decapaptyl gaan spuiten en alleen als ik niet voor de datum dat ik met Puregon moet beginnen ongesteld ben geworden moet ik het ziekenhuis bellen. anders mag ik gewoon met de puregon gaan spuiten en dan na een dag 0f 9 een echo om te kijken hoe de follikels groeien. Zou het toch ook wel fijner vinden om eerst een echo te krijgen. Ook vanwege het feit dat ik Pcos heb. Hoe is dat bij jullie. Wel of geen uitgangsecho?

 

Zit toch te twijfelen of ik het ziekenhuis niet ga bellen om toch die echo te plannen....

 

Maar wil ook weer niet lastig zijn, ze weten toch vast wel wat ze doen?

 

 

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Liesbeth

 

 

 

Ik heb wel alle drie de keren een uitgangsecho gehad. Dit was om te kijken of alles rustig is ivm de kans op cystes.

 

Ik weet niet of ze het overal doen ik ging daar wel van uit eigenlijk maar ook dit zal wel weer overal anders zijn.

 

Als je het niet vertrouwd gewoon bellen met het ziekenhuis daar zijn ze voor.

 

Succes.

Link to comment
Share on other sites

volgens mij ligt het er aan hoe lang je deca spuit voor de puregon of gonal-f erbij spuit. Sommige spuiten deca al een hele tijd voor ze gaan stimuleren. In Gent spuit je 2 dagen deca voor de gonal-f erbij komt dus heb ik ook altijd een uitgangs echo gehad.

Link to comment
Share on other sites

Voor de 7 iui in het AMC kreeg ik altijd een uitgangsecho voor de start van de stimulatie. Zo ook de 2x ivf's (zowel voor de deca spuit als voor de stimulatie)

 

 

 

Nu in het VU alleen in de 1e maand voor het beginnen met de pil en deca. Toen de ongi kwam mocht ik zonder langskomen beginnen te stimuleren op dag 3.

 

 

 

Vond het ook wat gek, maar ze hebben hier vast goede ervaringen mee. Zolang er geen indicatie is om vaker te kijken, doen ze het dus niet!

Link to comment
Share on other sites

Ik ga a.s. dinsdag weer naar de poli om te bespreken wanneer we gaan beginnen met IVF poging 2. Ik ga dan ook vragen om een uitgangsecho voor de start van gonal F. Eerder bij IUI is dat op een gegeven moment wel gedaan en bleek dat ik vaak 1 of 2 cystes heb. Die worden dan onterecht meegeteld als follikel als er geen uitgangsecho gemaakt is.

 

Ik wil er met name om vragen omdat ik benieuwd ben of ze een minimum aantal follikels willen hebben om de poging door te laten gaan. Nu had ik bij IVF 1 6 follikels, maar zijn er maar 4 eicellen gevonden. Ik vermoed dus dat er misschien toch weer 2 cystes waren die onterecht zijn meegeteld.

Link to comment
Share on other sites

Ik loop bij medisch centrum kinderwens in Leiderdorp en heb alleen voor de eerste ICSI poging een uitgangsecho gehad, de andere pogingen (incl. cryo) begon ik op dag 1 met de deca en op dag 3 met de Puregon. Op dag 6 kreeg ik m'n 1e fm.

 

Omdat ik overstimulatie heb gehad willen ze nu wel eerst een uitgangsecho, tevens heb ik nog 2 extra echo's gehad om te kijken hoe het er nu uit ziet.

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

ik heb zowel bij het diaconnehuis in Voorburg het Vu en Dusseldorf altijd eerst een uitgangsecho moeten doen. En het lijkt mij logisch dat je bij PCOS (lees: grotere kans op cystes) en bij eerdere ervaring met overstimulatie juist altijd een uitgangsecho doet toch?!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook geen uitgangsecho gehad. Moest eerst beginnen met de pil op de 1e dag van de menstruatie, daarna aan de deca en vervolgens aan de puregon en toen pas de uitgangsecho's. Je mag er vanuit gaan dat een ziekenhuis weet wat ze doen maar zou ik zelf twijfels hebben dan ga ik wel, in dit geval, om een echo vragen. Het gaat om wat jij graag wilt, het is ook niet dat je twijfelt aan hun maar twijfelt aan je cystus toch? (Als het nodig is dik je het wat aan, dat je rare dingen voelt in je buik ofzo?) Joy1

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties! Ik ga maandag maar even bellen om te vragen of ze voor mijn geruststelling die echo toch niet willen maken.... Of zal ik wachten totdat ik ben begonnen met de Deca en dan inderdaad wat klachten aandikken?

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij wil jij inderdaad niet lastig zijn, ik herken het wel een beetje. Nou, dan zou ik idd. het wat aan gaan dikken hoor, het is voor een goede zaak toch? Ik wil je echt niet op het verkeerde pad brengen maar soms moet je voor jezelf kiezen en dan maar een beetje op deze manier....Succes. (En misschien.....doen ze helemaal niet moeilijk en waarderen ze het juist dat je aan de bel trekt voor een uitgangsecho voor dat je gaat spuiten.) Joy1

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use