Jump to content

Ik geloof dat het wachtbankje heet bij jullie??;-)


Okki

Recommended Posts

Zo he... Goeie term:wachtbankje. Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Evy, 36 jaar oud en ik zit ehm... op het wachtbankje sinds afgelopen dinsdag, 6 april. Toen hebben we de terugplaatsing gehad van onze eerste ICSI poging. Dit na een helemaal mislukte IVF daarvoor, waar het helaas niet eens tot een terugplaatsing is gekomen. (auw...)

 

 

 

Nu dus nog een dag of 11 voordat ik bloed mag gaan prikken en we dan 's middags horen of het gelukt is... Poeh he, zou Tommie van Sesamstraat vroeger hebben gezegd, maar wat is dit spannend...

 

 

 

Eerste dagen na de terugplaatsing was ik echt erg relaxed, had echt het gevoel: nu is het uit mijn handen. Ik hou me rustig en nu kijken of frummel het leuk vindt in mijn buik. Welkom is ie!

 

 

 

Maar nu, aantal daagjes voorbij en nog meer aantal daagjes nog te wachten, slaan de twijfels toe: na het hormonengeweld voelde ik de hele tijd van alles in mijn buik, krampjes, steekjes, eierstokken die zich zelfs na de tp nog even lieten gelden, dat werk een beetje.

 

En nu is het even stil... Borsten opnieuw (nog steeds?) gevoelig, soms weet je niet meer wat al was en wat nieuw is. Je bent zo gefocusd op je lijf, je zou er in een andere situatie ziek van worden...;-)

 

 

 

In gedachten telkens een hand op je buik, gesprekje in de auto met frummel in mijn buik... Hardop, met tranen over mijn wangen, hem/haar verteld hoe welkom het is en hoe blij we nu al zijn met het eerste begin van leven... Gewoon op de A9, tussen Haarlem en Amsterdam, frummel en ik, in 'gesprek'.

 

 

 

Onderdruk de neiging om al te gaan voortesten over weekje ofzo... Ga niet lopen knoeien voor bloedtest ziekenhuis, veel te bang dat het daar alsnog anders is...

 

 

 

Voor nu (toch ineens een heel verhaal geworden) wens ik iedereen een fijne zondag...

 

 

 

Evy

Link to comment
Share on other sites

Hey Evy,

 

Ja het zijn spannende tijden!! Ik heb ze gelukkig net achter de rug maar echt veel relaxter wordt het niet hoor!! hahaah. Meld je anders even bij wachtbankje april, daar zitten veel meer meiden die net als jij nu aan het wachten zijn. gewoon lekker meekletsen en laat je niet gek maken deze laaste dagen!! Succes!

 

 

 

Liefs Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Hoi Evy,

 

 

 

Welkom hier. Herkenbaar, jouw verhaal, over hoe welkom de frummels zijn. Geldt voor ons allemaal. Het wachten is killing, en iedere seconde ben je alert op je lichaam. Op een ander forum heb ik ook al iets dergelijks geschreven, want ook ik dacht dat het mis ging vorige week. Kramp, ongesteldheidspijntjes etc etc. En toch.....ik ben zwanger. Laat je dus niet voor de gek houden :-). Ik weet het, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Hou de moed erin!

 

 

 

Groet en succes

 

 

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use