Jump to content

ik maak me zorgen..


izzy

Recommended Posts

Hoi,

 

 

 

Ik maak me nu al een beetje zorgen om de hormoonbehandeling die me waarschijnlijk te wachten staat ivm zeer slecht zaad van mijn vriend.

 

ik heb namelijk heel veel pijn en last van mijn eigen eisprong. ik vraag me dan af hoe het met de medicijnen zal gaan als er veel meer eitjes rijpen. volgens mij wordt ik dan gek van de pijn. normaal merk ik drie dagen voor mijn eisprong dat ik gevoelige tepels heb en dat mijn buik en rug pijn gaan doen. ook blaast mijn buik enorm op en de dag van de eisprong heb ik zo een naar gevoel. ik voel dan dat er enorm veel druk op mijn buik staat en kan bv niet springen of wat dan ook omdat het te veel pijn doet. meestal ga ik die avond vroeg op bed liggen en ik heb mijn eisprong nu ook drie keer gevoeld. ik voel in ene enorm veel druk komen en dan voel ik iets knappen en onmiddelijk verdwijnt de enorme pijn de ovulatietest wijst ook echt uit dat mijn eitje is gesprongen.

 

nu ben ik dus bang dat al er meer eitjes rijpen ik helemaal verga van de pijn of dat het bij mij niet mogelijk is. herkennen meer vrouwen deze pijn tijdens de eisprong? is dit met de medicijnen geen probleem verder?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Izzy,

 

 

 

Ik voel ook mijn eisprong. Niet dat het pijn doet, maar ik voel wel een zeurderig gevoel, niet prettig.

 

Tijdens de icsi voel ik de follikels wel groeien, maar je krijgt geen eisprong.

 

Dit wordt tegen gehouden met medicatie.

 

Wel krijg ik van de bolletjes die je moet gebruiken gevoelige tepels/borsten.

 

Hoop dat het zo duidelijk is voor je?

 

Anders vraag maar raak hoor.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb eigenlijk hetzelfde als Wish. Ik zit nu net een paar dagen voor de punctie en heb dus mijn eierstokken gevuld met follikels. Het is niet prettig meer nu maar ik kan er gewoon alles om doen, het is niet dat het echt pijn doet gewoon een vervelend gevoel.

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Hey Izzy,

 

 

 

100% herkenbaar je verhaal. Soms is de pijn bij mij zo erg, dat ik er zelfs parcetamol voor moet nemen. Maar de ene maand is het erger dan de andere. De huisarts zei wel eens dat het handig is, dan weet ik precies wanneer ik zeer vruchtbaar ben. Maar door de pijn geeft dat ook weer vaakjuist een probleem.

 

Ik ben ook heel erg benieuwd straks hoe het gaat met stimuleren. (voel) De gyn gaf trouwens aan dat doordat je geen eisprong hebt, je ook minder pijn hebt. Ik zie het allemaal wel.

 

 

 

Groetjes Guusje

Link to comment
Share on other sites

Goeie vraag Izzy! Ik kom er namelijk nu zelf achter, door de cryo terugplaatsingen dat ik idd. ook voel wanneer de eisprong voor de deur staat en dat ik me er eigenlijk niet van bewust was tijden de hormoon behandelingen anders had ik me ook zorgen gemaakt! Dat geeft al aan dat door zo'n kunstmatige cyclus je lijf anders reageert. Vraag me niet hoe het kan....dat weet idd. een arts beter maar wat ik nu weet zou me dat veel vertrouwen geven. Ik kan alleen uit ergen ervaring spreken he? Elk lijf is anders en reageert ook anders. Succes! En in het ziekenhuis hebben ze veel ervaring en misschien ook voor jou de juiste antwoorden. Joy1

Link to comment
Share on other sites

bedankt voor de antwoorden!

 

het is idd meer dat ik zoiets heb van: ik heb nu al zo veel pijn met 1 ei van mijn eigen cyclus laat staan als ik er straks veel meer heb.. :sad1: maar hopelijk is het net zoals jou joy1

 

 

 

@guusje,

 

wat toevallig dat jij ook zo een pijn hebt! ik moet idd ook echt een pijnstiller nemen en op bed gaan liggen. ik voel ook wanneer het springen gaat gebeuren. ik voel dan een enorme druk en voel dat het gaat gebeuren en dat het niet gelijk lukt en dat mijn lichaam het bv twee tot drie minuten later weer probeerd. het doet zo een pijn dat ik altijd ontzettend opgelucht ben als het gebeurd is. de druk is dan onmiddelijk weg. zo fijn! heb jij dat ook?

 

 

 

als ik trouwens niet zou weten dat dit mijn vruchtbare dagen zijn dan zou ik deze dagen echt nul zin hebben om te vrijen. het wordt er nl niet beter op tijdens de seks. ik ga het maandag gelijk voorleggen in het ziekenhuis, maar ik ben gewoon zo bang dat het niet kan bij mij vanwege dit.

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Izzy,

 

 

 

Ik herken het helemaal. Ik heb het ook aangegeven in het ZKH, maar wat ik al eerder zei, je bent de eisprong voor, en het springen zelf is bij mij het meest pijnlijk. Meestal ook wel een aantal dagen voor dat het zo ver is. En ik ga er zeker van uit dat het erg gevoellig zal zijn straks met stimuleren, maar ook dat zullen we wel overleven :blink: hihihi. Waneer ga jij stimuleren? Ik ga als het goed is ergens volgende week met de 1e IVF beginnen. Ik zal je laten weten hoe ik het ervaren heb.

 

 

 

Groetjes Guusje

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi, goed dat je dit aankaart!

 

 

 

Ik voel ook altijd mijn eisprong heel erg en heb dan ook altijd direct last van mijn borsten (veel pijnlijke bobbeltjes = mastopathie). Mijn buik zwelt altijd heel erg op ook, deels omdat ook mijn darmen heel gevoelig zijn.

 

 

 

Maar met de iui's en ivf's is het me niet tegen gevallen hoor! Ik heb niet veel eitjes steeds, ergens maar beter ook, want mijn buik wordt dik genoeg van die hormonen. Maar de pijn is prima te doen!

 

 

 

De 1e keren had ik wel meer last hoor, maar inmiddels een soort knop om leren zetten. Ongemak hoort er gewoon bij en zwanger zijn zal ook zwaar worden. Maar als ik denk aan een potentiele kleine, dan heb ik het er graag voor over! Misschien dat dit ook voor jou kan gelden? Het doel heiligt tot op zekere hoogte de middelen. En nadruk op elk ongemak, zal het alleen maar zwaarder maken. Geef jezelf de ruimte tijdens een poging en mocht het niet gelukt zijn... kun je dan ff stevig rouwen om dat wat je ervoor hebt moeten doen. En wellicht wordt je wel meteen beloond! Dan ben je het vast snel vergeten....

 

 

 

Sterkte en hou ons op de hoogte!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Izzy, ik herken jouw (en het verhaal van de andere dames in een natuurlijke cyclus) helemaal. MIJN ervaring tijdens de hormoonstimulatie-fase was erg goed; ik werd erg rustig, had nergens last van (qua hormoonschommelingen) en zoals Wish al schreef - de eisprong wordt natuurlijk tegengehouden. Zodra ik met de Puregon begon (om de follikels te laten groeien) kreeg ik wel een wat opgeblazen buik, maar dit houdt het ziekenhuis natuurlijk in de gaten middels follikel-metingen. Ook niet raar dat opzwellen; er groeit nu niet 1 follikel maar wel 6 tot 10 (of nog meer soms) dus dan heb je ene klein trosje druiven in je buik. Haha! Maak je geen zorgen, je wordt begeleid! Ik kan je verzekeren; rust & een positieve instelling heb je nodig, dus leef in het NU en denk niet teveel vooruit. Succes!

Link to comment
Share on other sites

bedankt voor alle antwoorden. ik ben nu een stuk geruster.

 

as maandag heb ik weer een afspr in het ziekenhuis en ik zal dan ook gelijk daar aangeven dat ik in mijn eigen cyclus veel last heb van mijn ovulatie.

 

ben heel benieuwd naar de verdere stappen.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Guest Guusje

Hoi Izzy,

 

 

 

Ik ben inmiddels 5 dagen aan het stimuleren, en ik moet zeggen dat het me tot nu toe 100% mee valt. Ik voel mijn eierstokken wel, maar meer een drukkend gevoel. Maar gelukkig niet de pijn die ik in mijn natuurlijke cyclus had. Kan misschien nog komen, maar verwacht het niet.

 

 

 

Groetjes Guusje

Link to comment
Share on other sites

Hi Izzy, zoals velen herken ik je verhaal. Ik ben zelfs een keer op de eerste hulp geweest omdat ik dacht een acute blindedarmontsteking te hebben, zoveel pijn had ik. Bleek dus mn eisprong te zijn, stond ik even voor gek!!

 

 

 

Ik heb inmiddels 2 hormoonstimulatie gehad, en vond dat goed te doen. De laatste week was wel ongemakkelijk omdat broeken niet meer dicht gingen en pijn deden, maar omdat je een punctie hebt, heb je geen eisprong. Ik had 26 follikels, dus heel wat. Punctie was bij mij wel zeer pijnlijk, mede waarschijnlijk doordat ik (kennelijk volgens de gyn) zeer gevoelige eierstokken heb, vandaar dat ook die eisprong vaak pijnlijk is. Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use