Jump to content

Ervaringen ivf na buikoperatie??


yolande2009

Recommended Posts

Ik heb gehoord dat mijn (verkleefde) eileiders vocht bevatten (hydrosalpinx genaamd) en dat ze of eruit gehaald worden of met een klem worden dichtgezet zodat het vocht bij mijn ivf poging het embryootje niet kan wegspoelen en de ivf kans daardoor veel hoger wordt.

 

Het is alleen nog even de vraag of ze het via een kleine operatie (laparascopie) kunnen doen of via een grotere buikoperatie waarbij onderin de buik een grotere snee wordt gemaakt (zoals bij keizersnee).:lac:

 

Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat je na in het 2 de geval na een buikoperatie met ivf mag starten. Ik heb hier nog geen topic over gelezen dus vandaar even dit topic al denk ik dat het voor de meesten van jullie niet interessant is maar ik heb enorme behoefte aan ervaringen van anderen hierover.

 

Gelukkig zijn mijn ivf kansen na een operatie hoog vertelde mij gynaecoloog dus dan heb ik de operatie er graag voor over.

 

Wie o wie heeft een grotere operatie gehad en is daarna met ivf gestart?

 

Ik hoop dat er mensen zijn die me hier info over kunnen geven.

 

Bedankt alvast:notworthy:

 

 

 

Yolande

Link to comment
Share on other sites

He bah Yolande.. wat balen zeg.. heb (gelukkig) geen ervaring met een buikoperatie.. we hebben het er wel over gehad met de arts, maar deze gaf aan dat het nog niet noodzakelijk voor me is.. begin juni mag ik beginnnen.. hoop dat jij ook zo snel mogelijk mag beginnen en dat je niet weer eeuwig moet wachten.. Good luck!

Link to comment
Share on other sites

Hey Yolande,

 

 

 

Ik ben al 2 keer geopereerd door middel van een buikoperatie. De eerste keer was ik nog niet met IVF bezig maar vorig jaar ben ik wederom geopereerd doordat ik veel verklevingen en cystes had. Ik heb namelijk endometriose. Zoals ik net al zei vorig jaar ben ik op 11 mei geopereerd dmv een buikoperatie en 8 augustus begonnen wij met onze eerste IVF poging. Ik vond het allemaal vrij snel gaan. Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust hoor!

 

 

 

Liefs,

 

Nathalie

Link to comment
Share on other sites

hai Yolande,

 

 

 

Bijna 2 jaar geleden heb ik een kijkoperatie gehad. En een zo'n anderhalf jaar terug heb ik een open buik operatie gehad.

 

Ik had een onstoken eierstok, buikvlies onsteking, endometriose en verkleefde eileiders. Daardoor ook op ivf aangewezen.

 

Ik heb toen geen tijd opgekregen hoelang we moesten wachten na de operatie. Maar we hebben een flink jaar gewacht om het litteken goed te laten herstellen.

 

 

 

Eerste keer is mislukt. Nu 11 weken zwanger!

 

 

 

Veel succes en groetjes

Link to comment
Share on other sites

@Jessica: fijn dat je in juni gaat beginnen, dus geen wijntje tijdens het WK, haha!!! Wachten is inderdaad killing!!!! Ik zal je volgen!

 

 

 

@Nathalie: goed te horen dat je al 3 maanden na de operatie met IVF kon beginnen, dat geeft mij ook weer wat moed. Moest je eigenlijk in het ziekenhuis blijven na de operatie? Wanneer begin je met de volgende poging?

 

 

 

@ Saab: wauw, gefeliciteerd met je zwangerschap, bij de hoeveelste poging was het raak? waarom heb jij een buikoperatie moeten ondergaan of hou dat misschien liever voor jezelf ? Echt bedankt voor je ervaring, ben helemaal vol goede hoop mede dankzij jullie, thanks!

Link to comment
Share on other sites

Hey Yolande,

 

 

 

Ja ik moest wel in het ziekenhuis blijven. Ben 's maandags geopereerd en vrijdags mocht ik alweer naar huis dus viel allemaal mee. We zijn nu met onze laatste cryo poging bezig van IVF nr.1 en a.s. vrijdag komt ons kleintje weer lekker mee naar huis. Kan tot 10 uur 's morgens gebeld worden als de cryo niet goed is ontdooid en anders moeten we er om 11 uur zijn. Vind het echt zo ontzettend spannend allemaal en ik heb er nu echt heel veel vertrouwen in dat deze poging goed komt. Dus afwachten maar.....

Link to comment
Share on other sites

Hey Yolande,

 

 

 

Gelukkig was bij mij geen buikwond nodig en is het verwijderen van een eileider en het 'opruimen' van wat verklevingen via laparascopie gebeurt. De ingreep viel me reuze mee, ik ging dezelfde dag zelfs al naar huis. Het heeft inderdaad mijn kansen op een baby enorm vergroot, want ik ben nu mama van Tessa na 2 pogingen.

 

Hopelijk heb jij minstens zoveel succes!

 

 

 

groet,

 

Leeuwtje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use