Jump to content

minder melk inname?


Debbieke

Recommended Posts

Hallo Debbieke,

 

 

 

Hoe het precies zit zou ik moeten opzoeken, maar wat ik zo in mijn hoofd heb zitten is dat juist melk osteoporose (botontkalking) veroorzaakt.

 

Melk zorgt juist ervoor dat het calcium in je lichaam wordt afgebroken ipv opgenomen. Heel veel eiwit-gebruik doet dit ook.

 

Het beste wat je kunt eten voor calcium opname is groente, en daarnaast voldoende zonlicht voor je vitamine D die erweer voor zorgt dat het ook omgezet wordt in calcium.

 

 

 

(Het vreemde vind ik bij mezelf dat ik eigenlijk nooit melk dronk en nu ik zwanger ben dat ik het heel lekker vind en er ook behoefte aan heb. En dan ga ik er maar vanuit dat wat mijn lichaam aangeeft dat ik dat nodig heb.

 

Aan de andere kant heb ik geen bijschildklieren die calcium aanmaken en gebruik ik daar toch medicijnen voor.)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Melk houdt wel de opname van ijzer tegen. Dus een boterham met vleesbeleg en melk erbij heeft weinig nut. Melk is wel gezond, maar zoals met alles.... niet te veel.

 

Denk dat er veels te veel gezocht wordt naar verklaringen waarom het niet lukt. Wie gezond eet, hoeft zich nergens druk om te maken.

Link to comment
Share on other sites

Hey,

 

 

 

Als je zwanger wilt worden wordt het afgeraden om veel melk te drinken (volgens mijn acupuncturiste). Door melk komt er namelijk veel slijmvorming in je lichaam en dit zou een innensteling in de weg kunnen staan. Ik ben daar normaal nooit zo van maar had zoiets van: baat het niet dan schaad het niet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use