Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Jheroen

Wat is IUI?

Aanbevolen berichten

Wat is IUI?

 

 

IUI staat voor intra-uteriene inseminatie. IUI is een vorm van kunstmatige bevruchting, waarbij goed bewegende zaadcellen op het juiste moment rechtstreeks in de baarmoeder worden gebracht. Deze behandeling is wereldwijd één van de meest toegepaste methoden van medische hulp bij voortplanting. Omdat het veelal het sperma van de eigen partner betreft wordt deze behandeling vaak ook KIE genoemd (Kunstmatige Inseminatie van de Eigen partner. IUI kan overigens ook in combinatie met donorsperma worden uitgevoerd. In dit geval spreken we dan van KID (Kunstmatige Inseminatie van Donor).

 

 

 

Redenen voor IUI

 

 

 

Er is een aantal redenen om IUI toe te passen bij de behandeling van fertiliteitsproblemen. Zo kan na onderzoek blijken dat de zaadcellen niet overleven in het slijm van de baarmoedermond. Ook kunnen er problemen zijn met de kwaliteit van het sperma.

 

 

 

Voorbewerking in laboratorium

 

 

 

Om de kans op een geslaagde inseminatie zo groot mogelijk te maken wordt het spema "opgewerkt" Dit houdt in dat de meest beweeglijke zaadcellen worden geselecteerd door middel van wassen. Met deze bewerking (Percoll-methode) worden de beste zaadcellen geselecteerd en wordt het sperma ontdaan van bestanddelen die de gezonde zaadcellen in negatieve zin kunnen beïnvloeden.

 

 

 

De inseminatie

 

 

 

Op het moment van de inseminatie wordt het opgewerkte en gewassen sperma opgezogen en vervolgens wordt het langzaam in de baarmoederholte gebracht.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Log in om dit te volgen   • Berichten

  • Ik zoek nog GOndela , wie kan mij helpen 
  • Hoi Steffie,  Dat scheelt enorm als je een eigen donor hebt. Ik hoop ook voor je dat het nu raak zal zijn. In Düsseldorf doen ze behandelingen die ze hier niet doen zoals een embryo terugplaatsen bij 5 dagen. In Nederland doen ze het bij 3 dagen. De medicijnen zijn ook totaal anders als in Nederland. Heb hier al 3 ivf pogingen gehad en dat heeft niets opgeleverd. Ik wil er echt alles aan gedaan hebben om zwanger te worden. Ik ben bijna 43. Dus het is nu of nooit! Ik hoop dat ik in het weekend ongesteld word en komende week kan beginnen. De medicijnen heb ik al in huis.  
  • Hoi catlover  Wij hebben via de donor handig i.v.m. dat mijn vriend geen zaad heeft. Heb ook nog niet aan de hormonen gezeten en dat ga ik nu wel dus erg spannend allemaal. Hoop dat me laatste kans iui  raak zal zijn.   Waarom in Düsseldorf als ik vragen mag? En wanneer ga je beginnen in Düsseldorf?  Dankjewel  en jij ook heel veel succes!
  • Hallo Stefanie, Leuk dat je ook op het forum zit. Komt er wat leven in de brouwerij.  Je hebt al heel veel iui pogingen achter de rug. Hebben jullie een eigen donor of via de donorbank? Dat is een kostbare aangelegenheid namelijk.  Spannend dat je ook gaat beginnen met ivf. Ik ga zelf beginnen met ivf in Düsseldorf. Net als jij zie ik er ook wel tegenop vanwege de afstand.  Ik wens jullie heel veel succes en hoop dat het gauw lukt.  Hou ons op de hoogte hier! Groetjes,   Catlover  
  • Hee,   Weet niet of ik hier goed zit maar zie weinig berichten van de afgelopen dagen op deze forums.. Ik zal me even voorstellen ik ben Stephanie 24 jaar en wij zijn bijna 2 jaar bezig. We zijn nu nog bezig met iui  met donorzaad  aankomende  keer word onze 15e keer.. Heb 2 miskramen gehad. En ga na aankomende keer beginnen aan ivf. Ik vind het wel fijn om verhalen te lezen van vrouwen die met soort gelijke dingen bezig zijn. Heb zelf nog nooit iets geschreven op een site  maar misschien is dit wel fijn dus doe ik het nu gewoon!🤗. Ik kijk wel naar de ivf op ook i.v.m. mijn werk en ik 1 uur moet rijden naar het ziekenhuis telkens. Iedereen heel veel succes!   Groetjes
 • Topics

×

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden