Jump to content

Antitrombine


WendyAnouk

Recommended Posts

Hallo Allemaal,

 

Ik heb een vraag aan jullie allemaal.

 

Ik heb vanmorgen te horen gekregen dat ik Antitrombine heb.

 

Dat is een stollingsafwijking.

 

Na 3 ICSI behandelingen, 4 cryo tp, 2 keer een vroege miskraam en 1 biogemische zwangerschap te hebben gehad wouden we niet verder zonder dat er verder onderzoek gedaan zou worden. Om te zien of er misschien iets gevonden zou waaraan dat zou kunnen liggen.

 

Het ziekenhuis vond het in eerste instantie niet nodig maar na enige aandringen begreep de arts het wel en is hiermee accord gegaan. En nu zijn we blij dat we toch hebben doorgezet nu er iets is uitgekomen. En we zijn hier ondanks dat het ook een hoop onzekerheid geeft wel blij om dat we weten wat het is waardoor het zeer waarschijnlijk elke keer mis gaat.

 

 

 

Nu zijn mijn vragen aan jullie.

 

Wie van jullie hebben ook deze antitrombine afwijkingen?

 

Wie is er ondanks deze afwijkingen zwanger geworden en gebleven?

 

Wat hebben jullie hiervoor gekregen?

 

Waar zijn jullie onder behandeling?

 

 

 

Ik hoop dat sommige van jullie me hierop antwoord kunnen geven zodat ik wat meer weet.

 

 

 

Thanks

 

WendyAnouk

Link to comment
Share on other sites

Hallo WendyAnouk

 

 

 

Jeetje, wat goed van jullie dat jullie zijn blijven aandringen op verder onderzoek, zo zie je maar!

 

Ik kan me voorstellen dat het nieuws een schol teweeg brengt maar ook duidelijkheid.

 

Ik heb verder geen antwoorden op je vragen , ik ben er niet bekend mee maar heb even gegoogled en zag staan dat de behandeling niet veel verschilt van de behandeling van Factorvlieden, er is een site van compleet met forum, wellicht vind je daar ook nog veel info van lotgenoten.

 

 

 

Heel veel sterkte en succes met eventuele behandelingen!!!

 

 

 

http://www.factorvleiden.nl/text/f1118de-22.html

 

 

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hallo WendyAnouk,

 

Ongeveer 4 weken geleden ben ik bij een kliniek in Praag geweest voor de intake ivm eiceldonatie.

 

Daar wordt standaard iedereen getest op antitrombine - ze noemen het daar trombophilie.

 

Ik heb er een hele uitleg over gekregen: ongeveer 1/3 van de mensen schijnt dit te hebben, maar de meesten hebben er nooit last van en weten het niet eens. Het is grotendeels erfelijk. Wel kan het de oorzaak zijn voor miskramen. En het is natuurlijk handig om te weten in geval van operaties en dergelijke. Misschien is dat ook de reden dat zo veel mensen zomaar aan de bloedverdunners zitten.

 

Dus mochten ze het ook bij mij constateren, dan moet ik de eerste maanden na de terugplaatsing van de embryo dagelijks spuiten met Heparin.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hallo allemaal,

 

Afgelopen vrijdag weer bloed wezen prikken en tot mijn verbazing hadden ze het cito aangevraagd dat betekend dat de uitslag er met een uur is.

 

En heb vandaag gebeld ivm uitslag en tot mijn verbazing is het nu plotseling 115%, terwijl het de vorige keer 63% was.

 

De arts zei dat dit nu dus wel een goede uitslag is en dat er verder niks meer mee gedaan hoeft te worden.

 

Heb aangegeven dat ik dit niet begreep ivm het hele grote verschil en ga aan dat ik het nog een keertje graag een nameting wil laten doen.

 

Ik kreeg als antwoord dat dit niet zou gedaan wordt omdat het nu normaal is.

 

Nu weet ik het even niet meer.

 

Zit eraan te denken om met de vraag naar de huisarts te gaan om het via haar nog een keertje te laten testen.

 

Is dat raar?

 

Of moet ik er nu maar vanuit gaan dat de 1e meting niet goed was?

 

 

 

:dontknow::dontknow::dontknow:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use