Jump to content

ICSI zwangerschap: 20 weken echo GUO of SEO?


Guest Paula

Recommended Posts

Guest Paula

Hallo dames!

 

 

 

Even een vraagje, volgens mijn gynaecoloog en verloskundige hebben vrouwen die dmv van ICSI zijn zwanger geworden recht op een uitgebreider 20 weken onderzoek (normale 20 weken echo noemt met SEO). Dit onderzoek heet een GUO.

 

 

 

Volgens mijn verzekering VGZ kom ik echter niet voor vergoeding in aanmerking. Nou heb ik VGZ gevraagd de vraag nogmaal te bekijken, maar ik vroeg me af: wie weet hier iets van?

 

 

 

En ik twijfel nog een beetje over de combinatietest... De kosten (140-150 euro) maakt me niks uit... Wel of niet doen?

Link to comment
Share on other sites

Hallo Paula

 

 

 

bij mij is ook de zeer uitgebreide 20weken echo uitgevoerd, dat is inderdaad standaard bij icsi. Ik heb er niet naar gevraagd maar de gyn. maakte tijdens een controle direct een afspraak bij het diagnostisch centrum (wel een aparte afdeling)en de bevestigign kreeg ik van het AZM. Er is niet gesproken over kosten hoor.

 

De echo was op 16-2-2010 en de tweede keer op 23-2-2010 omdat de eerste keer de een steeds voor de ander ging liggen. Tot op heden heb ik er geen rekening of wat dan ook van gehad.

 

Maar idd. zwangerschappen via icsi worden extra uitgebreid gescreend ( al zo´n 10 jaar) om aan te tonen of er wel of niet meer afwijkingen zijn.

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

je komt er idd voor in aanmerking. Wij zijn (nou ja waren, door complicaties zijn we nu weer de gyn) vanaf 7 weken onder controle bij de verloskundige. Daar laten ze vrouwen de keuze, de gewone 20 wkn echo bij hen, of de uitgebreide in het ziekenhuis.

 

Wij hebben ervoor gekozen om bij de vk te blijven, en als zij iets afwijkends zagen dat we dan verder gingen kijken. De belangrijke afwijkingen kunnen ze in een gewoon echocentrum ook heel goed beoordelen, en daar ging het ons om.

 

Gelukkig was alles goed. Bij ons is er ook niet over kosten gesproken.

 

Maar ip zou het vergoed moeten worden omdat het hoort bij de icsi zwangerschap (iets grotere kans op aangeboren afwijkingen)

 

 

 

succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Guest Paula

Hey meiden bedankt voor de reactie.

 

 

 

Wij willen wrs toch een GUO laten doen en dan in Nijmegen (daar waar ook de TESE en ICSI hebben plaats gevonden). In het ziekenhuis bij ons in de stad doen ze geen GUO's, dus als ik dan toch naar een ander ZH moet, liever een bekend ZH.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use