Jump to content

IVF en werken met kinderen


miss mo

Recommended Posts

Hallo! Ik werk op een basisschool, soms is dit echt een kwelling. Iedere dag kinderen om me heen, terwijl het bij mezelf zo moelijk gaat.

 

Hoe ervaren andere mensen dit, die ook werken met kinderen? Ik ben benieuwd!

Link to comment
Share on other sites

Ik weet precies wat je bedoelt. Ik werk ook in het basisonderwijs en zeker als een poging mislukt is, kwetst het me.

 

Het zijn niet alleen de schatigge, leuke, lieve kinderen die ik elke dag zie. Maar ook hordes moeders die wéér met een dikke buik lopen.

 

Ik sta zelf voor groep 8, dus deze kinderen zijn wat ouder... maar het blijft moeilijk.

 

Wat ik het ergste vind, is dat ouders ( met hun goed bedoelde adviezen) zelf conclusies trekken, dat vind ik wel eens jammer. Ik bedoel, ik ben er regelmatig niet als ik met een poging bezig ben, maar het gaat hen niets aan.

 

 

 

Maar goed, het is niet alleen het onderwijs/dagverblijven waar je ertegen aan loopt, je ziet het overal.

 

Zelf zit ik met mijn hond op cursus, zelfs in zo'n klein groepje is er iemand zwanger en de instructrice heeft te kennen gegeven ook zwanger te zijn.

 

Dus ja..... maar hoe ik het ook wend of keer.... ik gun het iedereen!!! Je kunt tenslotte niet aan de buitenkant zien hoe iemand zwanger is geraakt.

 

 

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi.....

 

 

 

Ik werk op een kinderdagverblijf. Toen ik wist dat we in de mmm terecht zouden komen omdat kinderen krijgen ons niet makkelijk gaat, heb ik me wel eens afgevraagd of ik dit werk wel wilde blijven doen.

 

Het is toch elke dag weer erg confronterend. Je zorgt voor de kinderen van een ander terwijl je zooo graag de zorg voor een eigen kindje wil hebben.

 

Toch haal ik er ook wel veel voldoening uit. Ik kan mijn moedergevoelens toch een beetje bij de kinderen kwijt. Lekker knuffelen, verhaaltjes vertellen, met ze spelen enz.

 

Natuurlijk zie ik op mijn werk regelmatig zwangere moeders rondlopen.

 

Op zich kan ik daar wel mee omgaan. Ik kan gelukkig toch elke keer weer een knop omzetten en belangstelling tonen. Soms ook wat minder maar dat ligt er net aan hoe ik me voel. Als er bijvoorbeeld weer een poging is mislukt, ga ik al die zwangeren het liefste uit de weg.

 

Ik heb er meer moeite mee als vriendinnen of iemand uit mijn (schoon)familie zwanger is. Dat staat dan toch dichter bij je en vind ik daarom veel moeilijker.

 

Maar toch het blijft soms lastig hoor als je met kinderen werkt. Zolang het plezier wat je hebt in je werk maar op weegt tegen de 'nadelen'

 

 

 

Groetjes Ansje

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook juf, nu van groep 3 en dat is soms heel erg moeilijk. Maar ik maak ook geweldig mooie dingen mee. Zo zei een meisje uit mijn klas vorig jaar, dat als ik kinderen wilde wel met Menno, mijn man, in 1 bed moest gaan slapen...

 

Of kinderen die niet geloven dat ik geen moeder ben, "nee juf, jij hebt wel kinderen, maar die zijn vast al heel oud!" En bedankt ik dacht altijd dat ik er nog wel jong uitzag voor mijn leeftijd. . Geweldig die eerlijkheid.. Dit jaar vonden ze dat hun juf wel heel vaak naar het ziekenhuis moest... Ja en dan klets ik er weer een punt aan, dat ik de dokter zo gezellig vind enzo..

 

 

 

Maar ouders die kunnen soms wel heel direct zijn. Het ligt er aan wat mijn band met ze is maar anders vertel ik het gewoon, niet tegen iedereen hoor, anders word je zo'n schoolhek verhaal... Herken je vast wel!

 

 

 

Groetjes Margot

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use