Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Jheroen

Wat is CRYO?

Aanbevolen berichten

Cryopreservatie van Embryo's

 

 

 

De eerste zwangerschap van ingevroren humane embryo's is beschreven in 1984. Sindsdien wordt de procedure toegepast op embryo's die na een IVF/ICSI behandeling overblijven (rest-embryo's). Niet alle rest-embryo's kunnen ingevroren en vervolgens op een later tijdstip weer ontdooid worden voor een terugplaatsing in de baarmoeder. Of de invries/ontdooi procedure zinvol toegepast kan worden is afhankelijk van de kwaliteit van de embryo's. Invriezen/ontdooien is een lange weg van +37 graden naar - 196 graden en weer terug naar +37 graden. Alleen embryo's van goede kwaliteit overleven dit proces.

 

 

 

 

 

Invriezen

 

De problematiek bij invriezen is de ijskristalvorming van water in de cellen tijdens de afkoeling onder 0 graden. De kristalvorming wordt zoveel mogelijk vermeden door het water te onttrekken uit de cellen van de embryo's voordat ikristalvorming gaat optreden. Nadat de 0 graden is gepasseerd wordt de temperatuur stapsgewijs met 0.5 - 1 graad per minuut verlaagd. Het metabolisme wordt door de afkoeling langzaam stilgelegd. Voor de afkoeling wordt een cryoprotectant aan het kweekmedium toegevoegd in langzaam oplopende concentraties. Deze wordt door het embryo opgenomen en vervangt het inwendige water in het embryo.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Log in om dit te volgen   • Berichten

  • Ik zoek nog GOndela , wie kan mij helpen 
  • Hoi Steffie,  Dat scheelt enorm als je een eigen donor hebt. Ik hoop ook voor je dat het nu raak zal zijn. In Düsseldorf doen ze behandelingen die ze hier niet doen zoals een embryo terugplaatsen bij 5 dagen. In Nederland doen ze het bij 3 dagen. De medicijnen zijn ook totaal anders als in Nederland. Heb hier al 3 ivf pogingen gehad en dat heeft niets opgeleverd. Ik wil er echt alles aan gedaan hebben om zwanger te worden. Ik ben bijna 43. Dus het is nu of nooit! Ik hoop dat ik in het weekend ongesteld word en komende week kan beginnen. De medicijnen heb ik al in huis.  
  • Hoi catlover  Wij hebben via de donor handig i.v.m. dat mijn vriend geen zaad heeft. Heb ook nog niet aan de hormonen gezeten en dat ga ik nu wel dus erg spannend allemaal. Hoop dat me laatste kans iui  raak zal zijn.   Waarom in Düsseldorf als ik vragen mag? En wanneer ga je beginnen in Düsseldorf?  Dankjewel  en jij ook heel veel succes!
  • Hallo Stefanie, Leuk dat je ook op het forum zit. Komt er wat leven in de brouwerij.  Je hebt al heel veel iui pogingen achter de rug. Hebben jullie een eigen donor of via de donorbank? Dat is een kostbare aangelegenheid namelijk.  Spannend dat je ook gaat beginnen met ivf. Ik ga zelf beginnen met ivf in Düsseldorf. Net als jij zie ik er ook wel tegenop vanwege de afstand.  Ik wens jullie heel veel succes en hoop dat het gauw lukt.  Hou ons op de hoogte hier! Groetjes,   Catlover  
  • Hee,   Weet niet of ik hier goed zit maar zie weinig berichten van de afgelopen dagen op deze forums.. Ik zal me even voorstellen ik ben Stephanie 24 jaar en wij zijn bijna 2 jaar bezig. We zijn nu nog bezig met iui  met donorzaad  aankomende  keer word onze 15e keer.. Heb 2 miskramen gehad. En ga na aankomende keer beginnen aan ivf. Ik vind het wel fijn om verhalen te lezen van vrouwen die met soort gelijke dingen bezig zijn. Heb zelf nog nooit iets geschreven op een site  maar misschien is dit wel fijn dus doe ik het nu gewoon!🤗. Ik kijk wel naar de ivf op ook i.v.m. mijn werk en ik 1 uur moet rijden naar het ziekenhuis telkens. Iedereen heel veel succes!   Groetjes
 • Topics

×

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden