Jump to content

Recommended Posts

Posted

voor 4 personen

 

1kg witloof

 

zout

 

130g kipfilet

 

4 uien

 

2 koffielepels olie

 

250g kippenbouillon

 

125 ml room (5% vet)

 

12 lasagnebladen

 

80g geraspte kaas (30+)

 

peper

 

 

 

1. Snijd het witloof in reepjes, kook het 10 minuten in gezouten water en laat uitlekken. Snijd de kipfilet en de uien in blokjes. Verhit de olie in een pan en laat de kip 3 minuten bakken. Voeg de bouillon toe en meng de room door de bereiding. Breng op smaak met pezo.

 

2. Leg de witloofreepjes en het roommengsel afwisselend met de lasagnebladen in een ovenschaal. Eindig met het roommengsel. Bestrooi met de gemalen kaas en laat de lasagne 40 minuten bakken in de voorverwarmde oven op 180°C

 

voorbereiding 20 minuten

 

bereiding 15 minuten

 

baktijd 40 minuten

  • 1 year later...
Posted

Toscaanse tonijntaart

 

 

 

Ingrediënten

 

 

 

 

 

 

· 8 lapjes diepvries bladerdeeg

 

· 500 g uien

 

· 2 el olijfolie

 

· 2 teentjes knoflook

 

· 2 blikjes tonijn (a 180 gram)

 

· 2 el gehakte Italiaanse keukenkruiden (vers of diepvries)

 

· 3 eieren

 

· 1 dl slagroom of koffieroom

 

· peper en zout

 

· 100 gr geraspte parmezaanse kaas

 

· 100 g roomkaas

 

· springvorm of glazentaartvorm ? 26 cm.

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

 

 

 

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Laat de lapjes bladerdeeg ontdooien. Bekleed de licht ingevette of met bakpapier beklede taartvorm met het deeg en prik het hier en daar in met een vork.

 

 

 

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak ze in de olijfolie, met de geperste teentjes knoflook.

 

 

 

Schep de uitgelekte tonijn en de Italiaanse keukenkruiden erdoor. Vul de vorm met het vis-uienmengsel.

 

 

 

Klop de eieren met de slagroom,peper en zout. Meng de geraspte kaas en de roomkaas erdoor. Giet het mengsel over de visvulling.

 

 

 

Maak van het overgebleven deeg een rolrandje langs de buitenkant van de taart. Plak het wel goed vast met een beetje water.

 

 

 

Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven,35-40 minuten. Bak de taart eventueel in een combinatie oven:350 Watt,200 ?C,17-20 minuten.

 

 

YUMMIE,

 

Ik ben niet echt weg van uien, maar ik moet zeggen de tonijn en de uien compenseren elkaar perfect!

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Posts

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use