Jump to content
Sign in to follow this  
beau

Voorgerechten

Recommended Posts

Topic voor voorgerechten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nodig:

 

- tortillachips

 

- geraspte kaas

 

- klein uitje

 

- evt. groene peper

 

 

 

Op een bord leg je de tortillachips neer.

 

Snipper een uitje en verdeel die over de chips.

 

Strooi de geraspte kaas erover heen.

 

Als je er van houdt kun je een groene peper in stukjes er door heen doen.

 

(kun je kant en klaar krijgen bij de AH in een potje bij de mexicaanse afdeling)

 

In een voorverwarmde oven doen, ongeveer 200 graden.

 

Het hoeft er niet heel lang in, tot het kaas begint te smelten.

 

Eet smakelijk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mosselen

 

 

 

 

 

100 gr gekookte mosselen zonder schaal (= ½ kg mosselen met schaal). 25 gr boter of margarine, ½ teentje knoflook, ½ eetlepel kleingesneden peterselie, ½ eetlepel kleingesneden selderij, 1 sjalotje, peper, zout, citroensap.

 

 

 

2 stukjes stokbrood (50 gr)

 

 

 

 

 

Roer de boter of margarine zacht en vermeng hem met de fijngewreven knoflook, de peterselie, selderij, het klein gesneden sjalotjes, peper en zout. Leg de mosselen in een een klein ovenschaaltje met de kruidenboter er boven op. Zet het gerecht 10 minuten in een hete oven om het door endoor warm te laten worden en de boter te laten smelten. Druppel wat citroensap over de mosselen.

 

 

 

Dit is voor 1 persoon en 400 calorieën

 

Doe er een lekkere salade bij en het is een hoofdgerecht!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nodig:

 

-gezouten roomboter

 

- knoflook

 

- peper

 

- bieslook

 

 

 

Roomboter er op tijd uithalen, anders is het nog hard.

 

(ongeveer uur van te voren, iets eerder mag ook)

 

Met een vork even een beetje prakken.

 

Ik gebruik ongeveer een half pakje en dan een klein teentje knoflook geperst erbij doen. Dan wat peper erover heen.

 

En dan verse bieslook of uit zo'n doosje van silvo.

 

Even alles door elkaar prakken/mengen.

 

 

 

Eet smakelijk! Hij is echt heel erg lekker en makkelijk te maken zoals je ziet!

Share this post


Link to post
Share on other sites

dit klinkt allemaal weer erg lekker!!

 

 

 

groetjes rosalie

Share this post


Link to post
Share on other sites

nog een lekkere met tortillachips

 

 

 

chili con carne maken(lekker met knoflook...)

 

 

 

Tortillachips over een bord verdelen, chili erop, geraspte kaas, 5 min onder de grill(of totdat de kaas lekker gesmolten is)

 

 

 

lekker met creme fraiche serveren(of light........)

Share this post


Link to post
Share on other sites

dit hoort bij de hoofdgerechten hhah

 

 

 

Cynthia, ik heb m verplaatst hihi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Knoflooksoep.

 

 

 

 

voor 6 personen

 

 

3 grote bollen verse knoflook, de teentjes losgemaakt maar niet gepeld.

 

extra vergine olijfolie

 

1 middelgrote witte ui gepeld en gesnipperd

 

300 ml. slagroom

 

1 liter kippen- of groentebouillon

 

1 ciabattabrood

 

2 eetlepels sherry- of witte wijnazijn

 

200 gram gepelde amandelen licht geroosterd in de oven

 

zeezout en vers gemalen zwarte peper

 

3 sinaasappelen, vruchtvlees in partjes

 

handje verse muntblaadjes

 

 

bereiding

 

 

rooster de knoflook in een op 180 gr.C. voorverwarmde oven tot de teentjes zacht aanvoelen.

 

 

fruit intussen in een grote koekenpan in 4 eetlepels olijfolie de witte ui op laag vuur ongeveer 10 minuten of tot hij heel zacht en glazig is.

 

 

roer de room en de bouillon erdoor breng alles aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken terwijl je op de knoflook wacht. neem de knoflook uit de oven laat de teentjes einigszins afkoelen en druk er dan zachtjes alle gouden pulp uit.roer die door de soep en gooi de knoflookschilletjes weg.

 

 

snijd de korsten van het ciabattabrood, scheur het brood in kleine stukjes en gooi die in de soep.

 

voeg de sherryazijn toe en laat de soep nog 5 minuten pruttelen.

 

 

hak de geroosterde amandelen fijn met een staafmixer of foodprocessor.

 

 

breng de soep op smaak met peper en zout, serveer hem in grote kommen, leg er partjes sinaasappel, gescheurde koriander- muntblaadjes op en bedruppel alles met een flinke scheut extra vergine olijfolie.

 

 

er bestaat een spaanse versie van dit recept waarbij in plakjes gesneden druiven door de soep worden geroerd heerlijk contrast met de knoflook.

 

 

 

succes en eet smakelijk

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 runderbouillonblokken 1 liter sterke soep anders 2 blokken gebruiken

 

 

 

200 gram gerookte zalm

 

bosui

 

beetje zeezout en verse peper

 

 

de zalm klein gesnipperd bij de soep voegen goed laten doorwarmen en als laatste de fijn gesneden bosui erbij doen

 

 

simpel maar succes verzekerd bij gasten!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja deze recepten kreeg ik van de vrouw van de slager en zijn heerlijk volgens mij....ik ga eerst de zalm proberen van de week!

Share this post


Link to post
Share on other sites

die knoflooksoep\ met sinaasappel maakt een bevriende kok altijd erg lekker hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

cyn

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja, heb ik al gevraagd...ze heeft nog meer maar heeft het erg druk...ze gaat er nog meer sturen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

De zalmsoep is heerlijk maar 2 boullion blokjes is meer dan genoeg hoor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

dan stop je er toch wat anders in...haha

 

ik zal kijken voor je!

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Bladerdeeg in reepjes van een centimeter (dus best smaller dan op de foto, eventueel verschillende kleine schakeren op het bord) in de oven zetten (koop de bladerdeeg gewoon klaar in de winkel)

 

- De vis bakken in de pan na het met viskruiden te hebben gekruid (gebruik kabeljouw of andere liefst vaste vis)

 

- Fijn gesneden prei en wortel bakken in een pan met boter , start met de wortels en voeg later de prei toe, die is sneller gaar

 

- Voor de vissaus met dille (4 personen) (op de foto is de dille te laat toegevoegd):

 

o Snipper 2 sjalotten en fruit ze in boter, blus met 25 cl droge witte wijn en laat tot de helft inkoken

 

o Voeg 4 dl visfond bij (gewoon van blokje) en laat weer tot de helft inkoken

 

o Voeg 2 dl room toe

 

o Mix het geheel tot de sjalotten fijn zijn en de saus luchtig is

 

o Roer fijngesneden dille (bij voorkeur verse) door de saus

 

o Werk af op de warme borden met garnalen

 

 

 

 

 

foto kan ik er helaas niet bijplakken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



  • Posts

    • @Coob ja ik ga het toch even laten testen. wie weet komt daar iets uit. Nee geen HSG een hysteroscopie. Geen roesje dus ik hoop dat het te doen is. Hoop eigenlijk ook dat ze iets kleins vinden andere kant hoop je dat alles goed zit zodat je door kan. We laten het maar weer over ons heen komen en wachten het weer af.  Nou dat de bloeduitslagen de aankomende keer maar mooi zijn dan kan je weer door!!  @Itsme Nee nog nooit zulke klachten gehad. Maar heb jij estradiol en ultra? want als je die beide hebt heb je wel echt het gevoel alsof je zwanger bent. Dus misschien zijn deze klachten dan door de medicatie. Wel fijn om te horen dat je al een een positieve ivf poging hebt gehad met een prachtige zoon als resultaat!! dat bied hoop.  @Coob de eerste keer is een beetje gênant als je ongesteld bent en ze moeten een echo maken al zeggen ze zelf altijd dat ze zulke dingen niet herinneren maar eerder een gekke tattoo of een grappig of bijzonder gesprek. Dus dat bloed zien ze niet eens meer.  @ coob ik lees kliniek..... Nij Geertgen?  
    • Ook bij mij is het weer poezenbolletjes tijd!!💃 @Siepie en @Kitje die stukjes in de urine horen er idd bij. Het is alleen zooooo vervelend als je die smurrie in je inlegkruisje voelt glijden en daarna meteen gaat broekloeren omdat je bang bent dat je bloedverlies hebt. Gisteravond heb ik de Pregnyl gespoten en sinds vanmorgen ben ik gestart met bloedverdunner spuiten en de Utrogestan bolletjes erin te duwen.  Dinsdag is de TP van 1 cryo. Haha, hopelijk gaat het nu beter met het gevuld houden van mijn blaas. De vorige x moest ik letterlijk het ziekenhuis in rennen en direct naar de wc omdat mijn blaas op knappen stond. Ik kon mezelf net aan inhouden om niet helemaal uit te plassen, want het voelde zoooooo goed om het te laten gaan. Gelukkig had ik nog voldoende erin laten zitten zodat ze nog wat konden zien tijdens de tp.😄 Ik ga proberen om het dinsdag anders te doen. Hebben jullie nog tips? Ik denk zelf aan 0,5 liter thee een uurtje voor de TP. Hoop dat dat voldoende is aangezien ik de vorige x echt heb overdreven met drinken. Stel je toch eens voor dat bijna 2 liter niet voldoende was 🤣🤣   @Nina79, hoe gaat het bij jou? zooooo leuk Kitje en Nina, nog even en de officiële eerste echo’s zijn een feit!
    • Ja wat jij allemaal schrijft herken ik ook wel, maar door de medicijnen wordt je soms ook een beetje voor de gek gehouden. Vanmorgen stond ik op en voelde mij heel grieperig en dat is nog niet echt bijgetrokken. Ik heb nooit griep, dus dacht zal ik dan toch zwanger zijn? Haha je gaat van alles bedenken. Jeetje wat schiet het al op bij je, nog 4 nachtjes slapen echt heel spannend. 
    • Doe je goed @Kitje straks lekker vakantie!! Ik ben echt heel benieuwd. Wat denk je zelf? 1 of 2? Wat gebeurd er eigenlijk met de overgebleven eitjes, die nog in de vriezer liggen in Riga? Die heb je straks niet meer nodig vermoed ik? Ik ga 4 weken van tevoren verlof nemen, dus begin september. Maar ik heb net besloten dat ik nog zoveel overuren heb staan, dat ik een weekje eerder stop en dan lekker mijn uren opneem. Zoals het er nu uitziet begin ik pas half januari weer. Echt zo spannend allemaal! Volgende week gesprek met de kraamzorg. Weet nog dat ze zeiden dat ze pas rond de 30ste week langs zouden komen. En nu is het alweer zo ver.  Moet mij ook niet te druk maken over de bevalling. Vind het gewoon een raar idee dat ik geen idee heb wat mij gaat overkomen straks. Moet mij er toch aan over gaan geven. Over 3 weken een gesprek met vk over de bevalling. Zal allemaal wel loslopen. Ze moet er toch echt uit 😬🙃😆. Wel heel veel zin om haar te zien. Placenta ligt voor haar, dus voel haar nog steeds niet zoveel als ik zou willen. Al wordt ze steeds sterker. Dat merk je dan wel.. Heel bijzonder allemaal en heel dankbaar dat we dit mogen meemaken ☺️
    • @Itsme ik bedoel vooral de timing van die echo, minst vruchtbare tijd, en dan een echo... Gelukkig mag de partner weer mee in elke stap in de kliniek. Tijdens de intake moest ik nog alleen... dus dat is een grote verbetering.  En tja het traject verder... ik had gunstige vooruitzichten mbt ei voorraad en opbouw van slijmvlies. Verder reageert iedereen anders op hormonen dus dat is zo ie zo afwachten. Maar eerst maar eens die schildklier een schop geven, zodat we mogen starten💪
  • Topics

×

Important Information

Terms of Use