Jump to content
Sign in to follow this  
beau

Voorgerechten

Recommended Posts

Nodig:

 

- tortillachips

 

- geraspte kaas

 

- klein uitje

 

- evt. groene peper

 

 

 

Op een bord leg je de tortillachips neer.

 

Snipper een uitje en verdeel die over de chips.

 

Strooi de geraspte kaas erover heen.

 

Als je er van houdt kun je een groene peper in stukjes er door heen doen.

 

(kun je kant en klaar krijgen bij de AH in een potje bij de mexicaanse afdeling)

 

In een voorverwarmde oven doen, ongeveer 200 graden.

 

Het hoeft er niet heel lang in, tot het kaas begint te smelten.

 

Eet smakelijk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mosselen

 

 

 

 

 

100 gr gekookte mosselen zonder schaal (= ½ kg mosselen met schaal). 25 gr boter of margarine, ½ teentje knoflook, ½ eetlepel kleingesneden peterselie, ½ eetlepel kleingesneden selderij, 1 sjalotje, peper, zout, citroensap.

 

 

 

2 stukjes stokbrood (50 gr)

 

 

 

 

 

Roer de boter of margarine zacht en vermeng hem met de fijngewreven knoflook, de peterselie, selderij, het klein gesneden sjalotjes, peper en zout. Leg de mosselen in een een klein ovenschaaltje met de kruidenboter er boven op. Zet het gerecht 10 minuten in een hete oven om het door endoor warm te laten worden en de boter te laten smelten. Druppel wat citroensap over de mosselen.

 

 

 

Dit is voor 1 persoon en 400 calorieën

 

Doe er een lekkere salade bij en het is een hoofdgerecht!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nodig:

 

-gezouten roomboter

 

- knoflook

 

- peper

 

- bieslook

 

 

 

Roomboter er op tijd uithalen, anders is het nog hard.

 

(ongeveer uur van te voren, iets eerder mag ook)

 

Met een vork even een beetje prakken.

 

Ik gebruik ongeveer een half pakje en dan een klein teentje knoflook geperst erbij doen. Dan wat peper erover heen.

 

En dan verse bieslook of uit zo'n doosje van silvo.

 

Even alles door elkaar prakken/mengen.

 

 

 

Eet smakelijk! Hij is echt heel erg lekker en makkelijk te maken zoals je ziet!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nog een lekkere met tortillachips

 

 

 

chili con carne maken(lekker met knoflook...)

 

 

 

Tortillachips over een bord verdelen, chili erop, geraspte kaas, 5 min onder de grill(of totdat de kaas lekker gesmolten is)

 

 

 

lekker met creme fraiche serveren(of light........)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Knoflooksoep.

 

 

 

 

voor 6 personen

 

 

3 grote bollen verse knoflook, de teentjes losgemaakt maar niet gepeld.

 

extra vergine olijfolie

 

1 middelgrote witte ui gepeld en gesnipperd

 

300 ml. slagroom

 

1 liter kippen- of groentebouillon

 

1 ciabattabrood

 

2 eetlepels sherry- of witte wijnazijn

 

200 gram gepelde amandelen licht geroosterd in de oven

 

zeezout en vers gemalen zwarte peper

 

3 sinaasappelen, vruchtvlees in partjes

 

handje verse muntblaadjes

 

 

bereiding

 

 

rooster de knoflook in een op 180 gr.C. voorverwarmde oven tot de teentjes zacht aanvoelen.

 

 

fruit intussen in een grote koekenpan in 4 eetlepels olijfolie de witte ui op laag vuur ongeveer 10 minuten of tot hij heel zacht en glazig is.

 

 

roer de room en de bouillon erdoor breng alles aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken terwijl je op de knoflook wacht. neem de knoflook uit de oven laat de teentjes einigszins afkoelen en druk er dan zachtjes alle gouden pulp uit.roer die door de soep en gooi de knoflookschilletjes weg.

 

 

snijd de korsten van het ciabattabrood, scheur het brood in kleine stukjes en gooi die in de soep.

 

voeg de sherryazijn toe en laat de soep nog 5 minuten pruttelen.

 

 

hak de geroosterde amandelen fijn met een staafmixer of foodprocessor.

 

 

breng de soep op smaak met peper en zout, serveer hem in grote kommen, leg er partjes sinaasappel, gescheurde koriander- muntblaadjes op en bedruppel alles met een flinke scheut extra vergine olijfolie.

 

 

er bestaat een spaanse versie van dit recept waarbij in plakjes gesneden druiven door de soep worden geroerd heerlijk contrast met de knoflook.

 

 

 

succes en eet smakelijk

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 runderbouillonblokken 1 liter sterke soep anders 2 blokken gebruiken

 

 

 

200 gram gerookte zalm

 

bosui

 

beetje zeezout en verse peper

 

 

de zalm klein gesnipperd bij de soep voegen goed laten doorwarmen en als laatste de fijn gesneden bosui erbij doen

 

 

simpel maar succes verzekerd bij gasten!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja deze recepten kreeg ik van de vrouw van de slager en zijn heerlijk volgens mij....ik ga eerst de zalm proberen van de week!

Share this post


Link to post
Share on other sites

die knoflooksoep\ met sinaasappel maakt een bevriende kok altijd erg lekker hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

cyn

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja, heb ik al gevraagd...ze heeft nog meer maar heeft het erg druk...ze gaat er nog meer sturen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Bladerdeeg in reepjes van een centimeter (dus best smaller dan op de foto, eventueel verschillende kleine schakeren op het bord) in de oven zetten (koop de bladerdeeg gewoon klaar in de winkel)

 

- De vis bakken in de pan na het met viskruiden te hebben gekruid (gebruik kabeljouw of andere liefst vaste vis)

 

- Fijn gesneden prei en wortel bakken in een pan met boter , start met de wortels en voeg later de prei toe, die is sneller gaar

 

- Voor de vissaus met dille (4 personen) (op de foto is de dille te laat toegevoegd):

 

o Snipper 2 sjalotten en fruit ze in boter, blus met 25 cl droge witte wijn en laat tot de helft inkoken

 

o Voeg 4 dl visfond bij (gewoon van blokje) en laat weer tot de helft inkoken

 

o Voeg 2 dl room toe

 

o Mix het geheel tot de sjalotten fijn zijn en de saus luchtig is

 

o Roer fijngesneden dille (bij voorkeur verse) door de saus

 

o Werk af op de warme borden met garnalen

 

 

 

 

 

foto kan ik er helaas niet bijplakken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  



  • Posts

    • Lectori salutem! We hebben ingevroren bevruchte eicellen en nu staan we voor de keuze om te doneren of te vernietigen. Het betreft een Chinees-Nederlands paar, dus mocht u daar in zijn geinteresseerd, stuur dan een persoonlijk bericht.
    • Dank je wel! 😘
    • @Vrouwke77 inderdaad spannend die wachtweken. Maar gelukkig zit de helft er al op. Ik duim voor je! Bij onze eerste ICSI poging brak helaas nog 8 dagen mijn menstruatie door.  Als het goed is krijg ik morgen de medicatie zodat ik hopelijk met pasen kan starten. Deze  keer deca als platlegger vanaf dag 1. En vanaf dag 2 starten met de stimulatie met 225 EH gonal F 's ochtends en 225 EH meriofert 's avonds. En dan op dag 8 de eerste FM.
    • Dat klinkt heel erg positief!!  Fijn dat je zo dicht bij DD woont en hopelijk met snel een mooi resultaat! Wij zitten nu voor het eerst in een ICSI traject en vorige week een terugplaatsing gehad van 2 embryo's. Vlg week mag ik testen! Super spannend en ook weer erg bang om (weer) teleurgesteld te worden...  
    • Hoi Vrouwke   Hebben voor Duitsland gekozen omdat we daar veel positieve ervaringen over lazen van oudere vrouwen met een laag AMH (0,8) en iets verhoogd FSH (12,6).  Met name omdat ze daar meer combinaties van medicijnen inzetten en hogere doseringen. Daarnaast is het team kleinschalig en de aanpak persoonlijk. Zo hebben we na de mislukte poging gisteren in overleg een nieuw schema opgesteld. Nu afwachten tot we kunnen starten. Afstand is voor ons gelukkig geen probleem. Wonen direct aan de grens en zijn er binnen 45 minuten.    Hoe loopt jouw traject?
  • Topics

×

Important Information

Terms of Use