Jump to content

Helmtherapie


henkiepenkie

Recommended Posts

Ha meiden,

 

Heb dit topic al wel eens een keer voorbij zien komen, maar kan het niet meer terug vinden.

Ik vroeg me af of er mamma's zijn die ervaring hebben met een kindje met helmtherapie ivm een afgeplat schedeltje en hoe het resultaat was.

Stijntje heeft een plagiocephalie en hoewel we heel hard oefenen met de fysio vrees ik toch dat hij een helmpje moet gaan krijgen. We hebben 12 april de eerste afspraak. Vind het wel zielig voor hem maar zo's scheef hoofd kan ik hem ook niet aan doen later...

 

Liefs, Henkie

Link to comment
Share on other sites

Hoi, ik las laatst iets over osteopathie en voorkeurshouding. Schijnt dat door de geboorte soms zenuwen of spieren een beetje in de knel kunnen komen, waardoor kindje één kant van het lichaam minder kan gebruiken, waardoor soms voorkeurshouding ontstaat en asymetrische houding. Ik heb natuurlijk geen flauw idee wat de oorzaak bij jouw kleintje is, maar misschien is dit ook iets waar je naar zou kunnen kijken. is iig minder invasief dan helmpje.

Link to comment
Share on other sites

Hey Henkie,

 

Poeff wat een rot berichtje zeg kan mij voorstellen dat je dit zielig vind voor Stijn hoop dan ook dat het niet nodig is en wat moet je lang wachten zeg voor dat je daar terecht kan kan dat niet sneller?????

 

Ik heb een neefje die ook een helmpje heeft gehad enik moet zeggen het resultaat is echt mooi geworden en ook hierbij geld zoals ik van mijn nichtje heb begrepen is het vervelende voor de ouders als voor het jochie zelf.

Mijn neefje weet het niet meer en als hij foto's ziet zegt hij altijd dat hij dan mee mocht op de motor hij vind het nu wel stoer dat hij een helmpje heeft gehad.

 

Meis heel veel succes!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ha Chantal,

 

Normaal gesproken krijg je pas een afspraak 5 maanden na de uitgerekende datum, maar heb inmiddels zelf nog een keer gebeld en toch maar even een beetje misbruik gemaakt van het feit dat ik zelf in het zorgenkind werk. Nu kan ik 18 maart terecht. Je mag blijkbaar ook niet te vroeg beginnen want dan is het schedeltje nog te zacht. Omdat hij zo hard groeit wil ik in ieder geval niet te laat zijn!

 

Thanks Hobbesje, zal het effe checken....

Link to comment
Share on other sites

Hoi Henkiepenkie,

 

Bij ons zoontje was in eerste instantie ook sprake van een helmpje. Jesse had behoorlijk last van een voorkeurshouding en dus een afplatting aan de zijkant. Het Cb wuifde mij eerst wat weg, toen ik zei dat ik vond dat het was platter werd, en uiteindelijk was hij al ruim 4 maanden toen zeiden zij ook dat het zo ver was en uiteindelijk heb ik toen op hun aanraden contact opgenomen met fysio. Achteraf gezien had ik gewoon naar mijn eigen gevoel moeten luisteren en eerder bellen maarja.

Maargoed de fysio zei idd ook dat het al iets aan de late kant was, ze hadden kindjes lievre iets jonger gezien. De afplatting was behoorlijk en ik had er eerlijk gezegd ook een hard hoord in dat het nog goed kwam. Veel oefeningen doen en 's nachts eruit om hem goed te leggen, heeft de fsyio 2 week geleden weer een meting gedaan en is het aanzienlijk verbeterd gelukkig. Het helmpje is op dit moment van de baan. Maar heb er heel erg mee gezeten. Maar wat je zegt je wilt zo'n kereltje ook niet met een scheef schedeltje laten zitten. Want zoals ze zeggen, vaak hebben de ouders er meer moeite mee dan de kleintjes zelf....

 

Ik hoop voor je dat het bij Stijn nog goed komt. Heb verder geen ervaringen oid voor je...heel veel succes en gelukkig kan je 18 maart al terecht. Ik weet niet of je het ook echt bijv voor in het gezichtje van Stijn ziet dat hij afplatting heeft? Mijn fysio zei tegen mij dat de afplatting vrij erg was qua percentage, maar dat het heel goed mogelijk zou zijn dat de kinderarts verveolgens zou zeggen, het is niet ernstig genoeg...Dus wie weet zegt de arts wel wat anders...

 

Ik wil je iig veel succes wensen

 

groetjes Annie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use