Jump to content

pijn in stuitje


Doortje

Recommended Posts

Hallo dames,

 

Ik ben nu 6 weken en 2 dagen zwanger en heb sinds een week steeds pijn in mijn stuitje wat uitstraalt naar mijn rechterbil. Hoe later het op de dag wordt, hoe gevoeliger het wordt.

Ik dacht eerst dat het misschien kwam door wat verstoppingsverschijnselen, maar nu ik dat weer wat kwijt pijn is de pijn nog niet minder geworden en wordt juist met de dag wat erger.

Kent iemand dit als zwangeschapskwaal zo vroeg in de zwangerschap? Of zou het totaal iets anders zijn wat los staat van deze zwangerschap?

 

Groetjes Doortje

Link to comment
Share on other sites

hallo doortje

 

ik weet niet dat ik zwanger ben,zit op wachtdag 6,maar ik had heel veel last van stuitje,toen ik aan het stimuleren was,mijn eierstokken drukten tegen baarmoeder en ws darmen,wat uitstraalde naar het stuitje,nu ben ik de pijn bijna kwijt,en wat ook kan is : staan je bekken wel recht???? daar kan het ook van komen,het is erg vervelend en pijnlijk,vooral als je iets te lang zit en een verkeerde zithouding hebt

 

sterkte er mee

Link to comment
Share on other sites

Mijn zus had dat ook tijdens/na de zwanegrschap (weet ik niet meer precies). Hier een oefening die ze van de fysio kreeg, heel simpel: ga goed rechtop op een rechte stoel zitten, voeten plat op de grond en leg een hand onder je bil. Tijdje blijven zitten en dan afwisselen: andere hand, andere bil. Misschien helpt dat voorlopig en sowieso naar de fysio gaan als het blijft hoor. Vraag dan wel naar iemand die speciaal ervaring heeft met zwanger/bekken.

Link to comment
Share on other sites

Doortje, ik had het ook! Toen ik een week of 13 zwanger was (ben zwanger van een tweeling). Precies op de lijn van mijn stuitje, dus straalde naar billen en onderrug. Ben bij de fysio beland, die me vertelde dat het een veel voorkomend zwangerschapsverschijnsel is. Je spieren worden nu eenmaal wat slapper zei ze, en het te dragen gewicht wordt uiteraard meer. Haar remedie was het losmasseren van mijn billen (flinke klus, haha!) en het doen van oefeningen (bilspieroefening en een oefening voor mijn bekken). Na een keer of 6 fysio was ik ervan af, heerlijk! Zou zeggen: meld je bij de fysio (kan trouwens zonder doorverwijzing van de gyn!). Sterkte en succes!

Link to comment
Share on other sites

Meiden, ga aub naar een fysio die gespecialiseerd is in bekken. Ik weet uit ervaring (had vanaf 8 weken klachten daar) dat men er laks over kan doen. En dan bedoel ik de huisarts, in de boekjes staat dat het pas kort voor de bevalling voorkomt.

Ik ben nu weer zwanger en weer zo vroeg dezelfde pijnklachten, direct naar huisarts voor verwijzing naar bekkenfysio.

Let op, niet/zo min mogelijk, fietsen, traplopen, zwemmen, enzz.

Een heel goed boek is van Celine Röst.

 

Bij mijn eerste zwangerschap kwam ik uiteindelijk bij 27 weken 'pas' bij de bekkenfysio, zij vroeg mij 'wat doe je nu pas hier?'.

Ik heb van 13 jan tot 23 april (bevalling) thuis gezeten, kon echt niks. Na mijn bevalling 10 dagen plat om mijn bekken rust te geven, dus echt plat he.

Daarna bij haar onder behandeling, medisch trainingscentrum, heel heftig.

Bekkenproblemen kunnen echt grote gevolgen hebben voor ons vrouwen als je het negeert.

 

Vragen, let me know!

Link to comment
Share on other sites

Ben het met Mik eens, ik ook vanaf een week of 12 pijn in de bekken, en vanaf week 18 bijna niet meer kunnen lopen en rolstoel afhankelijk en ben pas na 30 weken bij een fysio terecht gekomen, heb meer dan een jaar moeten revalideren.

Vat het niet TE luchtig op, beter naar de fysio dat het meevalt dan te laks...

 

succes meiden!!!

 

Liefs Medusa

Link to comment
Share on other sites

@Medusa, toch triest dat er door de medici zo laks over gedaan wordt. Ik ben zelfs bij een manueel therapeut geweest, en dat terwijl het 'kraken' van een zwangere vrouw heel gevaarlijk kan zijn/is door de versoepeling van de gewrichten en spieren/banden.

Jouw verhaal en mijn verhaal, ben jij er helemaal van hersteld uiteindelijk?

Ik wel maar het heeft echt fysio en medische training nodig gehad.

 

Nu zit ik alweer sinds week 9 bij die bekkenspecialiste, ik krijg nu speciale oefeningen om de klachten zoveel en zolang mogelijk te beperken.

Dus ik zie wel hoe het nu gaat. Ben in ieder geval een stuk wijzer.

 

Hoop dat jullie er iets aan hebben!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor al jullie reacties. Ik ga het morgen gelijk eens aan de gyneacoloog vragen wat hun ervaring is en anders inderdaad maar eens naar een fysiotherapeut, want zit niet op grote bekkenproblemen te wachten.

Ik dacht echt even dat het gewoon aan mij lag, maar ben blij te lezen dat het wel zeker een kwaal is, want je leest inderdaad overal dat het pas veel later in de zwangerschap op komt.

Link to comment
Share on other sites

@Doortje, goed zo voor jezelf opkomen.

Mijn bekkenfysio zegt ook dat ze veel vrouwen heeft met vroege klachten wanneer ze in een IVF/ICSI traject zitten. De hormonen die wij toedienen en in ons lichaam hebben is de hoeveelheid voor iemand die veel verder is.

 

Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb er ook last van, en ben 7 weken ver. Soms kan ik zelfs amper rechtstaan en sleept mijn been een beetje voort met het stappen. Benieuwd wat de gyn zegt, en ik ga het zeker ook vragen met mijn eerste echo.

 

Nog een keer succes vandaag met je echo he Doortje!

Link to comment
Share on other sites

Hi Mik,

 

Bedankt voor je goede woorden. Ik ga inderdaad maar eens met een bekken fysio bellen want vooral 's avonds wordt de pijn steeds sterker en straalt het echt uit naar mijn bil.

VOlgens de gyn zou dat pas later in de zwangerschap zo moeten zijn, maar ze gaf wel aan om het even de gaten te houden.

Wordt zoiets gewoon vergoed vanuit de verzekering?

Link to comment
Share on other sites

@Doortje, ja dat zeiden ze bij mij ook ja. Volgens de boekjes hoort het pas later te komen.

Mijn zorgverzekering is zeer uitgebreid en heb dus volledige dekking. Maar eerlijk gezegd zou ik me als ik jou was concentreren op je lichaam dat is het allerbelangrijkste. Op google op bekkenpijn en fysio in je woonplaats.

Succes meid!!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Hallo allemaal,

 

Heb sinds 1 a 2 weken last van mijn stuitje. Het lijkt elke dag erger te worden. We zitten nu midden in onze 1ste ICSI poging. En spuiten sinds 11 juni decapeptyl en sinds 25 juni gonal-f. Zou het een bijwerking van de medicatie kunnen zijn. Heb dit namelijk nog nooit mee gemaakt.

 

Lfs!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use