Jump to content

ECD: hoe lang zijn de wachttijden?


aukus

Recommended Posts

Hallo lieve mensen,

 

het schrijfgroepje begintraject ECD is heel veel pagina's lang. Ik was benieuwd of jullie me kunnen helpen om mijn vraag mbt ECD te beantwoorden. Namelijk, hoe lang hebben jullie moeten wachten op een anonieme eiceldonatie en bij welke kliniek of ziekenhuis was dit?

 

Nu ik heb gehoord dat de welwillende bekende donoren worden afgewezen vanwege het niet hebben van een voltooid gezin ben ik zo veel mogelijk informatie aan het inwinnen. En aan wie kan ik nou het beste de vraag stellen dan aan jullie? Jullie hebben tenslotte al wat meer uitgevonden dan wij en ik hoop dan ook dat jullie reageren!

 

gr.

 

aukus

Link to comment
Share on other sites

Hoi Aukus,

 

In NL doen ze niet aan anonieme ECD, maar ik neem aan dat je met anoniem in dit geval ''niet uit je eigen kringetje' bedoelt. Zodra je zelf iemand vindt (bij via internet) is er geen wachtlijst. Als je aan ruildonatie bij Geertgen doet, dan kan het wel even duren. Corina kan je daar meer over vertellen.

Mocht je voor echte anonieme donatie gaan (bijv Belgie of spanje; dan kun je dus ook geen gegevens achterhalen) dan is er ook niet hele lange wachttijd. Volgens mij kan je binnen een paar maanden geholpen worden. Maar dat is meer de organisatie rondom het voorbereiden dan de wachttijd. Maar goed, die heb je overal, die voorbereidingstijd.

Reken er iig maar vast op dat je een grote portie geduld moet hebben... Maar...het kán! Vergeet dat niet!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Aukus,

 

Zoals Lizzy al schreef kan ik het wel een klein beetje vertellen hoe het bij Geertgen gaat, omdat ook wij op ECD aan gewezen zijn.

Wij doen aan wederkerigheid dat wil zeggen wij geven semen en krijgen de helft van de eicellen van de doneuze.

Gegeven krijgen wij niet van haar maar mocht het kind op een leeftijd komen dat hij wil weten wie zijn biologisch moeder is kan dat.

Qwa wachtijd is verschillend toen wij vorig jaar begonnen zeiden ze 3 a 4 mnd. Doe je niet aan wederkerig kan dat wel heel land duren een jaar of 2 of langer.

Dus onze keus was makkelijk en hebben voor wederkerigheid gekozen.

Toen we voor de eerste keer een match hadden heeft het 3mnd geduurt maar helaas met een verse TP en 1 cryo TP heeft het niet geleid tot een zwangerschap.

Nu wachten wij al weer bijna 3mnd op een match en hopen nu met de derde ronde hopelijk een match te hebben maar ja je heb het niet voor het zeggen en je moet een flink portie geduld hebben.

Je kan bij Geertgen ook aanmelden met een eigen donor mocht je die hebben dan gaat het veel sneller natuurlijk.

 

Meid moch je nog vragen hebben mag je mij altijd een pbtje sturen of via deze topic vragen stellen.

 

Heel veel succes.

 

Liefs Corina.

Link to comment
Share on other sites

Mocht je iemand hebben die voor je kan doneren is het raadzaam om bij verschillende ziekenhuizen en klinieken te informeren naar de wachttijd en de procedure.

In het VU was de wachttijd niet zo lang. Mooi dachten wij. Maar de procedure duurde heel erg lang. Wel een jaar.

Tijdens de behandeling niets dan lof maar het had wel wat sneller mogen gaan en wat minder hobbels in de voorbereiding.

Het VU heeft bv als enige 5 gesprekken met een psycholoog.

AMC heeft al een wachttijd van 2 jaar. Daarna gaat het wel heel snel.

UMC gaat zover ik heb gehoord en aan hen gevraagd wel snel. Kan je snel terrecht en ook de tijd voor de behandeling gaat veel sneller.

 

Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Rest mij je heel veel succes en geluk te wensen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use