Jump to content

Aanwijzing onvruchtbaarheid mannen gevonden


Sylvino

Recommended Posts

[h=1]Aanwijzing voor onvruchtbaarheid mannen gevonden[/h] Laatste update: 21 juli 2011 10:49 info

[h=2]BAARN - Ongeveer een kwart van de mannen heeft een genetische variatie die hen minder vruchtbaar maakt dan anderen, zo stellen Britse onderzoekers.[/h]m1ezr4iafx68.jpgFoto: http://www.gezondheidsnet.nl

Het gaat om de vaardigheid van de zaadcel om naar de eicel toe te 'zwemmen'.

Een onderzoeksteam van de University of Leicester concludeerden dat mannen met deze genvariatie een eiwit op de buitenkant van de spermacel missen. Door het gebrek aan dit eiwit kan de zaadcel minder hard zwemmen.

 

 

Volgens de onderzoekers betekent dit niet dat een man zijn partner niet zwanger kan maken, maar het kost wel meer tijd dan gebruikelijk.

 

"Mannen met deze genvariatie moeten accepteren dat bevruchting wat langer kan duren.", vertelt onderzoeker Edward Hollox. Daarbij kan de ontdekking helpen bij de ontwikkeling van een test om koppels met vruchtbaarheidsproblemen te identificeren. "Het is weer een nieuw gereedschap in de behandeling van vruchtbaarheidsproblemen."

 

[h=2]Defecte kopieën[/h]De genetische variatie die deze verminderde vruchtbaarheid veroorzaakt is in het gen DEFB126. Een eerdere Chinese studie onder ruim 500 getrouwde koppels liet zien dat een man met twee 'defecte' kopieën van het gen zijn vrouw veel moeilijker kan bevruchten.

Ook studies in de Japan, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Afrika lieten dit zien. Bij ongeveer de helft van alle mannen is er sprake van een defecte kopie, bij een kwart van de mannen is er sprake van twee kopieën.

 

Tot nu toe is er nog weinig bekend over hoe het sperma de reis door het vrouwelijke lichaam maakt. Over de genen van het mannelijke sperma weten we misschien nog wel minder. Vandaar dat dit onderzoek een belangrijke stap is in de richting van meer kennis over sperma.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use