Jump to content

Wie nog meer ICSI/IVF in AMC?


Mama-in-love

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Wij zijn 25 aug uitgenodigd voor de info bijeenkomst voor de start van de ICSI. We krijgen dan de recepten en de behandeling wordt ingepland.

Weet iemand of je voor de behandeling aan de pil moet? En hoe lang de behandeling ongeveer duurt?

Ben je na die bijeenkomst gelijk aan de beurt of moet je dan weer een paar maand wachten?

Veel vragen merken jullie wel :)

 

Ik hoop dat hier mensen zijn die in het AMC hun behandeling ondergaan hebben!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Joekie,

 

Ik heb 3 pogingen ondergaan in het AMC. Helaas niet zwanger geworden loop nu in DD.

 

Na de informatie bijeenkomst kregen we nog een afspraak bij de verpleegkundige voor prikinstructies en daarna een afspraak om te gaan beginnen.

Mijn cyclus werd plat gelegd met de pil, vervolgens de Deca en daarna de overige hormonen. Ze werken vaak met de pil om eea goed te kunnen plannen binnen

hun afdeling.

 

Sommige artsen zijn echt aardig en meelevend ....sommige zijn gewoon HORKEN.

 

Affijn heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Oké, Wat vervelend dat de pogingen daar geen succes hadden.. :(

Het begin is nu wel iets anders..

Ik heb de 25ste een informatiebijeenkomst en daarin wordt alles uitgelegd.

Ook de recepten worden uitgedeeld en de behandeling ingepland.

 

Ik heb ze gebeld aangezien ik op de dag van de bijeenkomst op cyclusdag 24 zit en volgens het boekje moet je beginnen op cd23 met spuiten van de deca.

Aangezien ik in sept en okt 4 weken vrij ben zou dan alles in mijn vakantie vallen dus ik heb je gebeld met de vraag of ik niet deze cyclus al mag beginnen..

Morgen mag ik langskomen daar en hoor ik of dat mag. Ze heeft er een half uur voor uitgetrokken zodat als ik toestemming krijg gelijk de recepten van de deca meekrijg

en wat uitleg... Spannend hoor!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Joekie,

 

Ik heb alleen de terugplaatsingen in AMC. Verder ben ik onder behandeling in OLVG.

Ik vind AMC een heel steriele omgeving, beetje klinisch maar wel ok.

De artsen die ik steeds heb gehad waren erg aardig en wenste mij steeds al het geluk toe.

1 arts knijpt dan even vriendelijk in je had.

Zoals je in mijn handtekening kan zien ben ik er al vaak geweest:)

Succes,

Link to comment
Share on other sites

Ja sinds het nieuwe gebouw is het klinisch. De artsen de een is wat vriendelijker dan de anders. De verpleegkundigen zijn allemaal schatjes.

 

Caro-Lin, ik hoop voor jou op een voldragen zwangerschap, pffff dat mag nu ook wel eens. Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Ik ben inmiddels niet meer in behandeling op de CVV (zie handtekening ;)), maar heb er wel ruim 2 jaar rondgelopen - toen nog op de oude locatie boven. Toen de CVV verhuisde, verhuisde ik naar de afdeling gynaecologie. Ik heb dezelfde ervaringen met de artsen als Gabrie en Caro_lin. Meeste artsen zijn heel aardig, andere zijn heel zakelijk en kil. En weet precies welke jij bedoelt die even in je hand knijpt, Caro-lin ;). Moet zeggen dat het ook van de situatie afhangt hoe artsen zijn, en hoe assertief je zelf bent. Bij sommige artsen hoor je niks als je niet zelf doorvraagt, terwijl andere uit zichzelf al van alles vertellen en uitleggen.

Verpleegkundigen zijn inderdaad schatjes!

 

Mijn ervaring met de CVV is dat je zelf alles nog een keer na moet bellen en regelmatig door moet drammen/achter dingen aan moet zitten. Anders kan je vaak voor elk onderzoek opnieuw wachten tot je een ons weegt. Al werd dit toen ze ons allemaal kenden steeds relaxter....

 

Ik hoop over een jaar of 3 weer terug te gaan naar de CVV om een cryootje op te halen (zitten er nog 4 in de vriezer) voor een brusje voor onze drie kanjertjes!!

Heel veel succes, hoop voor je dat je nu niet veel meer hoeft te wachten en nog deze maand mag starten (deze week infoavond en overleg met de arts of je gelijk mag starten toch?) en het je ook zo'n wondertje gaat brengen als dat er hier drie in de box liggen...

Link to comment
Share on other sites

Miep ja jouw verhaal heb ik wel gevolgd alleen nooit een reactie daarop gegeven. Geniet maar fijn van je kiddies!

 

Hahahaha Miep en ik weet denk ik ook over welke arts jij het hebt....Het is mannelijk,....errug lang......en licht getint.....need i say more?!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use