Jump to content

Oproep aan vrouwen met ongewenste kinderloosheid


Recommended Posts

In Nederland zijn er helaas een heleboel vrouwen die vruchtbaarheidsproblemen ervaren. Vaak volgen er talloze medische behandelingen om zwanger te raken. Jammer genoeg zijn er een hoop vrouwen die ondanks deze behandelingen toch ongewenst kinderloos blijven. Voor deze vrouwen zijn er weinig tot geen psychologische hulpmiddelen beschikbaar en vaak hebben zij het gevoel aan hun lot overgelaten te worden. In de meeste gevallen ervaren deze vrouwen ook somberheidsklachten.

 

Om de effecitiviteit van een psychologisch zelfhulpprogramma te onderzoeken is Universiteit Leiden op zoek naar vrouwen die definitief ongewenst kinderloos zijn en als gevolg hiervan somberheidsklachten ervaren. Denk je te behoren tot deze doelgroep? Geef je dan nu op om deel te nemen aan dit zelfhulpprogramma dat mogelijk jouw somberheidsklachten kan doen verminderen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voor meer informatie kijk je op:www.levenmetkinderloosheid.tk

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Thanx! De stap naar een psych vind ik net nog wat tè, vandaar dat ik dit eerst wel zie zitten.

De laatste tijd is het echt een drama met me. Bah, zo ken ik mezelf helemaal niet.

Zit toch ergens nog dieper dan ik had gedacht/gehoopt...

Link to comment
Share on other sites

M'n huisarts heeft me een zetje gegeven eigenlijk. Hij vroeg me of ik de laatste tijd ook veel stress heb gehad, dit n.a.v. de vele kwaaltjes waarvoor ik kwam.

Toen brak ik en sindsdien niet meer de Martha die ik was zeg maar.

Ik heb daarom de "stoute schoenen" maar aangetrokken.

 

Hopelijk doet de psych. ook voor jou goede dingen!

Link to comment
Share on other sites

meiden,

 

Heb me ook opgegeven.

Ik hoop dat ik mee mag doen.

Vind een psych moeilijk omdat er hier in de buurt niemand ervaring heeft met ongewenst kinderloosheid.

Dus wie weet helpt dit goed.

Want voo rmij is het namelijk niet goed dat ik me nu regelrecht in een grote verbouwing stop, om maar niet na te hoeven denken.

Link to comment
Share on other sites

Herkenbaar Rubster, een vriendin van mij stort zich ook op vanalles en komt niet toe aan voelen. Sterker nog, zo was ik zelf. Mij heeft praten met een pragmatische coach en een fertiliteit expert heel veel goed gedaan.

 

Hoop dit traject ook bij jullie! En Mart, knuffel ook voor jou. Vind het zo oneerlijk dat jij je zo moet voelen. Maar dat je nu actie onderneemt is al heel goed. Het blijft vallen en opstaan, maar er komen betere tijden.

 

Liefs en sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use