Jump to content

ICSI UZ Gent


Fee
 Share

Recommended Posts

Lieve lotgenoten,

 

Ik ben eindelijk uitgenodigd voor een intake gesprek in Gent met mevrouw de Sutter.

15 november heb ik de intake.

 

Ik vraag me af wanneer je dan kunt beginnen met de daadwerkelijke ICSI behandeling?Bij het MCK, de kliniek waar ik nu zit mag ik over drie weken beginnen met de tweede poging (ICSI). Ik heb echter een beter gevoel bij Gent (kundiger, betere resultaten, enz).

Toch zie ik er heel erg tegen op om zo lang te moeten wachten. Doordat mijn eerste poging zo snel is afgebroken wil ik graag zo snel mogelijk weer beginnen. Misschien kunnen we pas in december of januari starten in Gent.

 

Zal ik mijn tweede poging nog in het mck doen en daarna (als dat nodig is) naar Gent overstappen of wachten en meteen naar Gent gaan?

 

Wat zouden jullie doen?

 

Liefs Fee

Link to comment
Share on other sites

Fee moeilijke beslissing.

 

Als je bij Gent een beter gevoel hebt zou ik zelf persoonlijk niet de 2e Icsi doen bij MCK. Zou zonde zijn om een vergoede poging "weg te gooien" en je achteraf schuldig te voelen als het mislukt.

 

Ik heb zelf al mijn behandelingen in Gent gehad en ook Prof de Sutter gehad. Helemaal tevreden over. Zou idd wel jammer zijn als je langer met starten moet wachten, maar wie weet wil ze nog wel aanvullend onderzoek doen bij jullie voor er geadviseerd wordt om te starten.

 

Succes met het maken van jullie keuze!!!

Link to comment
Share on other sites

Net intake gehad wat een fijn gesprek hebben we gehad. Punctie doen ze onder rouge. Tese zaad wat in nijmegwn ligt dat is net zo goed als vers.(nijmegen zei dat ook al maar bevestiging is fijn) ze gaf het advies om een baarmoederonderzoek te doen en bloedonderzoek. En dan icsi. Echo gewoon in almere. En alles doorspelen aan hun. Ze gelooft echt dat we nog een kans maken. nu nog düsseldorf maar mijn gevoel zegt niet doen. Maar wil wel intake brussel. Volgende week donderdag is die. Ik kan dezelfde hormonen gebruiken en korte protocol. Erg spannend weer. Nog nadenken of we dinsdag naar düsseldorf gaan.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Raba. Wat fijn voor je! Lijkt me een heerlijk gevoel om er zoveel vertrouwen in te hebben!

Hoe voel je je nu precies over DD?

 

@sandra, heb jij nog tips waar ik op moet letten qua ziekenfonds/extra kosten alvorens ik naar Gent over stap?

 

Liefs Fee

Link to comment
Share on other sites

Fee wij moesten voor elke behandeling schriftelijk toestemming vragen. Wij zijn verzekerd bij CZ.

Wij betaalden vaak zelf de rekeningen vooraf als deze niet direct gedeclareerd werden en hadden het dan snel weer terug van CZ.

 

Je moet voor elke punctie wel een bedrag voorschieten alvorens je naar de afdeling gaat, weet het bedrag niet meer maar je kunt een prijslijst vinden op de site van Gent zelf. Daar halen ze dan bedragen van de punctie, labo kosten en meds vanaf. Wat daarvan over is wordt teruggestort op je rekening, dat kan echter wel even duren. De afschrifen van de rekeningen kan je dan weer indienen bij de verzekering en dat krijg je dan terug.

 

Het kan zijn dat het al weer veranderd is hoor deze hele proceduren. Wij hebben in de behandeljaren ook verschillende manieren gehad van betalen en declareren. Verstandig is het wel om contact op te nemen met je verzekering en te vragen welke stappen je van te voren moet nemen. Het is heel vervelend als je achteraf alles moet gaan uitleggen midden in je behandeling. Dat is niet goed voor je gemoedstoestand.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Raba, Witje en Fee,

 

Ik ben ook aan het nadenken over behandeling in Gent of Dusseldorf. Weten jullie de verschillen tussen deze twee? Wij zijn in Nederland uitbehandeld en hebben deze week een goed gesprek gehad met Prof de Sutter. Zij willen wel nog verder gaan met IVF. Wij hebben nog nooit een intake in DD gehad maar ik weet dat in geval van POF/low responders ook veel mensen naar DD gaan. Weten jullie of het uitmaakt? Wij gaan waarschijnlijk de behandeling in Gent starten, daar hebben we wel een goed gevoel over. We zijn al dolblij met een nieuwe behandelmogelijkheid.

Heb jij al besloten Raba?

Ik ga vandaag alles uitzoeken hoe Zilveren Kruis de vergoeding regelt.

Succes allemaal

Link to comment
Share on other sites

Ik hoor voornamelijk veel over DD en Gent. Ik zou als ik jou was ook een gesprek in DD regelen bij professor scholtes, dan heb je een referentiekader en kun je vergelijken....

 

Ik heb 15 november pas een intake in Gent....pfff duurt nog zo lang voor mijn gevoel!

 

@sandra, CZ vergoed alles heb ik begrepen vw speciale regeling met buitenland. Agis doet dat niet. Weet jij hoeveel de maximale vergoeding is? Als ik nu naar CZ wil overstappen, trappen ze daar niet in denk ik...

 

Liefs Fee

Link to comment
Share on other sites

Hoi Raba,

 

Ja dat zou ik ook doen als ik jou was, dan kun je vergelijken.

 

Het grootste verschil is dat Gent bij het Universiteitsziekenhuis hoort en DD is een privé kliniek.

Bij DD zul je er dus rekening mee moeten houden dat je wellicht ook te maken krijgt met een commercieel aspect/belang.

Ik hoor/lees bijvoorbeeld dat dr Scholtes erg veel tijd neemt voor de Intake, maar dat er daarna veel minder tijd voor je is.

Aan de andere kant zijn daar geen wachttijden, ook niet tussen de behandelingen.

Qua kosten is België een stuk duurder dan DD, het scheelt geloof ik wel E 1000 per behandeling (in Gent E 3500 per ivf en in DD E 2300...zoiets..).

 

Moeilijk he zo'n keuze?

 

@Sandra, ja dank je wel ik ga CZ eens bellen!

 

liefs Fee

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fee,

Lukt het met alles uitzoeken? Best veel gedoe he. Ik ben nu bezig toestemming te krijgen van het Zilveren kruis voor behandeling in Gent. Ik weet ook niet of ze alles vergoeden, ben benieuwd. Ik zou ook wel willen overstappen naar CZ als zij alles vergoeden maar dat kan dan pas in januari toch? (ALS het al kan).

Ik heb zelf gekozen voor behandeling in Gent. Wij hadden daar al een second opinion/intake gehad tijdens onze behandeling in Nederland. Ik wist niet van tevoren dat DD zoveel goedkoper was. Maargoed, voorlopig wordt het nog vergoed hoop ik.

Succes met uitzoeken!

Link to comment
Share on other sites

Ja, ontzettend ingewikkeld allemaal! Ik wou dat ik een checklist had wat ik nou precies moet regelen en waar ik op moet letten. Ik ga morgen CZ bellen of ik mag overstappen, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat ze dat niet zullen doen omdat ze immers dan zeker weten dat ik ze veel geld ga kosten....

 

Ik zit nu bij Agis. Ik weet helemaal niet of agis uberhaupt wel een goede verzekering is om bij te zitten als je ivf doet.

Ik dacht dat alle ziekenfondsen dezelfde vergoedingen hadden voor ivf.

 

Liefs Fee

Link to comment
Share on other sites

Fee CZ mag je niet weigeren. Ivf zit in het basispakket en daar mogen ze mensen niet voor weigeren. Hooguit voor aanvullende pakketten maar daar zit het niet in. Zij gaan gewoon verder met de vergoedingen. Dus als je al een poging gehad hebt dan heb je er nog 2 te goed.

 

Succes!!

 

Het ligt er volgens mij ook aan hoe het ziekenhuis bij de verzekeraar declareerd. Als dat niet onder het mom van ivf is lijkt het of er meer vergoed wordt, terwijl het onder een andere code is gedeclareerd en niet onder vruchtbaarheidsbehandeling. Bv bij onderzoeken of zo, die gaan dan niet van je max vergoedbare naar Ned maatstaven af.

Link to comment
Share on other sites

Ja wat een papierwerk allemaal he. Ik hoop dat je kunt overstappen, Fee.

Spaatje, wat goed dat je zelfs op advies van het Zilveren Kruis gaat. Ik heb nu een paar keer contact gehad met het ZK maar de telefonistes kunnen mij niet verder helpen, hoewel ze aardig zijn. Ik heb nu per email om toestemming gevraagd (met een getekend formulier door een arts in Gent) bij ccb@achmea.nl. Hier worden als het goed is de aanvragen voor het buitenland verwerkt. Weet jij of er ook een verwijzing moet worden gestuurd, Spaatje? Of heb je nog geen papieren hoeven sturen naar ZK?

Succes allemaal, samen komen we er wel uit toch!

Link to comment
Share on other sites

Trouwens, misschien weten jullie dit allang, maar ik hoorde van een assistent in Gent dat in Belgie de medicijnen 30 % goedkoper zijn. Ik neem aan dat dit vooral voor de mensen interessant is die de behandeling zelf betalen (tenminste, ik neem aan dat de medicijnen bij de vergoede behandeling horen?)

 

Raba, veel succes in DD!

Link to comment
Share on other sites

De intake hebben we gehad. Ik had geen goed gevoel erbij.

Hij vond dat ik weinig eitjes de 3 pogingen heb geproduceerd. En vermoed dat mijn amh waarde laag is. En dat zou in houden dat we moeten opschieten. Zegt hij.

Gent en nijmegen vinden wel dat ik genoeg eitjes produceer. Terwijl ik ook het weinig vind wat ik geproduceerd heb.

Had me voorgenomen om geen bloed onderzoek te laten doen maar door zijn verhaal heb ik het maar wel laten doen.

Ben wel benieuwd wat er uit komt.

 

Mijn vriendin heeft vorig jaar ook een intake in dusseldorf gehad en die kreeg hetzelfde te horen.

Terwijl dat de andere ziekenhuizen ook zeiden dat het goed was.

Dit geeft me gemengd gevoelens.

 

Ik vond ook niet dat we persoonlijk werden behandeld voelde me een nummer.

Zag er wel allemaal heel professioneel uit. Maar werden een half uur laten binnen geroepen.

Terwijl dat er geen patient te wachten zat.

 

Vind het ook erg jammer dat we de amh waarde pas 20-9 krijgen te horen.

En hierna zal pas het stappenplan worden gemaakt en de kosten berekend.

En dat je de rekening krijgt toegestuurd. Hoeveel zou dat zijn?

 

Ik heb ook zo'n idee dat hij in een dikke vette audi rijd en meer om geld geeft dat de patient.

Maar ik kan het helemaal mis hebben.

Sorry voor de negativiteit. Maar moest het even kwijt.

Morgen laatst intake in Brussel dus dan kunnen we goed vergelijken.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag intake brussel gehad. hij zag het wel zitten met ons. Maar vond ook dat onze 1ste poging de beste was. Hij wijd het aan mijn eicellen i.c.m het tese zaad. Die was de eerste keer vers. Recent onderzoek heeft aangetoond dat vers zaad toch beter is. Dus hij raadde aan om het opnieuw te laten doen. Alleen word het d.m.v een naald een prikje in de bal gegeven wat veel minder ingrijpend is voor de man. Dus daar zijn we blij mee. Mochten ze toch niks vinden dan doen ze als nog de tese. Hij wilde de ballen zien en aangezien die het goede volume hebben durft die het wel aan. We krijgen andere medicatie. Het eerste hormoon prik je op dag 2 en dan t/m dag 7 hoef je niet meer te prikken. Dit is een nieuwe medicatie en werkt 7 dagen. Hierna hoef ik met een beetje geluk nog maar 3 dagen te spuiten. Als ik genoeg eitjes produceer en anders moet ik langer door gaan. Deze methode spreekt ons het meeste aan.

 

Het blijkt ook dat wij in Gent bij de verkeerde kliniek een afspraak hebben gemaakt. Vandaar dat we naar het gynacologisch centrum moesten. Ze hebben een samenwerkingsverband met gent. Maar de beste kan je zelf recht streeks in het ziekenhuis zijn. En hij was hier ook erg over te spreken. Maar voordat we daar natuurlijk een afspraak kunnen plannen zal het wel weer duren. Dus waarschijnlijk gaan wij voor Brussel en misschien in november starten en anders in Januari. Maar dat ligt aan ons.

Link to comment
Share on other sites

@Raba, ik vind je verhaal niet negatief, heb dat vaker over DD gehoord (zakelijke benadering). Het is een privé kliniek... Ik moet er wel bij zeggen dat ik ook positieve verhalen over DD lees, maar het lijkt me goed dat je op je gevoel vertrouwt.

Waar is de uitspraak over het aantal eicellen op gebaseerd? Ik lees in je handtekening dat je 8 eicellen had. Dat is toch niet zo weinig? Hoeveel had je de rondes daarvoor? Ik laat morgen mijn amh waarde testen. Ik had maar 3 eicellen en heb zelf gevraagd om mijn amh en fsh waarden te laten testen. Waarom had jij besloten dit niet te laten onderzoeken? Het lijkt mij persoonlijk prettig om te weten waar ik aan toe ben... Maar ik ben wel bang voor de uitslag hoor!

 

@Sunlight: ik heb idd ook gehoord dat de medicijnen in Belgie goedkoper zijn, dat scheelt weer een beetje als je het zelf moet betalen...

 

@ Sandra: dank voor je tip! Ik heb namelijk niet gebeld met CZ omdat ik van iemand anders hoorde dat dat geen zin heeft omdat ze je weigeren als ze weten dat je hun geld gaat kosten. Maar als jij zegt dat ze niet mogen weigeren, dan ga ik morgen bellen!

 

Liefs Fee

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Het blijft spannend....ik heb dus afgelopen vrijdag een bloed test gedaan en er is HCG... Maar het is maar 16. Dat is de ondergrens van wat ze willen zien. Dus komende woensdag weer bloed geven.... PFFFFF extra heftige verlengde wachtweken op deze manier!
  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use